SAF v4.00 ''stable'' (StandAlone Filters) - DXVA ready (H.264 and VC-1). | Page 289

Discussion in 'Codecs, External Players' started by hoborg, September 2, 2008.

?

Should i integrate FFDshow in to SAF?

  1. Yes

    406 vote(s)
    85.5%
  2. No

    69 vote(s)
    14.5%
  1. Seeco

    Seeco Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2007
    Messages:
    241
    Likes Received:
    7
    Location:
    Linköping
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Aha, sounds like it might work good to set different delays for TV and everyting else then, thanks alot! BTW, if you don't have a surround system, how should AC3Filter be set up? Are there any parameters which might effect performance if you only use stereo? I have read about people saying that certain settings in AC3Filter affects image flow, but I'm not sure whether that only applies when you use an amplifier with surround sound.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    You mean analog audio? If yes, in SAF install proces click no to enable passtrough. Then after saf install, START - SAF - AC3 configuration - Output format and select speaker type (similar in ffdshow audio config).
    There is no way how SAF autoset this...
     
  4. Seeco

    Seeco Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2007
    Messages:
    241
    Likes Received:
    7
    Location:
    Linköping
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Yes that's what I meant. I didn't expect SAF to set if for me automatically, there's got to be something left for us enthusiasts to fiddle with right :) I'm using the built-in RCA speaker port on my motherboard for audio (not toslink or anything like that), so it's definitely analog. Thanks for the advice!
     
  5. wouter1971
    • Premium Supporter

    wouter1971 MP Donator

    Joined:
    November 19, 2008
    Messages:
    911
    Likes Received:
    106
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Security Officer
    Location:
    Purmerend, Holland
    Ratings:
    +143 / 6
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    SPDIFER = AC3filter Lite :D

    @Hoborg: Great work man! Try it in test on Windows 7 this evening.
     
  6. xadox

    xadox Portal Pro

    Joined:
    August 18, 2005
    Messages:
    220
    Likes Received:
    15
    Ratings:
    +28 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
  7. carmenm

    carmenm Portal Pro

    Joined:
    April 15, 2008
    Messages:
    258
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    France France
    I really like the fact that you integrated AC3Filter.
    Now yesterday i stumbled upon a problem with AAC 5.1 audio through spdif
    It does not work with AC3Filter from what i have seen.
    For it to work you need in MP configuration to select ffdshow for AAC audio
    Then in FFdshow audio config, disable the mixer and select SPDIF passthrough in Output. I also chose 24bit for output.
    Doing that you will have AAC 5.1 SPDIF.
    On the we you can also find that you need to enable AC3 encoding in AC3Filter.

    maybe that should be added to saf is others can confirm.
     
  8. sndlogic

    sndlogic Portal Member

    Joined:
    May 19, 2009
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Thanks Hoborg! I'll setup XP. What XP driver are you using? Do you have any sleep/standby issues under XP?

    P.S. I got the HDMI switching problem worked out by disabling the ATI External Events service.
     
  9. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    None at all but i had - my TV card was causing it, so i created MCE addon to fix such problems (it takes me weeks until i found the reason - TV card)

    I am using 9.8 but 9.9 seems to be OK too
     
  10. onyx666

    onyx666 Portal Pro

    Joined:
    September 26, 2008
    Messages:
    159
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    in the new beta you have for ac3filter on the system tab
    waveout as default. this causes wmv 5.1 output not to work properly
     
  11. Seeco

    Seeco Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2007
    Messages:
    241
    Likes Received:
    7
    Location:
    Linköping
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    I have just installed the new beta and for the first time I'm having some trouble. There's no problem with getting the right codecs to kick in for the right material, so that's nice. As I have said before I use analog stereo out. TV with ffdshow audio works nicely, but for everything else (DVDs and HD-rips) I am just hearing one sound channel in my speakers. Playing a DVD I only hear the music, but no speech or anything else.

    It's really strange because I have used both ffdshow audio and AC3Filter before without any problems, and I have never configured any of them very carefully. I can even get DVDs to use the MS audio codec instead, but that produces the same result! That makes me think that it isn't the codecs that are causing the problem. I have also set both AC3Filter and ffdshow to output stereo sound, but it didn't make any difference.

    Logs are attached!
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!