[WiP] - madVR support in MP1 | Page 545

Discussion in 'Area 51 - Testing Area' started by Sebastiii, March 20, 2016.

  1. daWooky
    • Premium Supporter

    daWooky MP Donator

    Joined:
    April 3, 2012
    Messages:
    772
    Likes Received:
    394
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +921 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    yep, a whole lot of them but no clue why.
    no recent changes on desktop client except the win1803 update. i'll try again tonight on the htpc, maybe i'll have more luck there:unsure:


     
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,460
    Likes Received:
    710
    Ratings:
    +1,182 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    OK found the setting that causes the problem see attached screenshot, changing to anything (well did not try every setiing :p) other than DXVA2 and the vids play problem free in TVS.:). Really don't understand it though, if it was the upscalling setting then OK but a 720 vid on a 1080 display being affected by the downscalling setting.o_O
    msdvr.jpg
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. mrmojo666
    • Premium Supporter

    mrmojo666 MP Donator

    Joined:
    January 24, 2006
    Messages:
    572
    Likes Received:
    85
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ALM
    Location:
    Turin
    Ratings:
    +128 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    sorry @Sebastiii i couldn't test in the last weekend, form yesterday night I'm not at home until next sunday (mission in london).
     
    • Like Like x 1
  5. daWooky
    • Premium Supporter

    daWooky MP Donator

    Joined:
    April 3, 2012
    Messages:
    772
    Likes Received:
    394
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +921 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    hey @Sebastiii, sorry i took this long, work was urgent this week..:p
    so after i get my network back on track i let v480 running without bizcore change on the htpc for several days without big problems but a appcrash occured...
    wasnt home when it occured and had no enthusiasm at that time, maybe a lav nightly 34 thing... so i update lav to 35 nightly and copied the biz core over and since then there were no crash anymore. also no mini scale tv starts seen the whle week and skip worked all times so far(y)(y)
    all seems running pretty nice again only some strange errors in the logs. they had no visible impact but i have no idea where the come from... may take a look at it.;)
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  6. mrmojo666
    • Premium Supporter

    mrmojo666 MP Donator

    Joined:
    January 24, 2006
    Messages:
    572
    Likes Received:
    85
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ALM
    Location:
    Turin
    Ratings:
    +128 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    Hi @Sebastiii

    I've played a bit this afternoon with 481bis core and i didn't notice any issue so far.
    The black screen on videos start seems to be resolved. Also i didn't get any lock on tv stop.

    Those results wihw win 1803 + amd driver 18.2.1.
    For amd users i want to add that amd 18.4.1, that should be written for win 1803, i lost lost hdr and freq switch. So i want to suggest to avoid these drivers.

    Thank you, I'll you know if I get issues
     
    • Thank You! Thank You! x 2
  7. mrmojo666
    • Premium Supporter

    mrmojo666 MP Donator

    Joined:
    January 24, 2006
    Messages:
    572
    Likes Received:
    85
    Gender:
    Male
    Occupation:
    ALM
    Location:
    Turin
    Ratings:
    +128 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Show System Specs
    OT: an update for amd drivers
    with 18.5.1 released in these days, HDR switch is lost again but i have the refresh changer working (so slightly better than 18.4.1) .

    And still netflix is not 4k :(
     
    • Like Like x 1
  8. rohnfe

    rohnfe Portal Pro

    Joined:
    September 9, 2015
    Messages:
    208
    Likes Received:
    108
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +176 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi guys,

    i am still experiencing this annoying issue :mad:Does anyone have any idea what i could try?
    i cant get my remote control working correctly anymore with MP ... i could always map CTRL+J to a button on my harmony to show and hide madvr stats but meanwhile MP does not react to this shortcut anymore...using any other media player its working as it always did....:cry:
    hid.PNG

    Btw: Remote is Harmony Elite and Receiver is FLIRC if that helps

    Update: i got another hint i recognized that it is working when madvr is using fullscreen exclusive mode for 3D for example..not working for windowed mode...any idea?
     
    Last edited: May 27, 2018
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,237
    Likes Received:
    6,201
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,199 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi Can it be a focus issue?

    Envoyé de mon BLA-L29 en utilisant Tapatalk
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. rohnfe

    rohnfe Portal Pro

    Joined:
    September 9, 2015
    Messages:
    208
    Likes Received:
    108
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +176 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    i have no clue...any idea how i could test it ?
     
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,237
    Likes Received:
    6,201
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,199 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Try alt+tab to switch to another windows (explorer for ex) and again alt+tab on MP, not sure it will regain focus but worth a try :)
     
    • Thank You! Thank You! x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!