Feedback on 1.2 music changes | Page 18

Discussion in 'Listen Music' started by jameson_uk, April 29, 2011.

  1. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    As above yes, untick this
    playlist.png



    and it will go back to how it was. This should not have changed between RC and final versions on upgrade though
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Re: AW: Feedback on 1.2 music changes

    Not yet no... From your list you are missing a few things which equal numbers of people complain about.

    Queue All Items (both to current and selected playlist)
    Play item next (or insert next into selected playlist)
    Play all items next (eg. insert all tracks on an album into a playlist)

    Then you also want to add to a playlist which does not exist yet. Basically the plan you have here is what players like mediamonkey / winamp do but this works well because of the mouse control. These sub-menus you have shown are not supported in MP and I am not sure it can be done that easily.

    Also you have the issue of how you show different playlists. Currently in MP there is only a single playlist screen so you can not see both the current playlist and one you might be building (only one or the other)

    Also last time I asked about this many people were complaining about the number of extra key presses to add to playlist ;)

    We will do something in 1.3 but as you can see this is quite difficult to achieve in MP with a remote and still be relatively simple to use.
     
  4. IchBinsShort

    IchBinsShort Portal Pro

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    682
    Likes Received:
    52
    Ratings:
    +54 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: Feedback on 1.2 music changes

    The missing Items should not deleted, this means the ... The entrys in the contexmenu are good, now. The Send to Playlist should only comleted this.

    But is a Sub Menu not availlable ? Because in the Fullscreen-TV menu it is possible, Perhaps you open the contextmenu you see Teletext, Program, Tonspur etc. And perhaps you select Tonspur you get an submenu with Dolby Digital and Stereo. So in this way the "Send to Playlist" should work.

    Contextmenu:
    Tonspur = Send to Playlist

    Submenu
    Doby Digital = 1.Playlist
    Stereo = 2. Playlist
    .... = 3. Playlist
    ---- = New playlist (Maybe, when not possible not so bad)

    Or it should work like the MOD for Online Lookup in StreamedMP. Do you known it ?
    WQhen you press the right button in the Contexmenu you see option to search on a website for the selected Items. This screen could contains the Playlist, perhaps you push left button in the contexmenu to open the Playlists

    I hope you understand my idea.
     

    Attached Files:

    • 20-30-26.png
      20-30-26.png
      File size:
      422.7 KB
      Uploaded:
      October 17, 2011
      Views:
      75
  5. rlevis
    • Premium Supporter

    rlevis MP Donator

    Joined:
    August 15, 2008
    Messages:
    483
    Likes Received:
    13
    Ratings:
    +22 / 4
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Thanks Der_Bub, I'll give that a go.

    One other thing we find annoying is if I load a playlist, add one song to the end of the playlist, then click Save, it doesn't default to the name of the playlist. You have to enter the filename again which takes some time using a remote.

    Perhaps the author could have a look at changing that back to how it was in 1.1.

    Cheers.
     
  6. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    This was broken by changes outside of music section but already there to be fixed mantis.team-mediaportal.com/view.php?id=3689
     
  7. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,566
    Likes Received:
    655
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +861 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    Hello jameson

    I read in our wiki about Music 1.2 that:
    Perhaps you wish to complete the sentence? :)
    If it was removed, shouldn't the corresponding setting also be removed in MP settings GUI?

    About the MP music settings, what's up with the Delete album button? I've tried selecting an album to delete but nothing seems to happen. And why is there an IMDB button at the top left? :)
     

    Attached Files:

  8. rlevis
    • Premium Supporter

    rlevis MP Donator

    Joined:
    August 15, 2008
    Messages:
    483
    Likes Received:
    13
    Ratings:
    +22 / 4
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    I unticked this checkbox and it is better but there is a trick to it. If I'm listening to a song and press the Info button on the remote, it doesn't add the track to the playlist. You need to stop play before the Info button works. I don't see the logic in that. But at least now we can add tracks to a playlist if we remember to stop play first. I've missed adding a few tracks to a playlist recently because I must have forgotten to stop play. Hopefully this can also be addressed.

    Cheers.
     
  9. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
     
  10. rlevis
    • Premium Supporter

    rlevis MP Donator

    Joined:
    August 15, 2008
    Messages:
    483
    Likes Received:
    13
    Ratings:
    +22 / 4
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Just checked it again and it doesn't work here. I'm not using any 3rd party MP plugins, only a Winamp DSP plugin. While a song is playing, pressing i does nothing at all. Normally the selection moves down to the next track. I click Stop, then press i, and it does move down to the next track, and I see the track in the playlist. Strange the same doesn't occur for you.
     
  11. jameson_uk
    • Team MediaPortal

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,403 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Can you attach logs please. Using debug mode in start menu
    • Open MP
    • Wait 20 seconds for all the startup stuff to finish
    • Play a track
    • Press i on remote
    • Stop track
    • Press i on remote
    • Close MP

    And I will have a look
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!