Testbuilds for Native MP2 TV - Updated for 10th AE Update 1 (2014-09-13)! | Page 6

Discussion in 'Plugin Development' started by morpheus_xx, November 23, 2012.

  1. doveman

    doveman Portal Pro

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    2,326
    Likes Received:
    166
    Ratings:
    +182 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I don't have that folder (it goes as far as C:\ProgramData\Team MediaPortal\MP2-Server\SlimTVCore) so I guess it must be getting the tuning parameters from somwhere else.

    I did stop the MP1 tvservice before opening the MP2 tv server config.

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi Doveman,

    That is strange.
    Do you use the setup from morpheus_xx first post?
    Could you check your download.
    Do you use a second tv-service?

    Jean
     
  4. doveman

    doveman Portal Pro

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    2,326
    Likes Received:
    166
    Ratings:
    +182 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Yeah, I just checked and re-unzipped the SetupTV folder just in case.

    I do have the MP1 tv-service but I Stop that before running MP2-Server.exe in the MP2-Server.
     
  5. naich
    • Premium Supporter

    naich MP Donator

    Joined:
    August 6, 2007
    Messages:
    529
    Likes Received:
    25
    Ratings:
    +25 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi morpheus,

    installation runs without errors, and you're right, channel scan ist slow :)

    But after channelscan all actions need a really long time. If I click f.e. on manual control it needs up to 2 min until the gui reacts again again.

    Log's attached, maybe I did a mistake while setup MP2.

    CU
     
  6. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
    Hi Doveman,
    and you have no TuningParameters folder?
    Jean
     
  7. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    10,955
    Likes Received:
    4,722
    Ratings:
    +6,762 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I've checked the archive again, it does include the tuningdetails inside the ProgramData\MP2-Server\SlimTvCore folder.

    Anyway, we are still working on this part, so you can expect a new build in the next 1-2 weeks.
     
  8. doveman

    doveman Portal Pro

    Joined:
    February 12, 2008
    Messages:
    2,326
    Likes Received:
    166
    Ratings:
    +182 / 3
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Yeah sorry, something must have gone wrong when I was unzipping as I didn't have any of the three folders under SlimTvCore!

    I deleted and reinstalled everything now and it's picking up the channels now, although it's a lot slower than MP1. It also shows bandwidth:0 still, even though the .xml has bandwidth 8 specified but I guess that's just a GUI/display issue or else it wouldn't be picking up the channels.

    I still can't change the server from 192.168.1.64 to 192.168.2.1 though as it just reverts when changing tab or closing the config. The same applies to the Streaming Server tab, changing it from Auto to 192.168.2.1 and clicking apply restarts the TVservice but it just reverts to Auto when I go away from that tab. Config still shows it's running in Restricted Mode, so maybe that's something to do with it.

    I've also found the Import on the Recording tab doesn't work as after it seems to be doing something, it still shows all the recordings listed and ticked as before.
     
    Last edited: December 9, 2012
    • Like Like x 2
  9. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    10,955
    Likes Received:
    4,722
    Ratings:
    +6,762 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks for testing again.

    The bandwidth issue seems to be related to a chance done by mm to the xml style. I did forget about this, before I copied the tuning details. This will be fixed in next release!

    Maybe @gibman can check the IP selection?
     
    • Like Like x 1
  10. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    10,955
    Likes Received:
    4,722
    Ratings:
    +6,762 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    The IP selection issue is also fixed, thanks :)
     
    • Like Like x 2
  11. findftp
    • Premium Supporter

    findftp MP Donator

    Joined:
    September 20, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Precision Engineer
    Location:
    Nootdorp
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I just did some testing:

    All xml files at C:\ProgramData\Team MediaPortal\MP2-Server\SlimTVCore\TuningParameters\dvbs seem to be unnecessary, you only need the satellites.xml file which is by the way outdated, see my post here.
    To prevent this, implement the WiP from Sebastiii, this really seems to work nicely (I've tested it successfully).

    Second, I was not able to view live-TV in MP2 client after channel scan. Nothing happened after clicking the internal tv plugin


    Third, when I tried to preview a (known to be good FTA) channel to rule things out, there was an frozen image of the broadcast and then nothing happened.

    Fourth, Long channelscan and some trouble to speed things up with dedicated transponderscan and above made me gave up and go to MP1 again. Time for beer ;)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!