MediaPortal SVN-Snapshot:-07-25-2008 22-31h - Revision:19778.rar | Page 7

Discussion in 'untested MediaPortal and TV-Server 1.0 RC2 svn-bui' started by MediaPortal-Bot, July 25, 2008.

  1. vuego
    • Team MediaPortal

    vuego Documentation Group

    Joined:
    August 5, 2006
    Messages:
    1,565
    Likes Received:
    651
    Occupation:
    Alchemist, Astrobiologist, Exotic dancer
    Location:
    Göteborg
    Ratings:
    +857 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    there

     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. zanlation

    zanlation Portal Pro

    Joined:
    May 26, 2008
    Messages:
    107
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    If I only use the DVB-T of a hybrid card (so disable analogue) should I use the pre-load graph option?
     
  4. TheDarkAngel

    TheDarkAngel Portal Member

    Joined:
    April 19, 2008
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    where is the powerscheduler plugin? i find only the powerscheduler client plugin that not allow me to shutdown the pc ( only hibernate or suspend )
     
  5. gibman
    • Team MediaPortal

    gibman Retired Team Member

    Joined:
    October 4, 2006
    Messages:
    2,998
    Likes Received:
    1,321
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Aarhus
    Ratings:
    +1,372 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    yep.
     
  6. johnlc

    johnlc Portal Pro

    Joined:
    April 19, 2008
    Messages:
    59
    Likes Received:
    3
    Occupation:
    IT-Specialist
    Location:
    Horsens
    Ratings:
    +3 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    setup.nsi minor fixes?

    At least I cannot compile my own releases without change the "Build deploy release.bat" files and the setup.nsi files.
    In the setup.nsi file (mediaportal and TVserver setup directories) it is mostly about the lines with:
    !if ${VER_BUILD} == 0
    these mut be changed to
    !if "${VER_BUILD}" == "0"
    because NSI only accepts comparison == with strings

    Further I have added this, but thats mostly for my own convenience :)
    OutFile "Release\MediaPortal-svn-${VER_BUILD}.exe"
    and
    OutFile "Release\setup-tve3-${VER_BUILD}.exe"

    This makes it easier to keep track of things when you have to move files to the HTPC for testing :)

    In the "Build Deploy Release" bat files it is this line
    "%ProgramFiles%\TortoiseSVN\bin\SubWCRev.exe" "e:\mp\Mediaportal" template.txt version.txt >> build.log

    In your version it says something like "..\.." but NSIS will not accept this relative directory.

    Well in the end this could be me having things setup incorrectly, but thought I would mention anyway.
     
  7. tklon

    tklon Portal Pro

    Joined:
    September 3, 2004
    Messages:
    351
    Likes Received:
    3
    Location:
    Germany
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    When opening PowerShedulerClientSetup idletimeout is displayed with 5 minutes instead of the value from mediaportal.xml. The dialog saves a new value correct to mediaportal.xml.
     
  8. mmf
    • Premium Supporter

    mmf MP Donator

    Joined:
    August 29, 2007
    Messages:
    100
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +7 / 0
    No speed gain at my end with the preload-option. But turning on TV was fast anyway...

    Thx, great release. It's getting better and better :)

    But:

    One bug, maybe someone can check this on her / his system. If I open an TransportStream with DTS-HD as the audio track, there is no sound with tsreader.ax. And the video stops working too. (ffdshow-Audio-Codec)
    With Haali, everything is working fine - sound and picture.

    OK, its just a testfile, and its not that big of a problem - but its still a bug.

    Audio
    ID : 4132 (0x1024)
    Menu ID : 1 (0x1)
    Format : DTS-HD
    Format/Info : Digital Theater Systems
    Kanäle : 6 Kanäle
    Channel positions : Front: L C R, Surround: L R, LFE
    Samplingrate : 48.0 KHz
    Auflösung : 24 bits
    Sprache : Englisch
     
  9. brunoh

    brunoh Portal Pro

    Joined:
    August 8, 2004
    Messages:
    82
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Switzerland Switzerland
    Show System Specs
    CAM limit not working?

    I have set CAM-Limits to 1 (default) on my tv-server configuration.

    This seems not to work: When I have a recording going and then start timeshifting (or recording) on the same transponder, then the same DVB-S card is reused and the first recording changes to scrambled=yes. The second recording is starting ok.

    I upload a log where I did the following:

    SF1 and SF2 are 2 channels on the same transponder. I have 2 DVB-S cards. SF1 and SF2 are mapped to both cards and both channels are scrambeled.

    - tune media portal to SF1 (ok)
    - start recording this channel (ok, scrambled=no)
    - tune media portal to SF2 (ok, but the recording session of SF1 changes status to scrambled, the recording is not usable).

    Did I do something wrong, or is this a bug?

    Thanks
     
  10. GregorV

    GregorV Portal Pro

    Joined:
    October 2, 2007
    Messages:
    137
    Likes Received:
    11
    Location:
    Bonn
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    change for the 22KHz issue with this release

    Since longer time I struggle with the issue that high-band channels often cause problems.
    I need to restart TVServer service several times until it comes up in a mode where it can tune high-band channels.
    See: https://forum.team-mediaportal.com/...-not-always-work-32004/index2.html#post287988

    With the latest releases this seemed to become better. Since there is the 'preload' option I experience a major change. With this option checked the issue is worse.
    If this option is not checked then I usually need 3-5 restarts and then TVService works fine until it is shutdown.
    But with the preload option checked I need much more restarts sometimes >20.

    May be this gives you a hint how to make the code better.
    From my researches (see post) the issue must be caused by the way how the 22KHz signal is switched.
    The core issue is surely the combination TV-card & LNB, but the software is also important here. The issue does not exist with other software (e.g. TransEdit) (at least on my two PCs).

    Thanks,
    Gregor
     
  11. ovld_nz

    ovld_nz Portal Member

    Joined:
    July 28, 2008
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hi, TVService doesn't work correctly after bring suspended overnight. The system is scheduled to begin recording at 6:25am and powers on. Errors are recorded in the attached logs. This could be related to the other posts in this thread regarding the TVService not running after a suspend.

    Thanks from NZ :D
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!