SAF v4.00 ''stable'' (StandAlone Filters) - DXVA ready (H.264 and VC-1). | Page 164

Discussion in 'Codecs, External Players' started by hoborg, September 2, 2008.

?

Should i integrate FFDshow in to SAF?

  1. Yes

    406 vote(s)
    85.5%
  2. No

    69 vote(s)
    14.5%
  1. NikeNeGerek

    NikeNeGerek Portal Pro

    Joined:
    October 21, 2008
    Messages:
    58
    Likes Received:
    2
    Location:
    Istanbul
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Turkey Turkey
    Hi,

    I had (and still have probably) the exact same problem. Can you confirm that your recorded files are 'avi' and encoded with 'H264' ?

    If so, you can try them after putting them in mkv container with mkvtoolnix. Hopefully, this will solve your problem, as it did mine.

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. johan_80

    johan_80 Portal Pro

    Joined:
    April 27, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Is it possible to have ffdshow audio connected AFTER the MPC - MPA Decoder Filter.
    I would like to have it for handling delays for my speakers.

    It is possible in MPC-HD, WMP and VMC. I just set ffdshow to handle "RAW". But it will not load when using MediaPortal.

    If it is possible, can I still choose wich audio render to use?


    Wich codec is used fo FLAC?
    How can I configure MediaPortal to use madFlac?
     
  4. tourettes
    • Premium Supporter

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Just use the ffdshow as audio codec and do not use MPA at all (its not any better than the ffdshow).
     
  5. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Hi.
    Becouse of bug in h.264 software decoding in MPC-HC stand alone filter, no new SAF version will be released, until it will be fixed.

    But i am working now on updated SW/HW detection:
    saf349b1.png

    I would like to add 32/64 version and RAM amout detection (but no idea how to obtain such information)

    If you want to help, please download SAF 3.49beta and post the same screen here.
    This beta is only for detection test, it wont install/update anything.

    Thanks.
     
  6. happy
    • Premium Supporter

    happy MP Donator

    Joined:
    February 6, 2009
    Messages:
    282
    Likes Received:
    5
    Location:
    Explorer :D
    Ratings:
    +5 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    here's mine
     

    Attached Files:

  7. Sh4nn0w
    • Premium Supporter

    Sh4nn0w MP Donator

    Joined:
    September 14, 2006
    Messages:
    321
    Likes Received:
    14
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Telecommunications
    Ratings:
    +23 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Mine; will add HTPC one later
     

    Attached Files:

    • desktop.jpg
      desktop.jpg
      File size:
      48.7 KB
      Uploaded:
      April 29, 2009
      Views:
      93
  8. akajester

    akajester Portal Pro

    Joined:
    October 13, 2008
    Messages:
    318
    Likes Received:
    17
    Ratings:
    +17 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    here's mine
     

    Attached Files:

  9. msj33
    • Premium Supporter

    msj33 MP Donator

    Joined:
    November 30, 2005
    Messages:
    471
    Likes Received:
    41
    Ratings:
    +69 / 3
    Home Country:
    England England
    Hi

    I'm using latest SAF through my HDMI graphics Adapter - Everything almost works perfect except one thing.

    My Menu sound is generating HDMI handshaking(HDCP) every time i browse up and down in the menu.

    This is because the small wav's being played in the Bluetwo skin.

    Has this issue something to do with the SAF codec? Or is it a driver issue.

    Has raised this as an bug in MP 1.01: https://forum.team-mediaportal.com/...-handshake-problem-menu-58288/?highlight=hdcp

    Untill now I have fixed by disabling sound effects in the menu - If you have any other soultion or idea to test, please let me know.

    /Morten
     
  10. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    You are right, this have nothing to do with SAF.
     
  11. Ma2xx

    Ma2xx Portal Member

    Joined:
    March 20, 2009
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Hi hoborg,
    thank you for SAF and the very good description at the top of this thread. Everything works fine but I have nevertheless some questions:

    1. I like to use the PlugIn onlinevideos with my MP and installed SAF. But on some videos there is a problem with a missing audio codec and the video can't play. After my question to offbyone (the author) he give me this description. Please can you verify this problem with an installed SAF only system. Maybe you can find a solution inside SAF or your selection of splitter and codecs.

    2. In your next SAF release you implement an VMR9 check before the installation starts. Please keep in mind, that this check could fail with on a installation via Remotedesktop.

    :D Ma2xx
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!