[fixed] - RC2: MCE Remote not working | Page 4

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by Mouch.net, April 14, 2010.

  1. Drukkie
    • Premium Supporter

    Drukkie MP Donator

    Joined:
    April 20, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    South Africa South Africa


    nope...looks like those are mapped to teletex...do i need a special plugin...on my way over there...
    i've tried to map those keys to aspect ratio but also no luck...
    input greatly appreciated...

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Paranoid Delusion
    • Team MediaPortal

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Only if you are in Analogue TV running or DVB, What I quoted is the default for Video\TV screens and should not be activated unless teletext is enabled.

    Is your remote a genuine MS\Philips\Hauppauge one and also only configured as MCE in MP config.
     
  4. merci1983

    merci1983 Portal Pro

    Joined:
    November 13, 2004
    Messages:
    128
    Likes Received:
    6
    Location:
    Near Bremen
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Thx to you cpsarros.

    With your dll i can use my mce-remote again under win7 with rc2.
     
  5. Drukkie
    • Premium Supporter

    Drukkie MP Donator

    Joined:
    April 20, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    South Africa South Africa
    Hi there, yes it's a microsoft mce remote...not the xbox one...
    i still cannot access those menus by pressing the red etc buttons...
    i've tried to map them manually as well....note that i want to see the menus whilst playing movies series etc...
     
  6. elvis56

    elvis56 Portal Pro

    Joined:
    January 5, 2009
    Messages:
    121
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    I upgraded from RC1 to RC2 as well and my MCE remote wont start MP like it used to. I have to use a keyboard to open MP. Once it is opened I can use the functions of the remote again to move around the menus. Only reason I didn't do a fresh install was because I had just a week or so earlier decided to do a fresh install of RC1. With all the movies and TV shows I have it can take quite a bit of time to set up again to my liking. Didn't feel like doing that again so soon lol. Tried the supplied remote dll but didnt seem to do anything for me using Windows XP
     
  7. cpsarros

    cpsarros Portal Member

    Joined:
    January 3, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Home Country:
    Greece Greece
    Show System Specs
    Supplied DLL fixes the problem ONLY for Windows Server 2008 R2 operating system.
     
  8. BigSimms

    BigSimms Portal User

    Joined:
    February 1, 2007
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I know it's been some time since anyone has posted in this forum, but does anyone else get an invalid rar file when trying to open this? I am planning on using MediaPortal 1.8 running on Server 2008r2. Has the MCE remote issues been taken care of with later releases of MP? Thanks in advance.
     
    Last edited: September 15, 2014
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!