MP1.5 starts up on resume

Discussion in 'Installation, configuration support' started by Dukenukemx, December 17, 2013.

  1. Dukenukemx

    Dukenukemx Portal Pro

    Joined:
    October 10, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +2 / 0
    Every time my PC resumes from standby, Mediaportal starts up. I checked the settings under general and don't see anything enabled to cause this. Anyone know what I need to do to stop this?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    If MP is open when you put the PC into standby then it will be open when you resume. Standard Windows behaviour.
     
  4. Dukenukemx

    Dukenukemx Portal Pro

    Joined:
    October 10, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +2 / 0
    Sorry forgot about this thread. But no, it starts up with MP off. Like literally after a few seconds of resume, MP will pop up and I'll have to close it.
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,526
    Likes Received:
    4,734
    Ratings:
    +8,200 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Okay. Do you have some kind of scheduled task to start MP, or do you have an MP link in the Windows "startup" folder?
     
  6. MrCrabs

    MrCrabs Portal Pro

    Joined:
    January 21, 2010
    Messages:
    884
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Ingenieur Maschinenbau / mechanical engineer
    Location:
    Braunschweig
    Ratings:
    +129 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Does it really pop-up already loaded or do you see the loading screen? If the first one is right, then MP is running in the background.
     
  7. Dukenukemx

    Dukenukemx Portal Pro

    Joined:
    October 10, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +2 / 0
    None that I see. I do have MPtray.exe that starts up, but that's for the remote. Maybe it's causing MP to start up?

    I see a loading screen. Sometimes my family leaves it open, and I close it. But it'll pop right back up again, with another loading screen. So it seems like there's a timer that starts MP on resume for some reason. It always does this on resume from standby since I installed MP1.5. I had MP1.2 before and this didn't happen.
     
  8. MrCrabs

    MrCrabs Portal Pro

    Joined:
    January 21, 2010
    Messages:
    884
    Likes Received:
    117
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Ingenieur Maschinenbau / mechanical engineer
    Location:
    Braunschweig
    Ratings:
    +129 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Do you have the checkmark "restart MP on resume" checked?
     
  9. Dukenukemx

    Dukenukemx Portal Pro

    Joined:
    October 10, 2009
    Messages:
    76
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +2 / 0
    Where would that option be? I see Delay settings on MP resume, and that's checked off.
     

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!