[WiP] - madVR support in MP1 | Page 339

Discussion in 'Area 51 - Testing Area' started by Sebastiii, March 20, 2016.

  1. daWooky
    • Premium Supporter

    daWooky MP Donator

    Joined:
    April 3, 2012
    Messages:
    774
    Likes Received:
    396
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +924 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    hi guys, i've tried to reproduce ya bugs a bit.
    first the lav tray icon frezze: no problems on my clients with lav nightly 69-2 or -3 and even not with my htpc with lav 69 but I had to disable the centarea remote control at my htpc to get the settings window displayed, maybe disable it works for you too @joecrow
    Screenshot (121).png Screenshot (255).png



    next the weatherlite defhd problem: that seems unchanged (also with the extra core files). mepo on english and the mini-display appears (uk and us also work) but it is not with any other language which I had tested....
    15-01-07.png 15-00-16.png

    @wizard123 nice apollo theme thanks again.
    but i noticed two minor overlaps with it, if rss enabled and at the on/off button with the mini video preview playing on top
    Screenshot (258).png

    and last but not least @Sebastiii i attached you a video with how my htpc (on v290) behave/misbehave :LOL:
    it contains a short 2d usage (~1.00) and 3d without stopping in between -> the madvr fse error is around~2:30

    cheers
     

    Attached Files:

    • Thank You! Thank You! x 3
    • Like Like x 2
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,480
    Likes Received:
    716
    Ratings:
    +1,196 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    @daWooky I have never needed to disable the centarea remote control to get the LAV settings to display, what I did to cause the problem with v290 was toggle from fullscreen to windowed mode select tv and play something, then double click the LAV video icon on the tray at which point the video playback freezes although the audio continues with occaisional breaks, and I need to use the Task Manager to kill MP. Can you confirm that is what you tried? When I do the same with v281 which I'm currently running it all works OK but it also works OK on my Desktop PC with v290, so maybe something went wrong with the install on my HTPC, I will try again in a couple of days when I'm happy I am not seeing the crash on resume from sleep problem, which also seemed to reappear with v290.:(
     
    • Like Like x 2
  4. daWooky
    • Premium Supporter

    daWooky MP Donator

    Joined:
    April 3, 2012
    Messages:
    774
    Likes Received:
    396
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +924 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    I've mentioned it because i did not need it before as well. but when i tried it on the htpc, nothing was displayed to me.
    only after i had switched off the remote control there was the window again...
    usually i leave lav settings as they are, only after upgrades i enable copy-back again.
    and to be honest, i find the tray icons pretty pointless because in order to take over a change of lav settings one has to restart the playback anyway.
    just my two cents...
    yep, not exactly but it was pretty similar on the client. but no matter, tried it again quickly (and this time just as you) even with crappy german hevc tv
    no freeze, only a short frame drop if the focus change, nothing terrible...
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. AberDino
    • Premium Supporter

    AberDino MP Donator

    Joined:
    February 17, 2005
    Messages:
    240
    Likes Received:
    18
    Gender:
    Male
    Location:
    Kincardineshire
    Ratings:
    +24 / 0
    Home Country:
    Scotland Scotland
    Show System Specs
    I recently upgraded to MP 1.16 pre-release because I'm keen to test the madVR element. So far, I find the MP client more unstable and I get a black screen when I play TV recordings. I can see that @Sebastiii has been working hard to improve the madVR implementation with v290 currently on the first page, so it would make sense to install this build prior to carrying out any further testing. My question is, if I install this latest test build, can I still upgrade to MP 1.16 when it is released (rather than a fresh install)? Thanks
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,257
    Likes Received:
    6,211
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,214 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi :) yes you will be able to upgrade to 1.16 Final :)
    So yes this build is more recent than 1.16 Pre and need some feed back to have this build ready for 1.17 Pre-release.
     
    • Like Like x 1
  7. Snoopy87

    Snoopy87 Portal Pro

    Joined:
    August 12, 2012
    Messages:
    468
    Likes Received:
    123
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +166 / 10
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Am I the only person where EVERY (!) day at 8 pm (first day was 7:59pm, next day 8:00 pm, then 8:01 pm, and so on) window becomes black?

    As said, this only happens with madVR and never ever with EVR. In general my HTPC is running from ca. 6pm to 10 pm. At weekend also in the morning, afternoon, etc. But the issue only happens around 8pm.

    How can we debug and fix this issue?
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  8. daWooky
    • Premium Supporter

    daWooky MP Donator

    Joined:
    April 3, 2012
    Messages:
    774
    Likes Received:
    396
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +924 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Yep, but unfortunately it seems to be so.
    the best will be if you supply some logs from the faulty timespan
     
    • Thank You! Thank You! x 2
  9. Snoopy87

    Snoopy87 Portal Pro

    Joined:
    August 12, 2012
    Messages:
    468
    Likes Received:
    123
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +166 / 10
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I already posted the log entry. There are no other log entries.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. daWooky
    • Premium Supporter

    daWooky MP Donator

    Joined:
    April 3, 2012
    Messages:
    774
    Likes Received:
    396
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +924 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    i meant a full watchdog log :p
    the WM_DISPLAYCHANGE message is sent when the display resolution changes, but why that happened without full logs is hard to guess.
    my blind guess is that something running in the back (antivir, updates...) steals your window focus and maybe try with mepo always on top... :whistle:

    good luck
     
    • Thank You! Thank You! x 1
    • Agree Agree x 1
  11. wizard123
    • Team MediaPortal

    wizard123 Design Group

    Joined:
    January 24, 2012
    Messages:
    2,499
    Likes Received:
    1,695
    Gender:
    Male
    Occupation:
    genius
    Ratings:
    +2,919 / 11
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    If your running windows 10 it is an absolute ballbag for scheduled tasks running and losing focus
     
    • Like Like x 3
    • Thank You! Thank You! x 1
    • Agree Agree x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!