Resuming from Standby not working (1 Viewer)

azzuro

Test Group
  • Team MediaPortal
  • May 10, 2007
    9,351
    4,980
    France - IDF
    France France
    Country flag
    YEssssss (y)
    Or edit your 1st post, easy for remember
     
    Last edited:

    richardc1983

    Portal Pro
    October 10, 2012
    251
    24
    Leeds
    United Kingdom United Kingdom
    Ok here are the logs, hope I have done it right as first time I have done it.

    This is off the bedroom client, it did it today when it resumed I had the tv guide displayed for about 4 mins before I could do anything then it started working. Yesterday when it did it I just had a blank black screen and it looked like it had crashed and yesterday evening the same but I left it and it started working after 3/4 mins. Usually I think its because the tv server hasn't woken up but yesterday evening when went to bed the tv server was already awake and recording so it didn't need to wake up.

    The other client in our kitchen is running 1.3 again now after we downgraded it as it was performing even worse on that and it is the same pc. I changed the delay start up to 10seconds and the WOL is set to 20seconds time out as advised by some other posts on the forum. This makes no difference.

    Only the lounge (tv server) resumes from standby each and every time perfectly. Higher spec'd system though. I can post logs for this if need be.

    Regards
    Richard.
     
    Last edited:

    seco

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • August 7, 2007
    1,580
    1,236
    Finland Finland
    Country flag
    You should disable ALL third party plugins when troubleshooting issues like this. It will much easier to read the logs then.
     

    Scythe42

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 20, 2009
    2,065
    2,703
    46
    Berlin
    Germany Germany
    And please when providing the logs without 3rd party plugins (to make sure they are not causing issue) try it when not being on TVHome as well.

    There are other reports that indicate issues with resuming when MP is on TVHome. Would be very important to know if it happens always on a system or only there.
     

    richardc1983

    Portal Pro
    October 10, 2012
    251
    24
    Leeds
    United Kingdom United Kingdom
    It does it when I put it to sleep after watching a program from live tv. When it comes back its either on the guide or on the home screen.
     

    Scythe42

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 20, 2009
    2,065
    2,703
    46
    Berlin
    Germany Germany
    Root cause has been identified and severity raised to critical.

    Working on a fix, will update once progress is made and stuff is ready for testing by you guys, who can reproduce it on demand and confirm that the fix is working as intended.
     
    Last edited:

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    HTPCSourcer [fixed] [MP2-815] User not logged in when resuming from standby MediaPortal 2 17
    J Resume from Standby Last Module TV Showing TV Server Settings Television (MyTV frontend and TV-Server) 2
    BlueMax1916 Problems with MP1 client process dying when resuming from standby, probably MovingPictures related Moving Pictures 2
    BlueMax1916 Problems with MP1 client dying after resuming from standby General Support 2
    joecrow 1.25.0 Radio Time plugin fails after Resume from Sleep with MP 1.25 Bugreports 3
    F After resume, TV Server connection screen is shown General Support 4
    Dark Eyes TVService locks up or fails to restart on resuming from sleep, and crashes when grabbing EPG Installation, configuration support 7
    P MP2 Client Screen Flickering on Resume General 2
    R Media portal resumes with wrong screen resolution General Support 3
    B resume from within a folder Watch / Listen Media 0
    joecrow No Audio after MP Start/Resume from Sleep General Support 0
    R Weird sleep/resume loop General Support 4
    joecrow Further problem on resume from sleep (MP Crash) 1.21 5
    joecrow Loss of Navigation Sounds on Resume from Sleep Mp 1.21 General Support 10
    D [further infos missing] Problems switching to live tv channel after resume 2.2 Archive 1
    stirlinghart [duplicate] Mp not focused on after resuming from sleep 2.2 Archive 7
    P Multiple clients - share resume/watched data General 1
    stirlinghart FOCUS not on MP after resuming from sleep General 11
    U IR Blaster doesn't work after system wake/resume General Support 6
    megahorst Mediaportal chrashs when the PC goes to suspend mode (or when it resumes?) 1.19 11
    B pls help. tv stops playing but resumes if I push pause and play General 0
    M Problems with VFD Display after standby- Futaba DM140GINK Mini Display 0
    horned_reaper Standby is prevented by MediaPortal client General Support 0
    bta489 [solved] System goes to Standby during Amazon Prime Playback OnlineVideos 2
    H no standby at night Installation, configuration support 7
    Similar threads

























    Top Bottom