Problems with skipping during timeshift multiseat (1 Viewer)

tatus

Portal Pro
March 12, 2007
98
2
Germany Germany
TV-Server Version: 1.0.2, dedicated server (MSI Hermes 845GL barebone, Celeron 1.7GHz, 768MB RAM, MCE2005)
MediaPortal Version: 1.0.2
MediaPortal Skin: Blue3
Windows Version: MCE 2005, latest updates
CPU Type: AMD Athlon 3500+
HDD: Samsung 320GB
Memory: 1024MB
Motherboard: Asus M2N-X (nVIDIA nForce 520 MCP)
Video Card: Nvidia GeForce 6200
Video Card Driver: 9.1.3.1
Sound Card: Creative Audigy 2 ZS
Sound Card AC3:
Sound Card Driver: 5.12.4.1196
1. TV Card: Technisat Skystar2 PCI (on TV server)
1. TV Card Type: DVB-S
1. TV Card Driver: 4.5.0.0 (Technisat DVB-PC TV Star PCI (BDA))
2. TV Card: Technisat Skystar2 PCI (on TV server)
2. TV Card Type: DVB-S
2. TV Card Driver: 4.5.0.0 (Technisat DVB-PC TV Star PCI (BDA))
3. TV Card:
3. TV Card Type:
3. TV Card Driver:
4. TV Card:
4. TV Card Type:
4. TV Card Driver:
MPEG2 Video Codec: PowerDVD 7
MPEG2 Audio Codec: PowerDVD 7
h.264 Video Codec:
Satelite/CableTV Provider: Astra 19.2
HTPC Case: Antec Overture-II
Cooling:
Power Supply: Amacrox Calmer Fanless 300W
Remote: MS MCE Remote
TV:
TV - HTPC Connection:

I had already made a post with the same problem before (https://forum.team-mediaportal.com/...skip-jumps-when-watching-tv-51588/#post357772). The thread somehow got lost because of a discussion about another topic in it. Since then I have moved to version 1.0.2 and the problem still persists. The installation is very clean with MS SQL server, no installed codecs except PowerDVD 7. I am using MS SQL server. Because I am using MP in our living room as the regular TV I do not dare to use V1.1 at the moment. My question is: has this issue been addressed meanwhile, are there other people having the same problem, any if yes then are you using singleseat or multiseat? Is there a workaround? Any help would be appreciated :D
 

chrholm

Portal Pro
June 20, 2005
64
2
41
Copenhagen
Denmark Denmark
I am using 1.10 beta with a recent SVN and is still seeing this issue with all codes. Skipping seems random. Usually it will work the second time, but then forwarding a little will jump to the end instead of just the specified skip amount.
 

Spragleknas

Administrator
  • Team MediaPortal
  • December 21, 2005
    9,473
    1,822
    Located
    Norway Norway
    Country flag
    I think this is somewhat confirmed, but for people posting please:
    - post your setup - esp. MP version - in detail.
    - post behaviour in detail. (Does it jump to [END] no matter, or does it jump/say otherwise)
    - any other infor that might be useful
    - attach logs (ALL of 'em, please)

    Also, if you can spare the time, please give other MP versions a try, esp. 1.1 alpha, as it might help to narrow down the search.

    Going to make devs aware of this thread

    :D for everyone helping w/bughunting :D
     

    misterd

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 4, 2006
    1,597
    314
    Germany Germany
    In addition to what Spragleknas already mentioned:
    It is very important for us that you post all logs, which means that we need the logs from server and client. Also client and server should have the same time (or almost the same time).

    MisterD
     

    chrholm

    Portal Pro
    June 20, 2005
    64
    2
    41
    Copenhagen
    Denmark Denmark
    Here are the log files from the multiseat client.

    I started up a channel and watched for about 30 secs. I then skipped back 15 sec, but it played on from the end anyway. I then tried again twice where it worked fine. Finally I skipped forward 15 secs which worked fine.

    It seems fairly random when it works and when it doesn't besides the fact that it never seems to work the first time.

    Sometimes it also skips all the way to the end when you skip forward just a little bit.
     

    chrholm

    Portal Pro
    June 20, 2005
    64
    2
    41
    Copenhagen
    Denmark Denmark
    I have a TV server installation on the client also, but this is not used. It seems it gathered the logs for it anyway. They should be ignored, and the server logs in server.zip used instead.
     

    misterd

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • April 4, 2006
    1,597
    314
    Germany Germany
    I know now what kind of problem we have, but it will take much time to narrow it down in the TvServer.

    MisterD
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    F Problems with new install of MP2 Newcomers Forum 3
    A [solved] DiseqC problems after upgrade to 1.25 General Support 1
    M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
    R Connection (api) problems with thetvdb.com General 3
    123vak123 [solved] 5008: The problem with scrolling text in the "listcontrol" in 4K General Support 22
    framug 1.24.0 1.25.0 pre : problem with build ? 1.24 Pre Release 89
    J Problems with 1.24 StreamedMP 19
    Rob Hexenmeister Navigation problems adding menu buttons to EPG General Support 1
    404 [solved] EPG problem after Win10 'upgrade' General Support 1
    framug [EPG] Some problems with DVB EPG Improvement Suggestions 49
    C strange tuner(?) problem TV-Cards 0
    R Problems accessing MySQL database remotely MediaPortal 1 Talk 0
    T [solved] Startup problem General 6
    G Problems with DRR MediaPortal 1 Talk 1
    rsbrux 1.23.0 MPE Manager Problem with LAV Filters Bugreports 2
    S Problem with Remote Control One-for-all Streamer Newcomers Forum 6
    joecrow Default Wide HD Xmas Theme Problem General Support 3
    K Sleep mode problem after formating General Support 2
    P IPTV Channel Problem TV-Server 0
    C Problem playing videos created on IPhone X and Samsung S9 General Support 2
    nominefi Problem scanning channels. General Support 0
    E Swedish subtitles problem General 2
    G Newb trying MP2, trouble with guide data General 5
    G MP1 TV Server "failed to upgrade the database" using MS Sql Server Installation, configuration support 3
    geotwticher [solved] Fatal Error 0x80070643 during MP2 installation General 7
    Top Bottom