[Updated 14 Jul!] MPExtended WebMediaPortal 0.5.4 | Page 32

Discussion in 'MPExtended' started by Oxan, November 25, 2012.

  1. Crash22

    Crash22 Portal Member

    Joined:
    August 17, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 1
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Thanks Oxan

    I've found that by experimenting with different stream types and profiles I have been able to "jump" to different positions. Now I think I've got another issue because after I've watched about 20 mins if I try and jump to another portion of the show, or try a different show I lose my connection to the server and have to reboot my HTPC or restart the MP Extended service. At the moment my HTPC is connected to the network using a wifi connection, I'm hoping a wired connection will resolve my problem.


     
    Last edited: June 3, 2013
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Epedemic
    • Premium Supporter

    Epedemic MP Donator

    Joined:
    July 13, 2006
    Messages:
    59
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +7 / 0
    Show System Specs
    I got that excact error when upgrading to windows 8... Thought it was a rights issue, but it turned out that the folder in \windows\.net\whatever was missing... i simply created that folder and then it worked :)
     
    • Like Like x 1
  4. peque
    • Premium Supporter

    peque Moderator - Spanish Forums

    Joined:
    August 4, 2007
    Messages:
    855
    Likes Received:
    88
    Ratings:
    +111 / 1
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    Is anyone able to stream 1080i live tv smoothly to a windows machine (using any Flash profile available)? I can watch any SD and 1080p HD file just fine, and also SD livetv... but 1080i channels stutters badly (the effect would be as low fps I would say)... deinterlacing problems may be? I discard performance problems in either server or client machines. Server doesn't reach 100% at all, and I've tested in 2 different laptops as clients.

    Thanks a lot.
     
  5. Epedemic
    • Premium Supporter

    Epedemic MP Donator

    Joined:
    July 13, 2006
    Messages:
    59
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +7 / 0
    Show System Specs

    I was going to ask the excact same... I thought it was a CPU issue on server, but just got a haswell i7 4770, so that shouldn't be the case anymore...

    To elaborate: In webmediaportal, streaming SD channels works perfectly on any flash profile, however 1080i channels are horribly choppy :( Ampdroid on the other hand works perfectly with 1080i in any quality.
     
  6. peque
    • Premium Supporter

    peque Moderator - Spanish Forums

    Joined:
    August 4, 2007
    Messages:
    855
    Likes Received:
    88
    Ratings:
    +111 / 1
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    I can confirm that in aMPDroid works ok, but there you have another profiles available (especially HTTP Direct Streaming works very well in general). I'm sure Flash is our problem.

    What about HTML5 Oxan? Is it even possible with windows inside Webmediaportal?
     
  7. Epedemic
    • Premium Supporter

    Epedemic MP Donator

    Joined:
    July 13, 2006
    Messages:
    59
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +7 / 0
    Show System Specs
    I a semi-solution to streaming 1080i channels to another PC... It involves installing Bluestacks Android emulator and installing Ampdroid & MXplayer on Bluestacks... It is a bit cluncky, but it works :) I can go into details when i have time, if anyone is interested :)

    Oh yeah it also appears to work better if you change to the encoding profiles to "ultrafast" on the mq->HQ profiles in streamingprofiles.xml ;)
     
  8. matejdro

    matejdro Portal Pro

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    361
    Likes Received:
    11
    Ratings:
    +16 / 1
    Home Country:
    Slovenia Slovenia
    Show System Specs
    Is there a way to enable seeking when in VLC Direct mode?
     
  9. peque
    • Premium Supporter

    peque Moderator - Spanish Forums

    Joined:
    August 4, 2007
    Messages:
    855
    Likes Received:
    88
    Ratings:
    +111 / 1
    Home Country:
    Spain Spain
    Show System Specs
    It didn't help here... :(
     
  10. DragonQ

    DragonQ Portal Pro

    Joined:
    August 30, 2011
    Messages:
    644
    Likes Received:
    61
    Ratings:
    +74 / 2
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I installed all 3 things in order (IIS Express 7.5, MPExtended, WebMediaPortal) and then added a user account and chose a port. I then made sure that port was open in the Windows Firewall and I can access the URLs on the troubleshooting page. However, when I access WebMediaPortal via http://192.168.1.99:8585/, even from the local machine, I just get a "Not Found - HTTP Error 404. The requested resource is not found." message.

    Any ideas? Do I need to restart after installing or something (not trivial as it's a server)? This is a TV-Server only installation, there is no client installed on this server.
     
    Last edited: June 9, 2013
    • Missing System Logs and/or Specs Missing System Logs and/or Specs x 1
  11. Lyfesaver74
    • Team MediaPortal

    Lyfesaver74 Public Relations

    Joined:
    September 25, 2010
    Messages:
    1,544
    Likes Received:
    890
    Location:
    Texas
    Ratings:
    +1,093 / 3
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    did you turn on HTTPS or anything like that? Also... include your logs
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!