[solved] - Startup Crash if Video Folders not online/accessible. (default videos plugin)

Discussion in 'General Support' started by vrflip, March 14, 2018.

  1. vrflip

    vrflip Portal Member

    Joined:
    February 6, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Hello. I've recently installed a fresh clean install of MP 1.18 and the latest StreamedMP. I have found that MP will crash upon startup as well as when entering/exiting the file explorer menu if the network location specified in Videos\Video Folders is not accessible (offline, asleep, etc). The problem seems to be related to the default Videos plugin. If I disable that plugin, the problem does not occur. I can reproduce the error easily by not waking up my file server before starting MP. I have captured the attached logs using the Watchdog "report a bug" option, which disables StreamedMP and yet the bug still occurs. I have also attached a screen shot showing the configuration screen I am referring to. I have always used UNC paths in this area before.



    My system specs are current on my profile, and I have been running previous versions of MP since 1.4. Thank you for having a look and please let me know if you need more information.
     

    Attached Files:

    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. regeszter
    • Team MediaPortal

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,333
    Likes Received:
    2,861
    Ratings:
    +5,148 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    Hi,

    please create a log with watchdog because your log level is info and we need debug level.

    thanks
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. vrflip

    vrflip Portal Member

    Joined:
    February 6, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Thank you for the response. I set the configuration tool to debug level and ran the watchdog tool again (using the top option, report a bug to team MP). These logs appear to have a [debug] label for many entries. Thank you again.
     

    Attached Files:

    • Thank You! Thank You! x 2
  5. regeszter
    • Team MediaPortal

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,333
    Likes Received:
    2,861
    Ratings:
    +5,148 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    @Testers , @Developers

    Can someone reproduce this issue? I tried with the mediaportal.xml from MediaPortalLogs_14_03_18__20_32.zip but I can't reproduce it.
     
    • Agree Agree x 2
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. ajs
    • Team MediaPortal

    ajs Development Group

    Joined:
    February 29, 2008
    Messages:
    7,799
    Likes Received:
    2,055
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT
    Location:
    Kyiv
    Ratings:
    +3,865 / 29
    Home Country:
    Ukraine Ukraine
    Show System Specs
    file explorer menu? where it?
     
  7. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,042
    Likes Received:
    2,144
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,743 / 12
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    @vrfilp
    can you uninstall completely MP and also streamedMP.
    Done an fresh setup of MP, and try your setting, and if issue is always present.
     
  8. vrflip

    vrflip Portal Member

    Joined:
    February 6, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    As suggested I performed a complete uninstall with full cleanup of files, folders, databases, and registry keys with the MP uninstaller. I reinstalled only MP with StreamedMP. I ran the configuration tool, added my file server into the videos section, and unfortunately I still have the same problem. I've attached a Watchdog debug log.
     

    Attached Files:

  9. vrflip

    vrflip Portal Member

    Joined:
    February 6, 2012
    Messages:
    12
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    I am going to update Windows and see if that helps. I've left this box without updates for many years because it was stable and dedicated to HTPC Media Portal. I'll let you guys know how it goes. Thank you.
     
  10. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,042
    Likes Received:
    2,144
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +3,743 / 12
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    The best was to try without streamedmp.

    Envoyé de mon LG-H870S en utilisant Tapatalk
     
    • Agree Agree x 1
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,057
    Likes Received:
    6,069
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,015 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    I know that streamedMP override some code on myvideo (pause code etc.) so it can be related to this, try with Titan / Ares to confirm :p
     
    • Like Like x 1
    • Great Idea! Great Idea! x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!