Default audio track not being played? (1 Viewer)

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,567
    10,387
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    I'm working (yesterday night) on the code and maybe I can made a binary for you to test
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,567
    10,387
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Ok, i think i'm close to be good but that need test :) (Will provide an installer later)

    So 2 new(s) options :

    The first one is to tell MP to select the default track (tagged in MKV)
    The second one is to set setting from LAV Splitter and then MP will switch to the selected one from LAV Splitter.

    Both option need LAV splitter in Codec section :)

    upload_2016-1-18_23-3-31.png


    upload_2016-1-18_23-5-25.png


    upload_2016-1-18_23-5-44.png
     

    Dr Forinor

    Portal Pro
    December 21, 2015
    180
    26
    39
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Before I go ahead with this, I have another problem. Since the upgrade to 1.13, even though I have subtitles enabled, they don't come on automatically.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,567
    10,387
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    It's normal, before it was not ok, i mean, sub was loaded even if language doesn't match, MP select the first language available (whatever the setting)
    But next MP version will have one new to act like before.

    So in final, you will have like 1.12 :)
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,567
    10,387
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Here we go for the installer :)
    http://tinyurl.com/gne4ezs

    Created a Jira for this : https://issues.team-mediaportal.com/browse/MP1-4757

    So you can upgrade your current installation :)
    Btw, like this installer is based on master, you should be able to select the new feature that act like 1.12 about subtitle :

    upload_2016-1-18_23-54-8.png


    You can also try the new LAV Splitter advanced stream selection like explain here :
    https://1f0.de/lav-splitter/lav-splitter-stream-selection/

    Now it should work with MP (if you check the setting :) )
     

    Dr Forinor

    Portal Pro
    December 21, 2015
    180
    26
    39
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Ok so this is what I did;

    Both subtitle and audio settings set to English, override for Audio to be set as default.
    1.jpg

    LAV Splitter I have left alone.
    2.jpg

    Went back to that same file, and everything works as it should.

    Thank you very much @Sebastiii :) :)[DOUBLEPOST=1453160852][/DOUBLEPOST]My subtitles are not enabled now?

    1.jpg

    2.jpg

    I have also enabled subtitles in Settings from within MP. Each time I go to a movie, I have to enable subtitles manually?
     
    Last edited:

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,567
    10,387
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    Hi :)

    If you want that MP fallback to the first subtitle available, you need to change the setting to : 'Subtitle will be auto loaded by first available'

    Otherwise, if you want to change subtitle within MP, you need to use the remote subtitle key or the keyboard 'L' key. (Btw 'A' is for audio, 'E' for edition and 'V' for video stream)
    You can map all those keys (some are already mapped to remote button).
    You can look at the Wiki for explanation too :)

    upload_2016-1-19_7-36-39.png
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,567
    10,387
    France
    Home Country
    France France
    Country flag
    I have also enabled subtitles in Settings from within MP. Each time I go to a movie, I have to enable subtitles manually?

    Hey, that question lead me to : (lol) did you know that you can switch audio when playing the video from remote etc. ?
    But still, i think that to have the possibility to always select a default audio track is good and use LAV Splitter setting too.

    I remember seeing some post to talk about it :)
     

    Dr Forinor

    Portal Pro
    December 21, 2015
    180
    26
    39
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    I haven't looked into the remote side of things yet. My MP for Films and Series isn't fully stable yet so I want to take one thing at a time and make sure it works 100% before moving on.

    Ok, I understand you saying choose "subtitle auto loaded by first available", but if I choose "subtitle by preferred language", should that not also work given that I have set English to be my language?
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    Since the update to MediaPortal 1.27 it takes about three seconds to jump to the next or previous track. Also adding files and...
    Replies
    11
    Views
    2K
    That seems likely. I tried the h264 ts cutter (found here) and it sort of works with HEVC/x265. The Preview has problems decoding the image, but if you know the area where to cut you can find a place. I had to change the settings (as a dialogbox suggested) to I-Frames as Cut-In-Points and All-Frames as Cut-Out-Points or else the...
    That seems likely. I tried the h264 ts cutter (found here) and it sort of works with HEVC/x265. The Preview has problems decoding...
    Hi there, I have a strange problem with mkvmerge when processing some recordings from german DVB-T2. So what's happening: I...
    Replies
    2
    Views
    709
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Small skin graphics cached ... big not always ... While you in window al changes for windows skin ignored, when you reenter to this windowm its load skin again with all changes ... :)
    Small skin graphics cached ... big not always ... While you in window al changes for windows skin ignored, when you reenter to...
    Hi Guys, I just recently completed a major cleanup and reorganization of my media library. My media library is stored on a 10 TB...
    Replies
    13
    Views
    811
    arf, i mean to have generic toggle, and managed by pluginame ?
    arf, i mean to have generic toggle, and managed by pluginame ?
    I want to propose an extra setting in the Dynamic refresh rate, and I'd appreciate it if you give a little bit of feedback here...
    Replies
    24
    Views
    1K
    Top Bottom