No AC3 sound ... (1 Viewer)

Rick164

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 7, 2006
    1,335
    1,005
    Home Country
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Try raising your sampling rate in Windows Sound device properties (44Khz -> 48Khz -> 192Khz) and see if you can produce windows sounds at that rate or until your AVR gives an input error:

    avr001.png
    avr002.PNG


    Also with VLC media player the same clip works?
     

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    13,975
    8,531
    Kyiv
    Home Country
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #44
    In manual:
    No sound, or sound suddenly ceases.
    HDMI format digital audio transmissions require a longer time
    to be recognized. Due to this, interruption in the audio may
    occur when switching between audio formats or beginning
    playback.
    :whistle:
     

    kiwijunglist

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,750
    New Zealand
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    Country flag
    Yup two options

    1. Mm suggestion above to disable passthrough for ac3 (dolby).

    Or

    2. Disable ac3 in lav settings have an additional fallback codec for ac3 which decodes audio to pcm (no pass through).

    #1 easier

    Also: there is no quality loss to decode hd audio on pc. There is potential but probably not noticeable quality lots of resampling audio.
     

    Vasilich

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • August 30, 2009
    3,394
    1,170
    Germany, Mayence
    Home Country
    Russian Federation Russian Federation
    Country flag
    if the sampling frequency is really the problem, then you can set up LAV Audio for everything except AC3, and for AC3 use AC3Filter, which has possibility to resample ceratin samplerates to the rate you set (e.g. i use it the way that it converts all samplerates except 44.1 and 48 to those, as my receiver doesn't understand other sampling freqs)
     

    ajs

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • February 29, 2008
    13,975
    8,531
    Kyiv
    Home Country
    Ukraine Ukraine
    Country flag
    • Thread starter
    • Moderator
    • #48
    Try raising your sampling rate in Windows Sound device properties (44Khz -> 48Khz -> 192Khz) and see if you can produce windows sounds at that rate or until your AVR gives an input error:
    No input error, all works :(
    Mm suggestion above to disable passthrough for ac3 (dolby).
    I turn off bitstreem, sound ok, But in the film with AC3 5.1, the receiver receives a 2.0, did not have time to check the settings.
    Also with VLC media player the same clip works?
    In VLC work fine :) But I did not understand in New Russian interface, including Bitstream or not :) check again ...
     

    azzuro

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,885
    5,544
    France - IDF
    Home Country
    France France
    Country flag
    So, tested on my AVR,
    i use LAV audio for DolbyDigital, LAV say it send bistream to my AVR, but my AVR receive it as PCM 2.0
    So, i think one thing on your file is not good.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    I have just tested the dll, and it works fine on my thpc too :)(y) Thanks
    Since the update to MediaPortal 1.27 it takes about three seconds to jump to the next or previous track. Also adding files and...
    Replies
    11
    Views
    2K
    Would it be possible to automate the process of updating MP Extension Manager with the latest versions of important components?
    Would it be possible to automate the process of updating MP Extension Manager with the latest versions of important components?
    Hi there, i've got a problem with the playback of some movies. The sound format is listed as DTS HD 7.1 but the receiver detects it...
    Replies
    6
    Views
    1K
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the DefaultWide skin. It really messes up the overlays though.
    this seems to be related to the Ares skin. It can be somewhat fixed by replacing the mytvrecordedtv.xml with the one found in the...
    For the past year or so I have not been able to get into my TV recordings menu. MediaPortal wont crash, but it just hangs and...
    Replies
    1
    Views
    667
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the link below, run reg.bat as an admin to install it and change the HEVC Video settings in MediaPortal Configuration/Codecs and Renderer...
    Many people found the Lentoid decoder better optimised than LAV for software decoding. If you want to try it, download it from the...
    For some unknown reason I can't play HEVC encoded video with MP1 on my system. I have tried every trick I know, but nothing works...
    Replies
    10
    Views
    479
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes 1 to 2 minutes to write the data to disk. To speed up the EPG stuff (not only writing but also reading the EPG guide in MediaPortal), I changed the program table (and only that table) from InnoDB to...
    Sorry for the late response. In my experience, the EPG grabbing of a single transponder takes 2 to 3 minutes. Afterwards it takes...
    I get a few "Continuity error..." after the EPG scan finished: [2021-01-30 18:56:10,278] [4c45530] [18c8] - mhw reset [2021-01-30...
    Replies
    2
    Views
    1K
    Top Bottom