Version 0.2.0.2 | Page 2

Discussion in 'ASIO music player' started by Symphy, February 15, 2009.

  1. Symphy
    • Premium Supporter

    Symphy Retired Team Member

    Joined:
    August 25, 2007
    Messages:
    495
    Likes Received:
    135
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Groningen
    Ratings:
    +156 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I'm afraid not... I dont know what that problem is, or has been. Unfortunately i lost all code of versions before 1.4.0 so its harder to track it down.

    What setup i causing that problems, ASIO4ALL or the custom c-media directx drivers?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. cfforce
    • Premium Supporter

    cfforce MP Donator

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    241
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    I've tried to get it to work on a realtek HD and an old Realtek onboard sound device, but not getting the DTS sound. (only hishing)
    Code (Text):
    1. 2009-02-16 22:01:14.750000 [Info.][PureAudio.Main]: PureAudio: Determined file type: AudioFile/None
    2. 2009-02-16 22:01:14.750000 [Info.][PureAudio.Main]: PureAudio: Determined stream content type: DTS14Bit
    3. 2009-02-16 22:01:14.750000 [Info.][PureAudio.Main]: PureAudio: Using ASIO device ASIO4ALL v2
    I just saw that when the log file reports DTS14Bit, it's not support.. is that correct?
    Normal video/DVD/HD working well on DTS.

    If my realtek doesn't support this function, wich soundcard does? with Tos-link option and not to much $$$ :D
    :D
     
  4. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I'm not using ASIO at all.
    I'm using these driver which worked perfect till version 1.2.2 of PureAudio plugin. Also the MP built in BASS player works without this problem also with latest SVN applied (BASS 2.4)

    Not sure what changed in the plugin which broke bitperfect audio with directx.
    Any additional things I can test to help you locate the problem.

    It's really a pitty that this no longer works as IMHO these drivers are the most hassle free option (compared to ASIO4All) to get bitperfect audio with a wide varity of cheep audio cards.

    Regarads,

    grubi.
     
  5. Symphy
    • Premium Supporter

    Symphy Retired Team Member

    Joined:
    August 25, 2007
    Messages:
    495
    Likes Received:
    135
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Groningen
    Ratings:
    +156 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    the DTS14Bit is normal, its the most commonly used encoding method.

    First, check the sfw, drivers and controlpanels that come with the device, there may be settings you have to change. In this forum there are several users that have realtek devices working. If your receiver/decoder displays the samplingrate, compare it against the sourcefile. Some (older) devices output everything at 48kHz on spdif...

    Remember that quality comes at a price :)
     
  6. Symphy
    • Premium Supporter

    Symphy Retired Team Member

    Joined:
    August 25, 2007
    Messages:
    495
    Likes Received:
    135
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Groningen
    Ratings:
    +156 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    A few debuglevel logs may be helpfull: one with 1.2.2 using those drivers (working setup) and one with latest version. Pls play a DTS while logging.

    Definately need to be investigated, the 1.2.2 has become useless now that everything moved to bass 2.4
     
  7. Symphy
    • Premium Supporter

    Symphy Retired Team Member

    Joined:
    August 25, 2007
    Messages:
    495
    Likes Received:
    135
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Groningen
    Ratings:
    +156 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    grubi: the 1.2.2 still has the "Use floating streams" setting (Advanced setting). Does it work properly both with and without that ticked?
     
  8. cfforce
    • Premium Supporter

    cfforce MP Donator

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    241
    Likes Received:
    21
    Ratings:
    +21 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Looks that i have it working... realtek with asio4all.. had to disable some outputs/inputs within asio4all and had to disable my ATI HDMI out. Stereo-MP3 and wav DTS works now; only some DTS wav files have some hickups, gonna look into it soon ;)
    Im going to check also on my old and dusty Terratec 7.1 Space with ASIO if it works :)
    Thx for the reply, my call to look further.....
     
  9. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    That's the problem.
    As soon as "Use floating streams" is activated version 1.2.2 behaves exactly like the latest version of the plugin. When deactivated DTS playback is bitperfect again with 1.2.2. But I did not find that setting in the latest version.

    Did you need the logs anyway?

    Thank's for taking the time looking into it. :D

    Regards,
    grubi.
     
  10. nmt1978

    nmt1978 Portal Pro

    Joined:
    October 14, 2008
    Messages:
    95
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    I still need your help plz

    here i attached the pictures of pureaudio configuration and music configuration inside MP

    As you may saw, in the pureaudio plugin config i can see lots of file extensions in which .dts are arealdy on the list.
    And in the music config, i choose player as "Bass Engine" (there are only Bass Engine and Internal dshow player for me to choose).

    But when i go to music folder inside MP, i can't see my .dts file.

    At the meantime i have a DTS music file in .wav and when i play this file, i can't hear nothing but noise

    Please help
     

    Attached Files:

  11. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    You also have to add the extension ".dts" to the "music extensions" in the music section of MP setup to make it appear in the list.
    BTW it does not matter which player you choose in MP when using this plugin. Ensure the plugin is enabled and the desired extensions are configured in the extension list of the plugin configuration.

    Are you running ASIO or not?
    If not are you on XP or Vista.

    Maybe I missed that but what soundcard are you using?

    If you hear only noise it is a good sign that you stream get resampled in any way an that playback is not bitperfect.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!