Testbuilds for Native MP2 TV - Updated for 10th AE Update 1 (2014-09-13)! | Page 69

Discussion in 'Plugin Development' started by morpheus_xx, November 23, 2012.

  1. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    @mm1352000 What do you think of the attachment?
    If i need to analyze a specific channel, let me know. ;)


     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    That's a crash, captain! :D
    I'll look into this... :)

    To follow up on your previous post...
    I understand why this is happening now. The scanner is using the default value and not being told to read the actual value.
    As Homer Simpson would say: doh! :(
    Fixed in my branch locally.

    Depending on which version you're using, the options may not be hooked up to TsWriter.

    There is some gimicky issue with saving the dump option.

    The most fool proof way to create a dump with both TVE 3 and 3.5 is to create c:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal TV Server\debug\DumpRawTS.txt, then restart the TV service.
     
    • Like Like x 2
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    ...and I think it should be fixed now! :)
    There was a bug in the PMT parser when backing out of DCII video stream detection, triggered by the private stream for Euronews (which is a DCII video stream candidate).
    Please try the attached TsWriter... :)

    PS: Your report, testing and patience is really appreciated. (y)
     

    Attached Files:

    • Like Like x 5
  5. Benoire
    • Premium Supporter

    Benoire MP Donator

    Joined:
    March 17, 2012
    Messages:
    679
    Likes Received:
    92
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Civil Engineer
    Location:
    Auckland
    Ratings:
    +135 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Afternoon Gents, as my VM setup seems to be going good now, I can now commit some testing time via a VM to test anything that is needed.

    So, if you need any MP2 testing, TVE3.5 testing, integration testing etc. I can do this. As it will be on VMS, I can run stability testing for stream playbacks for as long as you need too. I need to invest in more memory to get all these VMs running but until then, I'm happy to take my dev vm offline to bring a tvengine testing vm up as necessary. Just need to tag me and tell me what you want doing!

    @mm1352000 - it's about time that I offered TVE3.5 testing so that it can be used in place of my tve3 setup :) Obviously this testing would be on dev systems and I certainly won't need the custom sky work there!

    Have a great day,

    Chris
     
    • Like Like x 4
  6. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    It's looking great :D
    [​IMG]

    Working fine now. (y)

    ** EDIT **
    Just scanned the entire xml from my provider and it finished without issues.
     
    Last edited: October 28, 2014
    • Like Like x 3
    • Thank You! Thank You! x 2
  7. dt_matthews

    dt_matthews New Member

    Joined:
    February 19, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    Show System Specs
    Hi

    I installed the latest MP2 (10th anniversary) build yesterday (no previous
    install on m/c), then put the SlimTv plugin files in place.

    The setup exe finds my card ok but scan channels returns nothing.

    Have I done something stupid and can I provide you with logs / further info
    to understand whats wrong?

    The usb tuner is working fine with its native gui btw.

    thanks
     
  8. jehe
    • Team MediaPortal

    jehe Test Group

    Joined:
    February 15, 2011
    Messages:
    694
    Likes Received:
    136
    Ratings:
    +212 / 0
    Home Country:
    Belgium Belgium
    Show System Specs
  9. dt_matthews

    dt_matthews New Member

    Joined:
    February 19, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    Show System Specs
    Hi

    Ive installed the latest weekly snapshot as you suggested, unfortunately I am [still] unable to successfully scan any channels.
    Logs attached.

    Any help sincerely appreciated.

    TIA.
     
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hello dt_matthews

    First, thanks for reporting the problem. :)

    There doesn't seem to be much information about your tuner on our forum, so we're going to need your help to figure out what is going on. Some questions...

    1. Can you tell me: have you checked if the tuner works in other software? (...for example, AVerTV, MediaPortal 1's TV Server...?)
    2. If you do have other TV software installed, can you confirm that you have it closed and/or disabled when you start trying to scan for channels with MediaPortal 2 Native TV?

    Ideally we'd like you to have the latest driver for the tuner installed. Looking at the driver you have installed:
    According to AVerMedia's website:
    http://avertv.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=507&tab=APDriver

    ...the latest driver is version 8.0.64.70 released on 2014-01-14.
    As you can see, your log says that your driver is version 8.0.64.70... but dated 2013-05-06. I'm suspicious because the next driver on AVerMedia's website - version 8.2.64.64 is marked as released 2013-06-07. I wonder if 8.0.64.70 is really the latest.

    3. Where did you get your driver from? An install CD, Windows update, AVerMedia's website...?


    If the tuner works in other software and you've closed/disabled that software before starting the scan with MP2 Native TV...
    1. Stop MP2 Server.
    2. Open Windows Explorer.
    3. Navigate to the MP2 Server install directory.
    4. In the plugins directory there should be a SlimTV Native (Native TV) directory. Go into that.
    5. Within that directory should be another plugins directory, with a sub-directory called "CustomDevices". Go into that.
    6. Within that directory should be a file called Mediaportal.TV.Server.Plugins.CustomDevices.ProfUsb.dll. Please find it.
    7. Take ...ProfUsb.dll out of that directory. You can put it anywhere else, just not in there. A good place might be the resources sub directory within the CustomDevices directory. We just need it out of the way.
    8. Start MP2 Server.
    Now, I'm going to ask you to tweak a few settings. I'm asking you to do this because the settings I'm about to mention can sometimes affect tuner compatibility.
    So, please can you:
    1. Open TV Server configuration.
    2. Go to the tuners list and edit the settings for your tuner. It should look similar but not exactly the same as -->this<--.
    3. I would like you to try scanning with combinations of the following settings:
    • preferred network provider: generic, DVB-T
    • idle mode: stop, always on
    You're currently using generic and stop. That gives you 3 other combinations to test: generic + always on; DVB-T + stop; and DVB-T + always on.
    After each settings change you'll need to save and restart the MP2 Server (to make sure the setting change takes effect).
    Please collect log files for each combination that you test, and post/attach the log files here.

    Thanks in advance,
    mm
     
    • Like Like x 1
  11. dt_matthews

    dt_matthews New Member

    Joined:
    February 19, 2015
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    Great Britain (UK) Great Britain (UK)
    Show System Specs
    Hi mm,

    Firstly, a big thankyou for taking the time to post such a thorough reply to assist me.

    To answer some of your questions, yes, the native AVerTV app works fine with the driver installed.

    Im pretty sure your theory about them (AVerTV that is) having mis-labelled their driver release is correct as I am fairly sure I have the latest driver for the tuner installed.

    Anyway, to MP2, once I removed (well, renamed actually) the ...ProfUsb.dll and re-scanned with [Idle Mode: Stop] and [Network provider: specific] it then picked up the channels I expected just fine.

    One slightly strange observation - the TV Server config app is refusing to close when I click 'OK'.

    Do you want the logs for development purposes?

    Once again, many thanks.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!