[Bug] TV: missing audio stream in records (Sky) (1 Viewer)

Stéphane Lenclud

Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 29, 2013
    2,563
    1,288
    Germany Germany
    Country flag
    Alright, I'll try that again then...
    Did three recordings overnight, all of them were good. But need I'm pretty sure they all had two audio stream from the start even though the English audio stream still contains German until the film starts.

    Maybe Sky Germany changed the way they broadcast audio stream. Maybe they don't do that dynamic things so often anymore.
     
    Last edited:

    HTPCSourcer

    MP2 Product Manager
  • Team MediaPortal
  • May 16, 2008
    11,431
    2,333
    Germany Germany
    Country flag
    From your log files it looks like both streams were present from the start, so there will be no problem with decrypting:
    I don't know about the log files, but I can assure you that only ONE language was visible in the menu prior to the movie starting. As soon as the movie began there was a second entry to chose from.[DOUBLEPOST=1406788852][/DOUBLEPOST]
    I see one difference between your configurations. You have "when card enters idle state..." set to pause; Stéphane has it set to stop. Could you try and see if using stop makes any difference for restarting timeshifting on the same channel?
    Apologies but I will be out for the next couple of weeks now.

    Also, I remember that the "Stop" was not really working on my setup, I had lots of issues with frozen channels in stop mode.
     

    Stéphane Lenclud

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • April 29, 2013
    2,563
    1,288
    Germany Germany
    Country flag
    Ok guys I got it eventually.

    Go to Sky Cinema HD check that we have only one audio stream which is German and start manual recording around 20:05
    Go to Sky Hits HD and watched that channel until around 20:20.
    Try to go back to Sky Cinema HD: fails
    Switch back to Sky Hits HD works.
    Try to go back to Sky Cinema HD: fails
    Switch to another channel: works
    Try to go back to Sky Cinema HD: fails
    Stop recording
    I think I then tried Sky Cinema HD and English audio stream was ok.
    Tried the recording English audio stream is empty.

    Those are rough description of what I did. I might have gotten it slightly wrong but that should be something like that.
    Also note that before the recording for which I could reproduce the issue I also started a short recording on the same channel and stopped it a minute later or so.
    By the way the movie starts around 20:15 so the English audio stream should have been added around that time too.
    I'm still using my Maxcam V2 with firmware 2.21 from Jan 29 2014.

    I hope it helps diagnose our problem.
     
    Last edited:

    mm1352000

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • September 1, 2008
    21,571
    8,218
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Hi Stéphane

    I'm extremely busy at the moment. Simply haven't had time to look at this again yet.

    Regards,
    mm
     

    The_Stig

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 5, 2005
    2,176
    428
    Country flag
    Thanks everyone :)

    Attached is a replacement TV library which might help with the problem if you're using the-plugin-which-shall-not-be-named ( :) ). There seems to be a genuine bug when the plugin is used: updated PMT is not passed to the plugin (!!!) so it probably has no way to know that it needs to start decrypting the new audio stream.

    https://github.com/MediaPortal/Medi...rary/Implementations/DVB/Graphs/MDPlug.cs#L53
    Code:
    if (!isChannelAlreadyDecoding)
    {
       SetChannel(currentChannel, channelInfo, update);
    }
    ...changed to:
    Code:
    if (!isChannelAlreadyDecoding || update)
    {
       SetChannel(currentChannel, channelInfo, update);
    }

    mm
    PS: I hope from my response you can see that we are sensible about providing support for the plugin when there is a bug. My point is: please in future don't hesitate to post a bug report. I will tell you at the time whether logs without the plugin are required. Each report is taken on a case-by-case basis. :)
    PPS: This patch is for MP 1.6. Please don't ask for patches for MP 1.5. I also make no commitment about providing updates. Finally, since TVE 3 is in code freeze, I also make no commitment about getting this change into future versions of MP.
    PPPS: This patch won't help for people using DD CIs with a CAM. Still can't see anything wrong with that scenario...
    Picking up this old thread: @mm1352000 or maybe @FreakyJ: a chance for a updated version? Or havent there been updates to TVLibrary.dll since then?
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    SpudR Missing Page Numbers Website/Forum/Wiki Feedback 11
    g0rsq UK Freesat not tunning BBC HD channels, and lots of other freesat channels missing. Newcomers Forum 4
    D [solved] TVServer Plugin must be missing something. General Development (no feature request here!) 1
    HTPCSourcer Missing series posters/banners MediaPortal 2 11
    thepahakurki Trakt error: Invalid or missing file Trakt 8
    T How to add missing buttons IR Server Suite (IRSS) 0
    T Missing sound in online streaming service (SVTPlay) General Support 3
    D Tuner Suddenly Missing Channels TV-Cards 0
    S Missing plugin for MP2 Plugin Development 1
    L [solved] MP2 doesnt play anything - player missing? General 1
    L Tv series install problem missing file My TVSeries 7
    L [solved] Missing gentle.config file General 6
    CyberSimian TV Server import is missing some settings MediaPortal 1 0
    T Media Portal 2 EPG data missing General 16
    zunixnuz Missing #iswatched property to recorded TV Titan Skin Feedback 5
    Ralph Holmes Missing TV channels after transmitter change (Tacolneston) General 6
    P [Resolved] Missing column in database My TVSeries 7
    Charlie TV [solved] Channels disappeared after transmitter changes (Midhurst) General Support 4
    Stubbie MediaPortal DVB EPG - Partly missing EPG MediaPortal 1 Talk 0
    CyberSimian My network devices sometimes go missing OffTopic 6
    T Missing Some UK Channels (Quest & Quest Red) Television (MyTV frontend and TV-Server) 13
    Golf4 TV-Records werden als Audio-Files importiert ? Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    W [solved] Incorrect audio being reported Moving Pictures 4
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    ninja 12 Audio dropouts with Dolby / DTS watch/edit Videos 12
    Top Bottom