[fixed] - Windows 7 Master Volume Control | Page 3

Discussion in 'MediaPortal 1.1.0 RC 1 & 2' started by jdrom17, February 20, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. riksmith

    riksmith Portal Pro

    Joined:
    April 18, 2009
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    321
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +321 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Perhaps you should post some logging?

    There is only 1 setting possible in W7, wave, and that one should be selected.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. smurf

    smurf Portal Member

    Joined:
    April 12, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    Ratings:
    +9 / 0
    I don't have a log but a screenshot!
    Where can I find a useful log for you?
     

    Attached Files:

    • audio.png
      audio.png
      File size:
      63.8 KB
      Uploaded:
      May 15, 2010
      Views:
      379
  4. riksmith

    riksmith Portal Pro

    Joined:
    April 18, 2009
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    321
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +321 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    What is exactly your problem?

    1. Does volume control on your remote not work
    or
    2. Is the problem you can't select another option?

    If it is 2: This is by design, Windows 7 does not allow applications to control the master volume, only application or wave.
     
  5. smurf

    smurf Portal Member

    Joined:
    April 12, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    Ratings:
    +9 / 0
    My problem is that inside mediaportal I can't change the volume with my remote controller (official windows MCE remote).
    Inside windows, example using media player, remote controller works with volume.
    And the strange thing is that with RC1 I didn't have this problem and I could manage every option of volume controls, including manage volume master, so it is possible!
     
  6. riksmith

    riksmith Portal Pro

    Joined:
    April 18, 2009
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    321
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +321 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Ok, very clear, then please post the MP client logs. Also, do you get the OSD for the volume control?
     
  7. smurf

    smurf Portal Member

    Joined:
    April 12, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    Ratings:
    +9 / 0
    Yes, I get the OSD volume control. Witch log do you need? I don't have errors in "error.log"
     
  8. riksmith

    riksmith Portal Pro

    Joined:
    April 18, 2009
    Messages:
    1,856
    Likes Received:
    321
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +321 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Please post all. I am not saying that there is actually some thing in the log or that we can fix it, but we can atleast try :)

    You can use the MP logs collector to do it easily.
     
  9. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    smurf

    Open mediaportal, use the alt-enter to goto windowed mode, select something to play, now check the speaker icon in system tray and see what the status of mediaportal is shown inside the mixer, if not at full volume then raise to maximum, if it is muted, then unmute.

    Does the above make any difference

    Also you are not using spdif, as this needs to be controlled from the receiver, if its a full mce remote you need to reprogram from the receiver remote to the mce volume key, if you haver lost instructions how to do this, will post the MCE remote manual.
     
  10. smurf

    smurf Portal Member

    Joined:
    April 12, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    Ratings:
    +9 / 0
    I didn't understand well your reply (i'm not english) but I can show you these screeshots.

    As you see I have volume keys mapped as standard and mediaportal volume is on my mixer.
    But, I repeat, I didn't have this trouble with rc1... so something is wrong with this release. I hope it will be fixed on rc3 (that could be posted soon I hope).

    riksmith: log collector gives me an error and I can't use that...

    EDIT: I solved my trouble alone: I don't know why but i had set compatibility mode of mediaportal exe to xp sp2. Non I turn off the compatibility and all run well!!! Thanks for your support!
     

    Attached Files:

    • volume.png
      volume.png
      File size:
      51.6 KB
      Uploaded:
      May 16, 2010
      Views:
      696
    • layer.png
      layer.png
      File size:
      57.5 KB
      Uploaded:
      May 16, 2010
      Views:
      299
  11. Paranoid Delusion
    • Premium Supporter

    Paranoid Delusion Moderation Manager

    Joined:
    June 13, 2005
    Messages:
    13,062
    Likes Received:
    1,481
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Electrical Engineer
    Location:
    Cheshire
    Ratings:
    +1,482 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    OK, just wondering why the "run under xp compatibility mode" was used, as I along with quite a few other team members also have Win7\64 OS running without any major issues.

    Might help resolve someone else's problem.

    Thanks
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!