SAF v4.00 ''stable'' (StandAlone Filters) - DXVA ready (H.264 and VC-1). | Page 324

Discussion in 'Codecs, External Players' started by hoborg, September 2, 2008.

?

Should i integrate FFDshow in to SAF?

  1. Yes

    406 vote(s)
    85.5%
  2. No

    69 vote(s)
    14.5%
  1. kiwijunglist
    • Team MediaPortal

    kiwijunglist Super Moderator

    Joined:
    June 10, 2008
    Messages:
    6,742
    Likes Received:
    1,417
    Occupation:
    Doctor
    Location:
    New Zealand
    Ratings:
    +1,846 / 9
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    not you was @ hoborg.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. carmenm

    carmenm Portal Pro

    Joined:
    April 15, 2008
    Messages:
    258
    Likes Received:
    4
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    France France
    hoborg: I do think like some others that removing ac3filter is an enormous drawback. I fact i have been using ffdshow for spdif output for years until i found out it was the reason why i had periodical dropped frames(every 5 seconds or so)!
    I tried yesterday to find back the thread that gave the solution to that problem but i couldnt. I ll search again but may be someone else knows it.

    That problem was the reason why i installed ac3filter, and it works just GREAT, so i dont really understand why removing it?

    MArtin
     
  4. disaster123
    • Premium Supporter

    disaster123 MP Donator

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    3,546
    Likes Received:
    417
    Ratings:
    +431 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    At least for me ffdshow / SAF beta 19 test2 works great here no stuttering or so. Only stereo should be PCM stereo :)
     
  5. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Good.

    No problem to change it.
    Question - only stereo should be PCM? Becouse for example AAC 5.1 will be decompresed to 5.1 PCM...

    Again - i decided to remove AC3 filter in test version becouse AC3 filter failed to decode True hd audio, but will load to decode = no sound when you have video with true hd (m2ts files).
    FFDShow works fine here.
     
  6. S_Behn

    S_Behn Portal Pro

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Just a question for personal interest: What happens if i have a file with HD Audio and a Audio Receiver only capable of DTS and AC3 decoding. FFDshow is being setup to reencode it on the fly meaning i dont have any better audio then playing a DTS or AC3 sound? I dont really understand that part and i feel a little lost :)
     
  7. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    Yes, it will be reencoded to AC3.
     
  8. S_Behn

    S_Behn Portal Pro

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    So there is no advantage at all in having HD audio for people like me :)
     
  9. Seeco

    Seeco Portal Pro

    Joined:
    October 15, 2007
    Messages:
    241
    Likes Received:
    7
    Location:
    Linköping
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    So there is no one here having problems with A/V sync being different for different types of video? I wonder why I'm seeing it then. I took a look at ffdshow audio profiles again. Maybe I can make a DirectShow filter match? I'll have to experiment some more. A clumsy and unsophisticated method would be to make sure that all videos that I want to apply a certain amount of delay for have a certain word in the file name. Then I could make a file name match. I would prefer to solve it in some other way though...
     
  10. hoborg

    hoborg Portal Pro

    Joined:
    June 13, 2008
    Messages:
    4,413
    Likes Received:
    1,593
    Location:
    Nový Jičín
    Ratings:
    +1,621 / 2
    Home Country:
    Czech Republic Czech Republic
    Show System Specs
    In FFDShow options there are setting to passthrough TrueHD too, but right now it is disabled.
     
  11. S_Behn

    S_Behn Portal Pro

    Joined:
    September 12, 2009
    Messages:
    81
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    But then my receiver would go mad... wouldnt it? Second: Does someone of you know what A_DTS audiostream is?
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!