Operating System Windows 7 & half fullscreen (2 Viewers)

seppi2204

Portal Pro
December 8, 2010
103
56
Stuttgart
Germany Germany
Sorry to report a follow-up to my post on 15/03 - I still have the problem after Win7 SP1. It just took a few days to materialise. I would say it seems to happen less often than before but still not fixed.
I'm not clear on why it's ok sometimes and not others!
Yes it's really an annoying bug, regardless which software (MP or Win7) is producing this error. It would be nice if the team could get in on the bugtracker and fix it as fast as possible.
 

chemelli

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • September 28, 2006
    6,159
    2,264
    46
    Milano, Italy
    Italy Italy
    Country flag
    Sorry to report a follow-up to my post on 15/03 - I still have the problem after Win7 SP1. It just took a few days to materialise. I would say it seems to happen less often than before but still not fixed.
    I'm not clear on why it's ok sometimes and not others!
    Yes it's really an annoying bug, regardless which software (MP or Win7) is producing this error. It would be nice if the team could get in on the bugtracker and fix it as fast as possible.
    Unfortunately we don't have access to Microsoft BugTracker...

    Simone
     

    seppi2204

    Portal Pro
    December 8, 2010
    103
    56
    Stuttgart
    Germany Germany
    Sorry to report a follow-up to my post on 15/03 - I still have the problem after Win7 SP1. It just took a few days to materialise. I would say it seems to happen less often than before but still not fixed.
    I'm not clear on why it's ok sometimes and not others!
    Yes it's really an annoying bug, regardless which software (MP or Win7) is producing this error. It would be nice if the team could get in on the bugtracker and fix it as fast as possible.
    Unfortunately we don't have access to Microsoft BugTracker...

    Simone
    Thank you for your answer, Simone. But isn't it possible to develop a work-around? For example a checkbox in the config, which gives you the option to check mediaportal after resume if "windows resolution" = "mediaportal resolution" ?
     

    mlburgoon

    Portal Pro
    November 16, 2006
    448
    48
    United States of America United States of America
    Chemelli, I don't think this is a microsoft issue. the OS comes back up to the correct resolution, but MP stays at the "old" resolution when switching back.

    Well, not really an OS issue. it is an issue with MS, but there is also an issue with MP becasue of this.

    My point being, since the OS re-calibrates back to the correct resolution, then MP should be able to do so as well.
     

    msj33

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 30, 2005
    471
    76
    England England
    Chemelli > Why....What?!? I don't get it!

    We still keep discussing who to blame M$ or Mepo, although MePo team has created a bug issue on the tracker.

    Yes - maybe its a underlying M$ bug - But it still ends up being an issue in Mepo for the end users.

    We don't even kow, if its ever gonna get fixed! M$ still havn't fixed BSOD yet :-P

    And with more and more users getting HDMI connection - This issue is only going to getter bigger and bigger.

    With MePo release getting more and more rare , it can takes months before the issue ends up in a new release (1.3? in 2012?!?).

    Yes, there is temporary workarounds - But that definitey doesnoo help out on the End users experience and configuration of a new MePo installation.

    Still hoping to see a forthcoming solution within MePo 1.2

    /Morten
     

    mlburgoon

    Portal Pro
    November 16, 2006
    448
    48
    United States of America United States of America
    OK, I have not read all 26 pages of this thread, but I did spend some SERIOUS time on this today and found a solution that worked for me. It is a regedit!!!!

    in the reg, go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\Configuration

    Under there, I had three subtrees. this is where the control of what to do in certain instances are set. I found that I needed to change ALL entries under all subtrees to match what I wanted my hard coded resoultion to be set to.

    under all the subtrees you will keep digging to find the following...
    PrimSurfSize.cx
    PrimSurfSize.cy
    ActiveSize.cx
    ActiveSize.cy

    I set the .cx to 1920 and the .cy to 1080. Problem solved for me for now. The PrinSurfSize entries are under a "00" subtree, and the ActiveSize is under a "00" subtree UNDER the 00 subtree.

    so you need to look in..
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers\Configuration\xxx\00\00
    ("xxx" gets replaced by what ever entries are under the Configuration tree)

    I hope this helps and is not a repost of info someone else put up. like I said, I didn't read the entire 26 pages, but did read a lot of it and did not see this yet.

    It has worked for me. going to go to my in-laws house and set his settings tomorrow. keeping my fingers crossed.
     

    Arkard

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 10, 2008
    53
    2
    Germany Germany
    Wow, it work's. Don't know why, but it really seems too (10/10 Times). Great.

    I noted that some entries were already 1920/1080 and there are some 01 Folders which I left unchanged.

    :D
     

    mlburgoon

    Portal Pro
    November 16, 2006
    448
    48
    United States of America United States of America
    Cool, I didn't have anything but the 00 folders, but depending on hardware, you may have different stuff. Also, I think you will have more entries if you are running a dual monitor setup.
     

    Arkard

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • September 10, 2008
    53
    2
    Germany Germany
    Evil news. After some normal using I realised that the Problem still exists in a way:(
    After waking up I have sometimes a bar of desktop on the right or bottom. MP still freezes to.

    Changing the 01 entries had no result.
     

    msj33

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • November 30, 2005
    471
    76
    England England
    Arkard & Mlburgoon > You keep discussing "workarounds" to this issue.

    Several workarounds has already been posted at some of the first pages - I posted a "remote desktop" solution several pages ago - And it works 100%

    But yet again - This is a workaround/Tweak or in other terms - Another scratch to the "Out-of-box" working Mediaportal!

    We're still awaiting a central solution - Either Microsoft, ATI/NVIDIA or Mediaportal development team.

    I don't think the community in general care who fixes the "but" - Just it works correctly and "Out-of-the-box".

    Newest teaser for MePo 1.2 do proclaim better Stability of the product - Unless you use HDMI and Standby.

    I'll stop bitching for now :) Developers are still doing a great job

    /Morten
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    vvulture Using Windows 10 MediaPortal 1 Talk 8
    Golf4 Nach Windows-Updates läuft TV-Plugin nicht mehr Allgemeines Support- und Diskussionsforum 0
    Dark Eyes Updated to Windows 10, now TVServer won't work Installation, configuration support 1
    rsbrux Operating System Win 10 vs. 8.1 Operating System 2
    M.Hulot Moving Pictures lässt sich nach Windows-Update nicht mehr öffnen Plugins & Erweiterungen 1
    O Analog Angel USB TV Tuner on Windows 7 Ultimate Newcomers Forum 7
    L Mediaportal 1.21 and Windows 10: user schedules de-activated when powerscheduler plugin is selected General Support 1
    R Problem with MP1 and WifiRemote Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
    R Directx 9.0 June 2010 does not install on Windows 10 x64, ends up with weird failure / no debug file Installation, configuration support 0
    W windows 7 and mediaportal 1.22 and 1.23 installer problem General Support 2
    D [solved] Active Movie window General 2
    TLD Windows 10 1903 feature update General Support 3
    A Problem Windows 10 64 bit prof. Update auf Version 1903(gelöst) Installationsprobleme? 0
    T No TV after updating Windows 10 to latest Version 1903 / OS build 18362.175 (logs attached) General Support 2
    T Can Emprex 3009ARF III MCE Remote Control be used to toggle Fullscreen/Windowed mode?? Remotes 7
    P WMC on Windows 7 migrating to Media Portal on Windows 10 Newcomers Forum 5
    R [solved] Hide Windows 10 volume OSD Feature Requests 3
    F [solved] Mediaportal (1 oder 2) Installation mit Fehler bei DirectX9.0 unter Windows 10 Allgemeines Support- und Diskussionsforum 10
    HTPCSourcer [Rejected] Mouse movements and focus: Windows standards MediaPortal 2 3
    D [solved] HID remote for mp2 and w10 64 bit? using all tools: sony, cisco, homeworkx ng General 2
    Lehmden MP2 client for Windows 10 ARM, possible? Maybe an UWP version could do the trick... MediaPortal 2 11
    Rob Hexenmeister [solved] Latests Media Handler - Skinning an updating window or control Fanart Handler 26
    el Filou Is Windows Media Player still needed on Windows 10 ? MediaPortal 1 Talk 0
    A Enigma2 receiver channels on Windows PC with Media Portal help General Support 0
    W Playback stuttering after upgrade from MP1 on Windows 7 to MP2 on Windows 10 General 2
    Similar threads

























    Top Bottom