Windows Vista MCE Replacement Driver | Page 3

Discussion in 'IR Server Suite (IRSS)' started by and-81, March 2, 2007.

  1. and-81
    • Premium Supporter

    and-81 Retired Team Member

    Joined:
    March 7, 2005
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Consultant/Developer
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +183 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Hey Greg,

    Here's the situation:

    I think you might be confused about the difference between the MCE Replacement Plugin (which is the plugin for MediaPortal) and the MCE Replacement Driver which is a device driver for Windows. I probably should have called the plugin something else, but at the start it was only intended to support the MCE Replacement Driver, so MCE Replacement Plugin seemed like a good name. Now, it doesn't do the plugin justice.

    The plugins (MCE Replacement Plugin & TV3 MCE Blaster) do not work with Vista's default driver due to a change Microsoft made between XP and Vista. So if you use Windows Vista you need to install the Vista MCE Replacement Driver from the start of this thread.

    Aside from that, the MCE Replacement Plugin and the TV3 MCE Blaster plugin won't work together at the same time due to a limitation of the way the driver works. That's what I'm referring to in the quote above. This is not because of Vista, this is the same on XP.



    I have a solution to this problem (a suite of applications and plugins) of which I will make a beta release available in the coming days.

    Hope that helps,
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. andyd
    • Premium Supporter

    andyd MP Donator

    Joined:
    February 2, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Professional
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hey Greg,

    If you are running Vista, you will need to install the Vista replacement driver for MCE first then install the plugin for your (SVN or non-SVN) then configure the plugin. It should then work.

    What I found was when I configured the plugin and learnt my IR codes. I could click on the test button within the MCE replacment plugin and it would then change channels. But when I finished configuring MP, I found that channel changing didnt work but the logs would say that "blast successful" (or is it "blasting"). You may have this same issue or you may not. But let us know how you go with your testing mate I am sure we would be very interested in finding out how you went with it.

    Cheers

    Andy


     
  4. logictester

    logictester Portal Member

    Joined:
    December 25, 2006
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Israel Israel
    I've installed the vista driver and the plugin on vista x86 and all works fine - both in test and on the tv - maybe you should try playing with the blasting speed configuration?


    [/QUOTE]
     
  5. eloo

    eloo Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2005
    Messages:
    217
    Likes Received:
    7
    Occupation:
    Medical student, medical research and computers. S
    Location:
    Aarhus, Denmark
    Ratings:
    +7 / 0
    Vista Replacement driver and MCE keyboard

    Does anyone know if this replacement driver works with the MS MCE keyboard?
    It didnt for XP, but who knows, a lot of good things has happened in Vista.
     
  6. andyd
    • Premium Supporter

    andyd MP Donator

    Joined:
    February 2, 2007
    Messages:
    61
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    IT Professional
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hey Eloo, sorry dude according to Aaron no it doesnt... But he is working on it for a furture release...
     
  7. and-81
    • Premium Supporter

    and-81 Retired Team Member

    Joined:
    March 7, 2005
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Consultant/Developer
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +183 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    That's right. Unfortunately it doesn't... Also, unfortunately, I don't have one to test with. So my development in that area is a little hamstrung at the moment.

    Until I get back into full-time work I'm afraid I can't justify buying gadgets I don't need :(

    If I get my hands on one I will try to get it working, in the meantime I can only make guesses at how to get it going...

    I'll definitely make an announcement if I get it to work.

    Cheers,
     
  8. eloo

    eloo Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2005
    Messages:
    217
    Likes Received:
    7
    Occupation:
    Medical student, medical research and computers. S
    Location:
    Aarhus, Denmark
    Ratings:
    +7 / 0
    MCE keyboard

    How much does it cost down under? If a couple of us made a donation to you (to buy the keyboard), would you be interested?
    I would really like to support you Aaron, you a doing tons of good things for the community in a very professional way. Would anyone tip in as well?
     
  9. and-81
    • Premium Supporter

    and-81 Retired Team Member

    Joined:
    March 7, 2005
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Consultant/Developer
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +183 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Hi eloo,

    I really appreciate the sentiment. I would love for some of you guys to pitch in and get me an MCE keyboard to develop the plugin for. You know I'd try my best to get it working, but I can't make any promises of course.

    They cost between $60 and $80 Australian dollars depending on where you buy it.

    I've bought from these guys before:
    http://www.umart.net/au/

    They have it for $62 AUD.
    http://umart.net/au/product_info.ph...7521388f1516326c74fcec75f2&products_id=102782

    I'll leave it up to you guys, if you want to make a donation I have a PayPal account and I'm registered on SourceForge.

    Even if nothing comes of it I will try to get my hands on an MCE keyboard one day and see what I can do.

    Thanks guys.
     
  10. eloo

    eloo Portal Pro

    Joined:
    January 20, 2005
    Messages:
    217
    Likes Received:
    7
    Occupation:
    Medical student, medical research and computers. S
    Location:
    Aarhus, Denmark
    Ratings:
    +7 / 0
    Link to paypal

    Hi Aaron,

    Please supply your paypal name, and I'll make a donation - I'll encourage others to do the same.
     
  11. and-81
    • Premium Supporter

    and-81 Retired Team Member

    Joined:
    March 7, 2005
    Messages:
    2,257
    Likes Received:
    183
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Consultant/Developer
    Location:
    Melbourne
    Ratings:
    +183 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Thanks eloo,

    I've sent you a private message with my PayPal details.

    Thanks again,
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!