Sky UK/IT/AUS enhancements | Page 91

Discussion in 'General Development (no feature request here!)' started by miroslav22, October 3, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TomPP

    TomPP Portal Pro

    Joined:
    March 7, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Re: Sky UK/IT/AUS enhancements How does grabber work?

    I've recently upgraded to MP 1.2.0 beta with the associated Sky
    EPG extension but have found that the EPG builds up quite slowly
    in the Guide. I have been wondering how the grabber goes about
    its task acquiring the EPG when no specific time is specified.
    For example does it grab continuously while the PC is running? I
    get the impression that it works in spurts with certain times of
    the day preferred. Is there a way of encouraging it to go faster?
    Is there a source of information on this?
    Thanks.


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. TomPP

    TomPP Portal Pro

    Joined:
    March 7, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    I'm still having a problem with EPG scans and have come to the
    conclusion that the software is grabbing only Now and Next
    information. The guide never fills beyond that. Also the TV
    Guide looks the same whether I use 1.2.0 beta in its original
    form or when the Sky EPG enhancement is installed. It makes no
    difference whether the EPG Background Radio service is ticked or
    not - just Now and Next info shows up. To keep things simple
    I've done all the scans with just one TV station ticked in the
    TV Grabber menu (BBC 1 NI).

    In the DVB EPG menu in TV-Server the boxes ticked are Enable CRC
    check, Always try to update and Enable grabbing when idle. The
    timeout is set to 10 min and refresh to 3 min.

    Attached is a copy of tv.log. Suggestions appreciated.
     

    Attached Files:

    • tv - Copy.zip
      File size:
      8.2 KB
      Uploaded:
      June 1, 2011
      Views:
      44
  4. TomPP

    TomPP Portal Pro

    Joined:
    March 7, 2011
    Messages:
    65
    Likes Received:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Also attached is the epg.log
     

    Attached Files:

    • epg.zip
      File size:
      4.3 KB
      Uploaded:
      June 1, 2011
      Views:
      45
  5. grandalf

    grandalf Portal Pro

    Joined:
    January 26, 2007
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Reply to KevL.

    I think the idea that you can get sky/freesat in the same order as the official boxes with much of the same facilities. Cannot yet confirm this as I have been unable to get the sky epg to work, just gives error about deleting some channel or other. I agree it would be nice to have a simpler option of just replacing the tswriter to grab the few channels that the standard install cannot pick up. Looks like this is no longer compatible with the 1.2 beta version. If I am wrong about this, no doubt someone will pick up on it.
     
  6. DJBlu

    DJBlu Portal Pro

    Joined:
    August 14, 2007
    Messages:
    1,670
    Likes Received:
    789
    Location:
    Llanelli
    Ratings:
    +894 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    The work I am doing on this for 1.2.0 beta is in another thread. The link in my Signature will take you to what you need.
     
  7. grandalf

    grandalf Portal Pro

    Joined:
    January 26, 2007
    Messages:
    83
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Really appreciate all the effort you have put into this, although a little difficult to keep up with all the varied work you are doing. I was assuming that these files had to be used after the svn installs or am I losing the thread somewhat. I came into this topic rather late, so having some issues trying to rationalise what has been going on to date. Looks like you have spent a great deal of time on this and I am sure that all of us without your programming knowledge are very grateful.
     
  8. Jay_UK
    • Team MediaPortal

    Jay_UK Test Group

    Joined:
    October 6, 2009
    Messages:
    1,781
    Likes Received:
    250
    Occupation:
    Enterprise Architect
    Location:
    Derby
    Ratings:
    +271 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi there,

    Forgive me being a bit old school (and still running Miroslav's version for 1.2.0b - but I find its the most stable at the moment)...

    Anyway, I am struggling to populate ITV4+1 EPG.

    All other channels (ie Sky based EPG) populate ok, but the Freesat ITV4+1 does not.

    The ITV4+1 channel is viewable, so hopefully its tuned correctly.

    I have DVB EPG enabled for the Freesat Info Radio channel. I have the various settings enabled (try and fill holes - oooer, update existing, crc)

    Can someone please confirm the correct freesat info details (I got them off kingofsat)

    Thanks,

    J.
     
  9. elsmandino

    elsmandino Portal Pro

    Joined:
    March 3, 2011
    Messages:
    351
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Hi there,

    I have the same problem - no ITV 4+1 EPG.

    I might be wrong on this but I thought that if you use Mediaportal 1.2beta and Mirsolav's Sky EPG plugin and you then check the box for using UK SKY for the EPG, Mediportal then uses Sky listings only for populating the EPG - clicking on Freesat Info in the radio grabbing section does nothing.

    As Sky have dropped ITV 4+1, you will need ITV 4+1's listing another way.

    I would also therefore be grateful for a way of scraping the Freeview EPG for this channel only.

    Whilst we are on the subject, is there any way of doing a similar thing for channel 301? I have disable the BBC Red Button from my HTPC as it doesn't work with MP and 302 appears to never show anything any more (I think it did years ago), but I have still kept channel 301 and it has some good stuff on there - any advice on getting the EPG for this would be much appreciated.

    Thanks
     
  10. porky996t
    • Premium Supporter

    porky996t MP Donator

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    1,013
    Likes Received:
    75
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Chartered Surveyor
    Location:
    Bolton, Lancashire, England
    Ratings:
    +82 / 0
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    I only use the Sky EPG grabber and have the Freesat EPG radio channel enabled and my ITV4+1 channel is fully populated - just looking at Tour De France 2011 Highlights as I write this.
     
  11. elsmandino

    elsmandino Portal Pro

    Joined:
    March 3, 2011
    Messages:
    351
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Interesting - I do not have anything ticked at all under TV or Radio DVB EPG settings (that was how it was when I reinstalled Mediaportal 1.2beta). What exactly do you have ticked?

    Also, do you have any EPG information for channel 301?
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!