Fanart Handler | Page 30

Discussion in 'X-Factor' started by cul8er, November 11, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I think there was a db change and therefore the db and backdrop folders needed to be cleared. This was going from v0.8 > 0.9X. If the handling / naming of the backdrops are unchanged, it is not needed to back things up and do a rescrape in future releases. But, It was not the intention to put the backup back again in the thumbs folder.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Dadeo
    • Premium Supporter

    Dadeo Docs Group Manager

    Joined:
    November 26, 2006
    Messages:
    5,340
    Likes Received:
    2,802
    Location:
    Himalayas, India
    Ratings:
    +3,053 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Show System Specs
    Thanks edterbak, but you lost me. :confused:
    If you don't put the music fanart images back, then wouldn't you have to rescrape? How else would you get them? Maybe I'm just not awake yet! You have been using it with X-Factor right? So what did you do when upgrading from 9.5 to 9.6? Did you have to rescrape?

    I fully appreciate we have been in beta testing and we should expect to have to redo things. I was thinking more of the future. And wondering what will be required for upgrading to new releases. It took me 3.5 hrs to scrape all my artists I don't wanna have to do that again too often!
     
  4. cul8er
    • Premium Supporter

    cul8er Retired Team Member

    Joined:
    August 31, 2006
    Messages:
    2,159
    Likes Received:
    2,682
    Ratings:
    +2,698 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hi Dadeo,

    When version one is released the answer is, no you do not need to scrape every time after a new release but now during beta status the answer is that all images you had locally from the beginning you can re-apply. But if you put all the images scraped by an earlier release you WILL have problems. The reason is that when deleteing the fanart database all releation to the original name on htbackdrops are lost. If you then put these allready scraped images back into the music folder the next scrape the scrpaer will try to download up till max images per artist and you would get the same image again..

    One of the reasons why I have stressed that the Beta versions are only for skinners and not for end users;)

    cheers
    cul8er
     
    • Like Like x 2
  5. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Yeah, sorry about that. Cul8er said it understandably.. It was early indeed, for me also.

    1 question; If I were to delete current backdrop/database and press reset scraper, the plugin starts to scrape all over again right? But how can I tell it is done with it? Or even if scraping has started?
     
  6. Dadeo
    • Premium Supporter

    Dadeo Docs Group Manager

    Joined:
    November 26, 2006
    Messages:
    5,340
    Likes Received:
    2,802
    Location:
    Himalayas, India
    Ratings:
    +3,053 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Show System Specs
    Hi cul8er - thanks for the clarification. I just tested it by copying the backup folders back in and yes, it does download duplicate images and then indexes and cycles the duplicate images. However, this applies only to Music images correct? Since those are the only ones being scraped? So I can copy all my video/pictures etc. fanart from the backup folder no problem?

    Beta 9.6 is still having trouble indexing numeric only videos like 1408, 21, 2012, 300, 9. When I check the .db3 file using SQLite DB Browser (since I cannot access Video fanart in the Manage Fanart tab) the title (Artist) is blank for those three movies. When I try and display the fanart it cycles the fanart images for all the numeric only movies (with blank titles) for each one I select. I even tried modifying the database but it seems to require text after the number to index correctly. Normally I would not make MP nervous by tinkering with it's precious db3 files, but since I will be reindexing soon anyway :)

    If it were me, I would just let users enter/edit the Artist field in the Manage Fanart tab and be done with it! You could spend forever trying to get every little variation to work and you are so close to perfection already. But that likely opens the door to other issues :eek:

    edterbak - I find checking the fanart handler log is the best (only?) way to see what stage the scraping is at.
     
  7. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    HI Cul8er,

    I just thought of an idea. Maybe you can do something with it. Is it possible to create a button in the configurator which is called "Start Scraping". And maybe even after that a progress bar on the totall scraping time (estimated). OFcourse I dont have a clue about how much work will go into this, or how difficult it is. It was just an idea. I would find something like this very usefull.

    Regards.
     
    • Like Like x 1
  8. Ingram

    Ingram Portal Pro

    Joined:
    December 9, 2008
    Messages:
    98
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    I don't think this is working for me?

    If I play artists whom I have wallpaper of already (Which I put there myself) it loads that wallpaper into the background when I play that artist. However if I play another artist whom I haven't got wallpaper for it just shows the default picture of the girl sitting against the wall?

    EDIT: I seem to have something working, it's rotating lots of album covers that are really low resolution, so it looks pretty horrible.
     
  9. Dadeo
    • Premium Supporter

    Dadeo Docs Group Manager

    Joined:
    November 26, 2006
    Messages:
    5,340
    Likes Received:
    2,802
    Location:
    Himalayas, India
    Ratings:
    +3,053 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Show System Specs
    Hi Ingram - Cul8er is busy trying to get the RC ready for release so I thought I would take a crack at answering your query. By wallpaper I assume you mean fanart images? Yes, if you don't have fanart, it will display the default backdrop, which in X-Factor is the 'girl against the wall' You may configure the plugin to display album covers or not and choose the minimum resolution you wish to display. See the Fanart Handling WIKI where cul8er explains it very nicely. Keep in mind that cul8er has frequently said this plugin is still in beta and should only be used by skinners/testers until he has a final release ready.
     
  10. montecristo

    montecristo Portal Pro

    Joined:
    May 29, 2008
    Messages:
    119
    Likes Received:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    hi guys,

    as i mentioned before all my movie backdrops (which are located in the right folder) don't show up in my movie playlist in mp 1.0.2.0
    now i found out what the problem is.
    all my backdrops are PNG format as it always has been. and always worked before.
    but before i did not have fanart handler.
    it was located in a fanart folder inside the skin folder.
    so i copied them to the new folder under the thumbs folder.

    what i've seen now is that PNG files are not working.
    i changed one of the backdrops from PNG to JPG format and now the backdrop in my movies is showing.
    so, to keep it short PNG format is not working. JPG format does work.

    as for the backdrops in my music this is now all been downloaded through fanart handler and are all JPG formats which is working fine.

    is there a way to have PNG formats displayed as backdrops?
    i'm not looking forward to change a few hundred backdrops from PNG to JPG format.


    regards,

    montecristo
     
  11. cul8er
    • Premium Supporter

    cul8er Retired Team Member

    Joined:
    August 31, 2006
    Messages:
    2,159
    Likes Received:
    2,682
    Ratings:
    +2,698 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Hi montecristo,

    Unfortunately PNG files cannot be used by the fanart handler plugin. Since we are using the thumbs directory in MP it is a really bad idea to use PNG files. MP add all PNG files to the cache so if you put PNG files here it can cause performance issues in MP. The only way to solve this would be for this plugin to stop using the thumbs folder but then we would loose all the good things like mediaportaldirs.xml support etc.

    best regards
    cul8er
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!