Native Blu-ray support | Page 37

Discussion in 'Area 51 - Testing Area' started by tourettes, November 7, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tourettes
    • Team MediaPortal

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    Probably BD-J.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. -Manfred-
    • Team MediaPortal

    -Manfred- Retired Team Member

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    728
    Likes Received:
    341
    Ratings:
    +350 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    I think here might be some misunderstanding which needs clarification.

    Auto setting is what triggers from configuration and is off when language is not available at all. What should happen is that if config setting is over ruled by menu then focus will be on currently selected language when subtitle context menu is shown. If you were using mouse for testing it can easily show some other language as focused because only one pixel move will change focus where pointer is. And that can easily cause some confusion. You can think of auto subtitle item as a shortcut to your language - when available of course.

    So my opinion is that this is not a bug but intented behaviour.
     
    • Like Like x 1
  4. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Thanks for clearing that up Manfred.

    Double checked some discs, and the selected (from BD Menu) subtitle stream is indeed highlighted when going to MP Subtitle menu.
     
    • Like Like x 1
  5. darro

    darro Portal Pro

    Joined:
    July 20, 2006
    Messages:
    35
    Likes Received:
    4
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +7 / 0
    Hi Guys,

    I have installed the build of MP you released just a few days ago.
    (MediaPortalSetup_1.2.0-617-ged85ba1 (FEAT-3758-Implement_Blu-ray_playback_support branch) for TESTING ONLY_2012-01-21-20-57)

    I installed the LAV filters as linked to in the posts here. I think I have everything setup correctly, but I am not 100%. This is a test machine, so I am happy to make any changes.

    I have indicated here if I think based on the info if it is a BD-J disk or not, but this could be wrong/

    Ghost Writer, BDJ – No, Mediaportal crashes when playing menu, playing feature seems to be OK
    Green Zone, BD-J – Yes, initial intro to menu plays, and then drops back to mediaportal menu, playing feature seems to be OK
    Harry Potter 7 (part 1) , BD-J – Yes, selecting menu, just returns to the select play mode menu, feature seems to crash media portal when seeking
    Limitless, BDJ – No, seeking in menu crashes MP, Menu seems fine and the feature plays, seeking in feature crashes MP
    Paul, BD-J – Yes, No menu, just blank screen after intro video, playing feature seems to be OK
    The American, BD-J – Yes - initial intro to menu plays, and then drops back to mediaportal menu, playing feature seems to be OK
    Unknown BD-J – no, – Menu seems fine and the feature plays

    Is there a test plan that we should follow to produce consistent results. In any case let me know what you need and I will arrange it.

    Cheers
    Darren
     
    • Like Like x 1
  6. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    You can verify if it's a BD-J disc by checking the BDMV\BDJO & BDMV\JAR folder. If there are files in there, you can assume it's a BDJ disc.

    .798 update: Popup menu now closes when selected again from context menu :) Nice!

    I'm curious why this disc keeps the Popup Menu option in context menu, while mostly all other discs don't put the Popup Menu option back in context menu (after first selection). This 'issue' wasn't happening in the past.
     
  7. -Manfred-
    • Team MediaPortal

    -Manfred- Retired Team Member

    Joined:
    May 15, 2007
    Messages:
    728
    Likes Received:
    341
    Ratings:
    +350 / 0
    Home Country:
    Finland Finland
    • Like Like x 1
  8. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,230
    Likes Received:
    6,191
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,184 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hey :)
    HomeY use already latest lib :)
    I give him the latest build for testing and ask him to report finding :)
     
    • Like Like x 1
  9. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,230
    Likes Received:
    6,191
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,184 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Hi,
    I'm testing on V3++ and i have the same as you describe for V2, that mean, i didn't have on audio or subtitle fade red/gray when moving on item.
    The selected item is staying red and when going on it with mouse or keyboard the red goes out.
    Also Play / language etc. should be animated (seen on TMT5) but not in MP.
    So to summarize, on my side, there is no animated cursor only stay in red on selected item (sub or audio)

    I just try on Xine (and i have the same as you describe for V3) only for sub, moving mouse on item goes to gray even on red selected item.
     
    • Like Like x 3
  10. tourettes
    • Team MediaPortal

    tourettes Retired Team Member

    Joined:
    January 7, 2005
    Messages:
    17,301
    Likes Received:
    4,595
    Ratings:
    +4,810 / 3
    LAV 0.45 filters have been released - please use those when testing with LAV.
     
  11. Sebastiii
    • Team MediaPortal

    Sebastiii Development Group

    Joined:
    November 12, 2007
    Messages:
    16,230
    Likes Received:
    6,191
    Gender:
    Male
    Location:
    France
    Ratings:
    +10,184 / 9
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    Yep i can confirm real good improvement on LAV 0.45 side and the good news is that ATI User can use DXVA2 (copy-back) :)
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!