[Youtube] No full HD -> no audio? | Page 3

Discussion in 'OnlineVideos' started by TheBatfink, November 2, 2013.

  1. TheBatfink
    • Premium Supporter

    TheBatfink MP Donator

    Joined:
    June 11, 2007
    Messages:
    1,285
    Likes Received:
    164
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Business System Analyst
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +221 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    So the new dll is the right one now :p and I can confirm that 1080p audio isn't working for me either.. But I notice something else strange. If I run the 720p (23) file, I get the usual experience. Buffers upto 2% then launches the video all within a few seconds. If I launch the files with a higher number (132/136 maybe?) it buffers something very slowly upto 100% (takes like 90 secs on 80mb fibre optic connection) and then buffers up again a second time before starting the video??


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Don't mind the % - there are cases where these do not indicate the entire file download progress. The higher number are adaptive streaming and the consist of multiple smaller parts and a manifest.
     
  4. TheBatfink
    • Premium Supporter

    TheBatfink MP Donator

    Joined:
    June 11, 2007
    Messages:
    1,285
    Likes Received:
    164
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Business System Analyst
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +221 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Ok. Seems odd it suddenly takes 90 seconds to fire up the video where it usually takes a few seconds though. Will wait for your fix and see if it corrects. Thanks for the help, appreciate it. Also your donate button on the google page links to a german version of paypal.. English link?

    Edit: Translated it.
     
    Last edited: November 17, 2013
  5. findftp
    • Premium Supporter

    findftp MP Donator

    Joined:
    September 20, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Precision Engineer
    Location:
    Nootdorp
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I've got similar problems. webm and flv video from youtube works, but mp4 starts without sound and after downloading full stream instead of 1%.
    I've also got sound problems.

    I think I already disabled UAC, and I now try to start mediaportal as admin and see what it does.

    Post #21 tells exact same problem as me.
     
    Last edited: November 17, 2013
  6. TheBatfink
    • Premium Supporter

    TheBatfink MP Donator

    Joined:
    June 11, 2007
    Messages:
    1,285
    Likes Received:
    164
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Business System Analyst
    Location:
    Nottingham
    Ratings:
    +221 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I wouldn't worry about your UAC, that was a bit of a red herring. The problem with no sound on 1080p is something youtube side that broke onlinevideos so we are waiting for offbyone and team to fix that. I find all other resolutions play fine though for the meantime.
     
  7. doskabouter
    • Premium Supporter

    doskabouter Community Plugin Dev

    Joined:
    September 27, 2009
    Messages:
    2,836
    Likes Received:
    799
    Location:
    Nuenen
    Ratings:
    +1,168 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Perhaps it's an idea to have a filter on youtube-formats (preferably in the hoster part, so other sites linking to youtube also benefit).
    That way, those formats without sound can be hidden from the user. Now it's quite awkward to find the highest resolution mp4 with number<100...
     
  8. Steve.Rayner61
    • Premium Supporter

    Steve.Rayner61 MP Donator

    Joined:
    December 12, 2011
    Messages:
    93
    Likes Received:
    11
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Desktop Support Analyst
    Location:
    Perth - Western Australia
    Ratings:
    +49 / 0
    Home Country:
    Australia Australia
    Show System Specs
    So glad to hear others are having these issues. Thought I was going crazy :)

    Watching this thread with interest as I really the Online Videos Plugin and hope it comes good again.

    Thanks to offbyone for his (Their?) great work and support :)[DOUBLEPOST=1386291629][/DOUBLEPOST]...really **like** the Online Videos Plugin...
     
  9. grubi

    grubi Portal Pro

    Joined:
    June 16, 2007
    Messages:
    1,216
    Likes Received:
    77
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +86 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Welcome to the club.
    I'm also hit by the problem.
    No sound with mp4.
    Anything we can do?
     
  10. engma27

    engma27 Portal Member

    Joined:
    September 4, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    I have the same problem... since updating i have no sound on any stream in Online videos.
     
  11. BlackBurn
    • Premium Supporter

    BlackBurn MP Donator

    Joined:
    October 4, 2008
    Messages:
    99
    Likes Received:
    14
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +16 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    A bit late, but having the same problems :(
    Even LAV 59.1 doesn't fix the problem.

    Playing from the webbrowser (chrome) audio works fine, only Only-Videos seems to be affected, strange...
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!