Stream drops to audio after a short time (1 Viewer)

cheezey

Community Plugin Dev
August 26, 2004
1,560
312
51
West Yorks, UK
United Kingdom United Kingdom
  • Thread starter
  • Moderator
  • #31
Hey guys... followed instructions to replace files and edit config.xml, but now getting this error when trying to stream livetv :

The requested URL /SmoothStream.isml/SmothStream.m3u8 was not found on this server.

Any suggestions ???

Also, where exactly do i put the -r 25 argument ? Anywhere in the livetv line ??

thx
That error message is likley due to the ffmpeg transcoding process not starting. Post your C:\Program Files\iPiMP\Apache\logs\error.log and C:\Program Files\iPiMP\Aspx\config.xml
 

cheezey

Community Plugin Dev
August 26, 2004
1,560
312
51
West Yorks, UK
United Kingdom United Kingdom
  • Thread starter
  • Moderator
  • #32
I have a problem using the proposed fix with video playback.
Before the fix all working fine with WIFI but after no video. Could someone please check my config file to see if I have made a simple error.
Thanks
Looks OK. Can you post your C:\Program Files\iPiMP\Apache\logs\error.log
 

vvulture

MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 3, 2006
    483
    8
    47
    Sydney
    Australia Australia
    Country flag
    That error message is likley due to the ffmpeg transcoding process not starting. Post your C:\Program Files\iPiMP\Apache\logs\error.log and C:\Program Files\iPiMP\Aspx\config.xml
    Hey cheezey.
    Here are the files you wanted.
    In my XML file i have included the -r 25 argument in the live tv line but i am not sure if i inserted it correctly.

    Cheers
     

    Attachments

    vvulture

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 3, 2006
    483
    8
    47
    Sydney
    Australia Australia
    Country flag
    ok.
    I removed the -r 25 argument and its working again, so obviously i inserted it in the wrong place. Would someone elaborate as to where to insert it ? ( <-- potential for a joke here LOL )

    Also, i have now noticed that the video no longer fills the screen.

    cheers
     

    vvulture

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 3, 2006
    483
    8
    47
    Sydney
    Australia Australia
    Country flag
    Hey guys,
    Finally had a chance to test again on the road using 3G, but this issue persists.
    Video drops out after about 5 seconds but audio continues.
    This after making the changes suggested earlier by cheezey .
     

    cheezey

    Community Plugin Dev
    August 26, 2004
    1,560
    312
    51
    West Yorks, UK
    United Kingdom United Kingdom
    • Thread starter
    • Moderator
    • #36
    Hey guys,
    Finally had a chance to test again on the road using 3G, but this issue persists.
    Video drops out after about 5 seconds but audio continues.
    This after making the changes suggested earlier by cheezey .
    The -r 25 would probably go after the -keyint_min 50, I haven't tried this though.

    As for the video not filling the screen, can you elaborate on that? What device are you using? Does it fill half the screen?

    What is your home broadband upload speed? Is it enough to support streaming?
     

    vvulture

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 3, 2006
    483
    8
    47
    Sydney
    Australia Australia
    Country flag
    Hey guys,
    Finally had a chance to test again on the road using 3G, but this issue persists.
    Video drops out after about 5 seconds but audio continues.
    This after making the changes suggested earlier by cheezey .
    The -r 25 would probably go after the -keyint_min 50, I haven't tried this though.

    As for the video not filling the screen, can you elaborate on that? What device are you using? Does it fill half the screen?

    What is your home broadband upload speed? Is it enough to support streaming?
    Ok.
    Never mind about the "filling the screen stuff "... just the file i was using.

    My broadband upload speed is supposedly unlimited. It works fine if i use WiFi at home, but as soon i leave home and use 3G, the video drops out but audio continues.

    cheers
     

    cheezey

    Community Plugin Dev
    August 26, 2004
    1,560
    312
    51
    West Yorks, UK
    United Kingdom United Kingdom
    • Thread starter
    • Moderator
    • #38
    My broadband upload speed is supposedly unlimited
    :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

    Are you sure? What broadband technology are you using? ASDL, SDSL, Cable? You may have unlimited broadband traffic but you will likely have defined upload & download connection speeds.

    For example I am on ASDL and get 448kbps upload and 6124kbps download speed, I use a wireless-G router which gives 54mbps (54000kbps) speed.

    So when I stream over wifi the iPiMP video stream (which by default is about 320kbps) can easily be handled by the 54000kbps wifi. However when I stream over 3G the 320kbps stream is much closer to my ASDL upload speed of 448kbps - and when you add on the inherent overhead of TCP networking, other services etc. then the upload bandwidth cannot support all this and the 320kbps media stream. In that case the video is dropped and the audio continues as that requires smaller bandwidth (64kbps) which can be supported over the upload bandwidth - this his the nature of the adaptive streaming used by iPiMP.

    I intend to make some changes in the next version to encode multiple video streams, at different bitrates (bandwidth) into the transcoding including a low bitrate which will hopefully stream over low upload speeds.

    You are also at the mercy of your carrier, location etc. for the 3G download speed. It's not an exact science unfortunately, and everyone has different setups.
     

    bakerpr

    Portal Pro
    July 21, 2009
    89
    0
    United Kingdom United Kingdom
    I have a problem using the proposed fix with video playback.
    Before the fix all working fine with WIFI but after no video. Could someone please check my config file to see if I have made a simple error.
    Thanks
    Looks OK. Can you post your C:\Program Files\iPiMP\Apache\logs\error.log
    Thanks for checking the XML file.
    Tried again from scratch and all seems to be working fine this time, not sure what I did wrong but also looking great on my new iPad.
    Could you confirm whether it is theoretically possible to stream to two or more devices simultaneously because when I try it stops the running stream.
     

    cheezey

    Community Plugin Dev
    August 26, 2004
    1,560
    312
    51
    West Yorks, UK
    United Kingdom United Kingdom
    • Thread starter
    • Moderator
    • #40
    iPiMP can only stream one thing at a time at the moment. More than one device can watch that stream though. I may look to amend this in the future, bear in mind though that transcoding is resource intensive.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    S rotierende disk in streamed mp Skin Modifikationen 30
    C Streaming/transcoding MP2 vs MP1? General 1
    C Streaming to clients over Wifi. MP1 or MP2? Newcomers Forum 0
    P Streaming MediaPortal 1 Talk 5
    P Streaming to two clients from the same card Newcomers Forum 1
    L Non-PC device streaming... Newcomers Forum 1
    raffe How to add 500+ streams? OnlineVideos 1
    R Heavy pixelation on HD OTA Streams Installation, configuration support 1
    C streaming out UDP instead of RTSP Newcomers Forum 0
    C Recording back to back shows from IPTV streams General Support 8
    T Missing sound in online streaming service (SVTPlay) General Support 3
    H Unable to play stream - again... Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    V Unable to stream : 10 General Support 0
    doskabouter Black screen while watching some iptv streams General Support 2
    II-IRON [solved] MP2 - 2.2 - Es ist kein Player für die Wiedergabe des Medien-Object 'stream 3.0' registriert Allgemeines Support- und Diskussionsforum 16
    amatesi MP2.2pre Client crash while streaming Live TV from remote MP2.2pre Server (both offline) 2.2 Archive 8
    Cowboy [solved] MP1.20 issue with HD audio stream (not all media) watch/edit Videos 6
    K MP2 - V2.1 [MP2-763] Interface configuration for RTSP streaming server lost on every restart Older releases 6
    jmarc Recording IPTV streams General Support 1
    A Unable to play :stream 3 Television (MyTV frontend and TV-Server) 1
    C Is there a Tuner Stream Failure Alarm Plugin? MediaPortal 1 Plugins 1
    P [solved] MediaPortal 2 Won't stream HDHR Dual General 1
    M.Hulot Streamed MP behält gewählte Ansicht nicht bei Allgemeines Supportforum 4
    J Different video and audio streams. OnlineVideos 8
    M WebMediaPortal Stream LiveTV Problems MPExtended 2
    Similar threads

























    Top Bottom