One of two TT S2-3200 card's sometimes shows "No signal" | Page 3

Discussion in '1.2.x' started by netexplorer, October 21, 2011.

  1. ikke

    ikke Portal Member

    Joined:
    April 13, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi Sebastiii,



    I tried the S2-3600 also in Mediaportal. This card does not work for me. Check the following link:
    http://www.dvbshop24.com/index.php/topic,8120.0.html and other topics on that forum.
    I use 2 S2-3200. If you use one card it works fine.

    Ikke
     
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,207
    Likes Received:
    6,173
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,156 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Thanks Ikke :)
    Did you have the USB version too ?
    I would say that mine works around 97% for all channels except somes "unable to start graph" or "no signal" and need to tune another frequency to make it works.
    Like it's the 100% the 3650-CI maybe USB one has less bug :)
     
  4. ikke

    ikke Portal Member

    Joined:
    April 13, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    I had also the technotrend S2 3650 with CI module. I have send back this card and requested the S2 3200 which works in my case, only problem I have is 2 cards in one server wont work :-(.

    Ikke
     
    • Like Like x 1
  5. netexplorer
    • Premium Supporter

    netexplorer MP Donator

    Joined:
    January 21, 2009
    Messages:
    727
    Likes Received:
    69
    Ratings:
    +101 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi,
    i have written a small application to restart TVService and MediaPortal. I have tested it in my VM and it works so far. To start this executable you have to use MPStandbyhandler or HibernateTrigger.
     

    Attached Files:

  6. netexplorer
    • Premium Supporter

    netexplorer MP Donator

    Joined:
    January 21, 2009
    Messages:
    727
    Likes Received:
    69
    Ratings:
    +101 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Yesterday this issue happen again. The second tuner have "no signal" in mediaportal manual control section. So i test my script and it works like it should. After restarting tvservice both tuner works normal again.
     
  7. Paranoid Delusion
    • Team MediaPortal

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I have had this with my T500 dual dvb-t, re-init delay set at 20 seconds, tvserver shows both cards available, one will however not tune to a channel, upped the delay to 25s and so far, this has not repeated itself.

    This seems to be a new issue, as in the past, if cards not detected correctly after resume, they were shown as such in tvserver as not available, so it was obvious they would not work, but this showed both cards being available, just one would not work.

    I know from reading previous posts that you tried the re-init delay, did you try with something larger than 15 seconds, ie 30.

    Just to add, when i say this is new, its because I have not used TVServer for recording for over 12 months :(
    so any changes that may help pinpoint this, I would have no idea when or what may have introduced this "different" behaviour.
     
    Last edited: May 8, 2012
  8. netexplorer
    • Premium Supporter

    netexplorer MP Donator

    Joined:
    January 21, 2009
    Messages:
    727
    Likes Received:
    69
    Ratings:
    +101 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I don't know any more, but i think i have done so. I will try to spend some time for testing and generate some fresh logs.
     
  9. ikke

    ikke Portal Member

    Joined:
    April 13, 2006
    Messages:
    14
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi all,

    I have put my 2 TT s2 3200 cards in the same server and gathered the log files of the TV server.
    What you can see is that I tune to channel with name JIM -> Works fine
    Next I try to tune to channel Een HD which is on a different transponder: -> Bad signal error.
    In the logs you can see that mediaportal knows that Card 10 is tuned to channel JIM and that he has to use Card 6 to tune to channel Een HD.

    Controller: StartTimeShifting een HD 2855
    2012-05-08 16:21:46.343200 [(18)]: Controller: find free card for channel een HD
    2012-05-08 16:21:46.343200 [(18)]: Controller: find card for channel een HD
    2012-05-08 16:21:46.358800 [(18)]: Controller: got 1 tuning details for een HD
    2012-05-08 16:21:46.358800 [(18)]: Controller: channel #1 DVBS:tv:CANALDIGITAAL een HD Freq:12188000 ONID:3 TSID:3225 SID:21025 PMT:0xAA5 FTA:False LCN:2855 SymbolRate:27500 Modulation:ModQpsk Polarisation:LinearH InnerFecRate:Rate5_6 DisEqc:confused:impleB band:Universal Pilot:Off RollOff:ThirtyFive
    2012-05-08 16:21:46.358800 [(18)]: Controller: card:10 type:DvbS can tune to channel
    2012-05-08 16:21:46.358800 [(18)]: Controller: card:10 type:DvbS users: 1
    2012-05-08 16:21:46.358800 [(18)]: Controller: card:6 type:DvbS can tune to channel
    2012-05-08 16:21:46.374400 [(18)]: Controller: card:6 type:DvbS users: 0
    2012-05-08 16:21:46.374400 [(18)]: Controller: card:1 type:DvbIP cannot tune to channel
    2012-05-08 16:21:46.374400 [(18)]: Controller: card:5 type:RadioWebStream cannot tune to channel
    2012-05-08 16:21:46.374400 [(18)]: Controller: found 2 card(s) for channel
    2012-05-08 16:21:46.374400 [(18)]: AdvancedCardAllocation.GetAvailableCardsForChannel took 32 msec
    2012-05-08 16:21:46.390000 [(18)]: Controller: card:6 type:DvbS is available
    2012-05-08 16:21:46.390000 [(18)]: Controller: card:10 type:DvbS is not available, tuned to different transponder
    2012-05-08 16:21:46.390000 [(18)]: Controller: found 1 free card(s)
    2012-05-08 16:21:46.390000 [(18)]: AdvancedCardAllocation.GetFreeCardsForChannel took 45 msec

    Mediaportal tries to do so and gives the error.

    2012-05-08 16:21:46.390000 [(18)]: Controller: try max 1 of 1 cards for timeshifting
    2012-05-08 16:21:46.405600 [(18)]: card: CardTune 6 een HD setuptv-2855--1:6:-1
    2012-05-08 16:21:46.405600 [(18)]: card: Tune 6 to een HD
    2012-05-08 16:21:46.405600 [(18)]: card: user: setuptv-2855--1:6:-1 tune DVBS:tv:CANALDIGITAAL een HD Freq:12188000 ONID:3 TSID:3225 SID:21025 PMT:0xAA5 FTA:False LCN:2855 SymbolRate:27500 Modulation:ModQpsk Polarisation:LinearH InnerFecRate:Rate5_6 DisEqc:confused:impleB band:Universal Pilot:Off RollOff:ThirtyFive
    2012-05-08 16:21:46.421200 [(18)]: TimeShifter.OnBeforeTune: resetting audio/video events
    2012-05-08 16:21:46.421200 [(18)]: dvbs: Tune:DVBS:tv:CANALDIGITAAL een HD Freq:12188000 ONID:3 TSID:3225 SID:21025 PMT:0xAA5 FTA:False LCN:2855 SymbolRate:27500 Modulation:ModQpsk Polarisation:LinearH InnerFecRate:Rate5_6 DisEqc:confused:impleB band:Universal Pilot:Off RollOff:ThirtyFive
    2012-05-08 16:21:46.421200 [(18)]: dvbs: Tune:DVBS:tv:CANALDIGITAAL een HD Freq:12188000 ONID:3 TSID:3225 SID:21025 PMT:0xAA5 FTA:False LCN:2855 SymbolRate:27500 Modulation:ModQpsk Polarisation:LinearH InnerFecRate:Rate5_6 DisEqc:confused:impleB band:Universal Pilot:Off RollOff:ThirtyFive
    2012-05-08 16:21:46.421200 [(18)]: dvb:GetNewSubChannel:0 #0
    2012-05-08 16:21:46.436800 [(18)]: TvDvbChannel ctor new subchIndex:0
    2012-05-08 16:21:46.436800 [(18)]: LNB low:9750 hi:10600 switch:11700
    2012-05-08 16:21:46.436800 [(18)]: Technotrend DVB-S2 modulation set to:Mod8Vsb
    2012-05-08 16:21:46.452400 [(18)]: Technotrend DVB-S2 Pilot set to:Off
    2012-05-08 16:21:46.452400 [(18)]: Technotrend DVB-S2 RollOff set to:ThirtyFive
    2012-05-08 16:21:46.452400 [(18)]: Technotrend DVB-S2 fec set to:Rate5_6
    2012-05-08 16:21:46.452400 [(18)]: dvbs:channel modulation is set to Mod8Vsb
    2012-05-08 16:21:46.452400 [(18)]: dvbs:channel FECRate is set to Rate5_6
    2012-05-08 16:21:46.468000 [(18)]: TechnoTrend SendDiseqcCommand() diseqc:confused:impleB, antenna:2 frequency:12188000, polarisation:LinearH hiband:True
    2012-05-08 16:21:46.764400 [(18)]: TechnoTrend: Diseqc Command Send
    2012-05-08 16:21:46.873600 [(18)]: dvb:confused:ubmiting tunerequest Channel:een HD subChannel:0
    2012-05-08 16:21:46.873600 [(18)]: dvb:using existing subchannel:0
    2012-05-08 16:21:46.873600 [(18)]: dvb:confused:ubmit tunerequest size:1 new:0
    2012-05-08 16:21:46.873600 [(18)]: subch:0 OnBeforeTune
    2012-05-08 16:21:46.889200 [(18)]: dvb:confused:ubmit tunerequest calling put_TuneRequest
    2012-05-08 16:21:46.889200 [(18)]: dvb:confused:ubmit tunerequest done calling put_TuneRequest
    2012-05-08 16:21:46.889200 [(18)]: subch:0 OnAfterTune
    2012-05-08 16:21:46.889200 [(18)]: RunGraph
    2012-05-08 16:21:46.889200 [(18)]: subch:0 OnGraphStart
    2012-05-08 16:21:46.904800 [(18)]: dvb: RunGraph
    2012-05-08 16:21:47.216800 [(18)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2012-05-08 16:21:47.248000 [(18)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2012-05-08 16:21:47.279200 [(18)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2012-05-08 16:21:47.310400 [(18)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2012-05-08 16:21:47.341600 [(18)]: dvb: LockedInOnSignal waiting 20ms
    2012-05-08 16:21:49.260400 [(18)]: dvb: LockedInOnSignal could not lock onto channel - no signal or bad signal
    2012-05-08 16:21:49.260400 [(18)]: tvcard:FreeSubChannel: subchannels count 1 subch#0 keep graph=False
    2012-05-08 16:21:49.260400 [(18)]: DVB subch:0 Decompose()
    2012-05-08 16:21:49.291600 [(18)]: FreeSubChannel CA: freeing sub channel : 0
    2012-05-08 16:21:49.291600 [(18)]: tvcard:FreeSubChannel : no subchannels present, pausing graph
    2012-05-08 16:21:49.291600 [(18)]: dvb:confused:topGraph called
    2012-05-08 16:21:49.291600 [(18)]: tvcard:FreeAllSubChannels
    2012-05-08 16:21:49.307200 [(18)]: dvb:confused:topGraph
    2012-05-08 16:21:49.338400 [(18)]: card2:setuptv-2855--1 6 -1
    2012-05-08 16:21:49.338400 [(18)]: Controller: setuptv-2855--1 6 -1
    2012-05-08 16:21:49.822000 [(5)]: WaitForPMT: Timed out waiting for PMT after 15.0072 seconds. Increase the PMT timeout value?
    2012-05-08 16:21:49.822000 [(5)]: Setting to 0 to search for new PMT.
    2012-05-08 16:21:49.822000 [(5)]: tvcard:FreeSubChannel: subchannels count 2 subch#0 keep graph=False
    2012-05-08 16:21:49.822000 [(5)]: DVB subch:0 Decompose()
    2012-05-08 16:21:49.853200 [(5)]: FreeSubChannel CA: freeing sub channel : 0


    When I use one card (it does not matter which one) it works. Both cards have a valid subscription card and work if only one is used.
    It smels like a bug in Mediaportal.


    Can somebody help me with this?

    Ikke
     

    Attached Files:

  10. netexplorer
    • Premium Supporter

    netexplorer MP Donator

    Joined:
    January 21, 2009
    Messages:
    727
    Likes Received:
    69
    Ratings:
    +101 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Yesterday i generate a detailed debug report to hopefully get any progress with this issue.

    Debug report from 10.05.2012:

    Time / Actions
    • 21:18 Start MP in debug mode
    • 21:20 Start timeshift in manual control card 14 channel "Das Erste HD" -> Succeed
      Show Spoiler
      Screenshot of tvserver configuration showing timeshift:
      Screenshot_21_20.jpg
    • 21:22 Start timeshift in manual control card 13 channel "Das Erste HD" -> Error
      Show Spoiler
      Screenshot of tvserver configuration showing timeshift:
      Screenshot_21_22.jpg
    • 21:25 Enter TV section in MP-Client channel "Das Erste HD" -> Succeed
    • 21:26 Start recording channel "Das Erste HD" -> Succeed
    • 21:27 Tune to channel "RTL" -> Error
      Show Spoiler
      Switching channel fails due to failure of second tuner:
      Screenshot_21_28.jpg
    • 21:28 Tune to channel "RTL" -> Error
    • 21:28 Stop recording channel "Das Erste HD"
    • 21:31 Open DVBViewer in PiP mode with channel "Super RTL" and "Pro Sieben" which are located on different transponders while tvservice running -> Succeed
      Show Spoiler
      Screenshot of DVBViewer:
      Screenshot_21_31.jpg
    • 21:34 Stop tvservice / start tvservice
    • 21:36 Start timeshift in manual control card 14 channel "Das Erste HD" -> Succeed
      Show Spoiler
      Screenshot of tvserver configuration showing timeshift:
      Screenshot_21_35.jpg
    • 21:37 Start timeshift in manual control card 13 channel "Das Erste HD" -> Error
    • 21:40 Start timeshift in manual control card 13 channel "Das Erste HD" -> Error
    • 21:40 Stop tvservice
    • 21:40 Close MP
    • 21:42 Open DVBViewer in PiP mode with channel "Super RTL" and "Pro Sieben" -> Succeed
    • 21:43 Start tvservice
    • 21:45 Start timeshift in manual control card 14 channel "RTL" -> Succeed
    • 21:45 Start timeshift in manual control card 13 channel "RTL" -> Error
    • 21:48 Start test channels -> Many errors
    • 21:50 Stop test channels
    • 21:52 Reboot of system
    • 21:56 Start timeshift in manual control card 14 channel "RTL" -> Succeed
    • 21:57 Stop tvservice / start tvservice
    • 21:58 Start timeshift in manual control card 13 channel "RTL" -> Succeed
      Show Spoiler
      Screenshot of tvserver configuration showing timeshift:
      Screenshot_21_58.jpg
    • 21:59 Test channels -> Succeed
    End of report.
     
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,207
    Likes Received:
    6,173
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,156 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi,
    I will put TV Cardres version in AREA 51 for testing and hope that it can go on next MP version :)
    ikke do already the test and seems promising, so i hope for other too

    Thanks.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!