MediaPortal SVN-Snapshot:-05-23-2008 22-51h - Revision:19158 | Page 5

Discussion in 'untested MediaPortal and TV-Server 1.0 RC1 svn-bui' started by MediaPortal-Bot, May 23, 2008.

  1. royne

    royne Portal Member

    Joined:
    January 4, 2007
    Messages:
    41
    Likes Received:
    2
    Occupation:
    Project Leader and progammer
    Location:
    Asker
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    Show System Specs
    MP hang after channel switch

    MP works perfect for all off my channels except one special channel. After switching to this channels i can se the chanals for some seconds. I get the message "Back to prevous chanels: can not start timeshift, chanels is coded".
    I use FloppyDVB-S2 with a CAM module.

    If i change the "Wait for unscrambled channels" parameter to 60Sec, i can actualy watch the chanel for 60 sec, after the message apears. It is not possible to clik yes or no in this dialog.

    If someon wants to look at this problem you can find logfiles here:
    https://forum.team-mediaportal.com/get-support-90/bug-some-chanels-dont-decrypt-40130/




    I also have problem with Radio Channels switching, somtimes it takes 30 second before the new channel sound arrives, during this period i can listen to the old chanal. Attached is logfiles where i switch radiochanals several times.


    roynes
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Dale#1976

    Dale#1976 Portal Pro

    Joined:
    September 21, 2006
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Canada Canada
    Two servers - one database that all can see

    Gee, I just setup the first server last week with the hopes of having a second one with a second TV card setup today. Does it not make sense to have separate servers, particularly if you are recording HD programming. Is there any workaround so all servers and clients can see the both servers? Can you get two servers to save to one set of dbases? Is there any plan to enable this? Sounds like the previous versions offered it.

    Been using MP stand alone for a couple years now. It runs circles around MS MediaCenter and all the others I've tried. Thanks to all the programmers!!! We all certainly appreciate the time and efforts :D



    Dale
     
  4. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Rudi99
    I've added all details to my profile - i hope that's enough. I don't think, that this is a timezone problem. The clock in MP shows the correct time. But the green triangles are not on the right position.

    I've additionally the same problem as binary64:
    See the end of this message for details on invoking
    just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

    ************** Exception Text **************
    System.ComponentModel.Win32Exception: Der Vorgang wurde erfolgreich beendet
    at System.Windows.Forms.Form.UpdateLayered()
    at System.Windows.Forms.Form.OnHandleCreated(EventArgs e)
    at System.Windows.Forms.Control.WmCreate(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ContainerControl.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Form.WmCreate(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.OnMessage(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


    ************** Loaded Assemblies **************
    mscorlib
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///c:/WINDOWS/Microsoft.NET/Framework/v2.0.50727/mscorlib.dll
    ----------------------------------------
    MediaPortal
    Assembly Version: 0.9.2.39268
    Win32 Version: 0.9.2.19158
    CodeBase: file:///C:/Programme/Team%20MediaPortal/MediaPortal/MediaPortal.exe
    ----------------------------------------
    Core
    Assembly Version: 0.9.2.39232
    Win32 Version: 0.9.2.19158
    CodeBase: file:///C:/Programme/Team%20MediaPortal/MediaPortal/Core.DLL
    ----------------------------------------
    System.Windows.Forms
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
    ----------------------------------------
    System
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
    ----------------------------------------
    System.Drawing
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
    ----------------------------------------
    Microsoft.DirectX.Direct3D
    Assembly Version: 1.0.2902.0
    Win32 Version: 9.05.132.0000
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC/Microsoft.DirectX.Direct3D/1.0.2902.0__31bf3856ad364e35/Microsoft.DirectX.Direct3D.dll
    ----------------------------------------
    Utils
    Assembly Version: 2.2.6.39227
    Win32 Version: 2.2.6.19158
    CodeBase: file:///C:/Programme/Team%20MediaPortal/MediaPortal/Utils.DLL
    ----------------------------------------
    System.ServiceProcess
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.ServiceProcess/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.ServiceProcess.dll
    ----------------------------------------
    System.Configuration
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
    ----------------------------------------
    RemotePlugins
    Assembly Version: 0.9.2.39241
    Win32 Version: 0.9.2.19158
    CodeBase: file:///C:/Programme/Team%20MediaPortal/MediaPortal/RemotePlugins.DLL
    ----------------------------------------
    System.Xml
    Assembly Version: 2.0.0.0
    Win32 Version: 2.0.50727.1433 (REDBITS.050727-1400)
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
    ----------------------------------------
    MediaPortal.Support
    Assembly Version: 0.9.2.39224
    Win32 Version: 0.9.2.19158
    CodeBase: file:///C:/Programme/Team%20MediaPortal/MediaPortal/MediaPortal.Support.DLL
    ----------------------------------------

    ************** JIT Debugging **************
    To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
    application or computer (machine.config) must have the
    jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
    The application must also be compiled with debugging
    enabled.

    For example:

    <configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
    </configuration>

    When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
    will be sent to the JIT debugger registered on the computer
    rather than be handled by this dialog box.
     
  5. TheMerovingian
    • Premium Supporter

    TheMerovingian MP Donator

    Joined:
    September 18, 2004
    Messages:
    324
    Likes Received:
    13
    Location:
    Kaufbaire
    Ratings:
    +20 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hibernation impossible

    tv.log attached.
    nothing in the eventviewer?!

    2008-05-26 20:33:57.015625 [4]: PowerScheduler: Entering shutdown Hibernate ; forced: False -- kick off shutdown thread
    2008-05-26 20:33:57.015625 [Powerscheduler Suspender]: PowerScheduler: Shutdown thread is running: Hibernate, force: False
    2008-05-26 20:33:57.015625 [Powerscheduler Suspender]: PowerScheduler: Informing handlers about UserShutdownNow
    2008-05-26 20:33:57.093750 [Powerscheduler Suspender]: PowerScheduler: Shutdown is allowed False ; forced: False
    2008-05-26 20:34:25.625000 [4]: PowerScheduler: Entering shutdown Hibernate ; forced: False -- kick off shutdown thread
    2008-05-26 20:34:25.640625 [Powerscheduler Suspender]: PowerScheduler: Shutdown thread is running: Hibernate, force: False
    2008-05-26 20:34:25.640625 [Powerscheduler Suspender]: PowerScheduler: Informing handlers about UserShutdownNow
    2008-05-26 20:34:25.750000 [Powerscheduler Suspender]: PowerScheduler: Shutdown is allowed False ; forced: False
    2008-05-26 20:34:35.515625 [PowerEventThread]: TV service PowerEventThread 49343
    2008-05-26 20:34:35.515625 [PowerEventThread]: TV service PowerEventThread 49343
     
  6. rtv
    • Premium Supporter

    rtv Retired Team Member

    Joined:
    April 7, 2005
    Messages:
    3,622
    Likes Received:
    301
    Occupation:
    CTO at ES2000
    Location:
    Osnabruck
    Ratings:
    +301 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    No logs,
    no system specs (incl. nav and codecs),
    no DVD name
     
  7. rtv
    • Premium Supporter

    rtv Retired Team Member

    Joined:
    April 7, 2005
    Messages:
    3,622
    Likes Received:
    301
    Occupation:
    CTO at ES2000
    Location:
    Osnabruck
    Ratings:
    +301 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Various servers can use one and the same database server but all need to use a unique database / schema name.

    After 1.0 is out there might be efforts to get a multi-server-setup working again but nothing has been decided yet.
     
  8. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Addon to my last post: the green triangle which marks the actual position in the TV Programm overview timeline - ist about 15 Minutes back.. now it's 22:00 and it marks 21:45...

    Sometimes when i'm viewing tv in timeshift modes it jumps back oder the timeshift suddently stops.
     
  9. coopers

    coopers Portal Pro

    Joined:
    November 8, 2005
    Messages:
    180
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    Software Engineer
    Location:
    Adelaide
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Not sure if this is a bug or not - perhaps someone else can confirm the behavior is not just me?

    I have the Powerscheduler Plugin for Tv Client enabled.

    The checkbox to prevent standby/shutdown unless on the home screen is checked.

    However, if I press my shutdown button (on the remote, but the case button does this too) the system enters standby no matter what screen the client is on currently. Even if full screen video is playing.

    Anyone else see this behaviour?


    edit: I should add that if a recording is in progress that standby is prevented. So that bug in mantis is fixed, this is different..
     
  10. Spooky
    • Premium Supporter

    Spooky MP Donator

    Joined:
    February 14, 2005
    Messages:
    1,187
    Likes Received:
    45
    Location:
    void 4tl
    Ratings:
    +47 / 0
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    This option is only for the automatic shutdown (idle time). Why would you want to prevent standby, if the user deliberately wants to send the machine into standby...?
     
  11. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    The
    "************** Exception Text **************
    System.ComponentModel.Win32Exception: Der Vorgang wurde erfolgreich beendet
    at System.Windows.Forms.Form.UpdateLayered()
    at System.Windows.Forms.Form.OnHandleCreated(EventArg s e)
    at System.Windows.Forms.Control.WmCreate(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.ScrollableControl.WndProc(Mes sage& m)
    at System.Windows.Forms.ContainerControl.WndProc(Mess age& m)
    at System.Windows.Forms.Form.WmCreate(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Form.WndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.O nMessage(Message& m)
    at System.Windows.Forms.Control.ControlNativeWindow.W ndProc(Message& m)
    at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)"

    Error Message always happens after a recording is done or so. Is this Bug already in mentis? It would be nice if i can use MP with the next SVN again - at the moment it is not usable :-(
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!