Testing of 1.2.3 - final phase (1 Viewer)

Status
Not open for further replies.

elliottmc

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    After the update Mediaportalk 1.2.2 with this Build 1.2.3 I get this error:
    Looks like this is when you try to run SetupTV.exe. Is that correct?

    Is there anything in the logs? Please try to post full logs.

    What happens when you try to run MediaPortal itself?
    Yes when I open the ServerConfiguration. I have to test to run mediaportal itself. Here are vthe logs from the sertver.
    Installer log has

    Code:
    [         INFO]   StopService: TVservice
    [         INFO]   StopService: Trying to stop TVservice...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
     
    100s of the same line removed because the message was too long!
     
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: sleeping 20ms and recheking service status...
    [         INFO]   StopService: TVservice was stopped successfully.
    which is going on for a bit. My gut feeling is that the upgrade did not go to plan.

    First thing I would try (if you have not already done it) is reboot.

    If this doesn't help, try installing again.

    You will find the individual installers in

    C:\Users\yourusername\AppData\Local\Temp\MediaPortal Installation\deploy

    where 'yourusername' is ........

    This will get around you not being able to do an upgrade because it already thinks you are running this build.

    Mark
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,930
    2,234
    Ba-Wü
    Germany Germany
    Country flag
    Glad to hear you got it sorted! =)
    Please report back if you see any problems which you haven't seen in MP 1.2.2.
     

    catavolt

    Design Group Manager
  • Team MediaPortal
  • August 13, 2007
    12,960
    9,306
    Lanzarote
    Germany Germany
    Country flag
    Tested installation -> Update: OK (including TVServer)
    Tested all functions: OK
    Tested all installed plugins(nearly all available): OK
    So no issues at all ;)
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    The product vesion is still marked as 1.2.2, this causes that 4TR fails to install.
    Can someone fix this?
    Will be fine in the final release. Unfortunately it seems that when 4TR is installed, it fudges its own version number to match the MP install, and this is not working for the type of build I linked to.

    Presumably you saw a dialog when you installed 4TR which said it might not be compatible.

    It is absolutely critical for MP that the TVPlugin version matches the MediaPortal version, so that we can ensure compatibility. Unfortunately, 4TR replaces a core MP file (TVPlugin.dll) which it really should not do.

    We are not entirely clear whether 4TR plugin is based on MediaPortal code, as I understand that it is closed source. If there is any MP code in there, then the code should be available under GPL. Just a couple of the reasons why I won't be using 4TR any time soon. Edit: I understand that the source is available. Apologies.

    Mark
     

    Jay_UK

    Test Group
  • Team MediaPortal
  • October 6, 2009
    1,781
    283
    Derby
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi there,

    One of these days you will fix the typo!! ;)

    [ INFO] StopService: sleeping 20ms and recheking service status...

    "recheking" should be "rechecking" :D

    J.
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    6,061
    Cardiff, UK
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi there,

    One of these days you will fix the typo!! ;)

    [ INFO] StopService: sleeping 20ms and recheking service status...

    "recheking" should be "rechecking" :D

    J.
    Yeah, I noticed that again last night!
     

    regeszter

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 29, 2005
    5,335
    4,954
    Hungary Hungary
    Hi,

    is there goal date for final version? As I see there is no any issue with this test release.
     

    Holzi

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • April 21, 2010
    7,930
    2,234
    Ba-Wü
    Germany Germany
    Country flag
    Hi there,

    One of these days you will fix the typo!! ;)

    [ INFO] StopService: sleeping 20ms and recheking service status...

    "recheking" should be "rechecking" :D

    J.
    Thanks for reporting! =)
     
    Status
    Not open for further replies.

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    ajs [News] MediaPortal 1.26 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    M 1.25.0 Tv Server Configuration Italian Dvb-t2 test channel preview error Television (MyTV frontend and TV-Server) 7
    ajs [News] MediaPortal 1.25 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    high attachment test Testforum 0
    azzuro [News] MediaPortal 1.24 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 0
    HTPCSourcer [Finished] Nereus: Test results #1 MediaPortal 2 196
    ajs [solved] MP1.23 Temporary Bugfixes - Test General Support 8
    morpheus_xx Test builds of MP2.3 WiP, x64, Nereus and more... MediaPortal 2 44
    ajs [News] MediaPortal 1.23 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 6
    O [News] MediaPortal 1.22 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 2
    E [solved] No Live TV in MP2.2 Client - Can TEST Successfully in "MediaPortal 2 TV Configuration" utility General 8
    morpheus_xx General Testing TVE 3.5 Sat>IP support (MP2 only) TV Engine 47
    O [News] MediaPortal 1.21 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 6
    D [solved] Initital testing with second client - cannot play recorded TV General 33
    O Core Testing of the new TsWriter.ax TV Engine 77
    ge2301 MP 2.2 Release - Testing Archive 86
    high [News] MediaPortal 1.20 Pre-Release ready for testing! News and Announcements 10
    ajs [Action Required] MP 1.26 Final Release thread MediaPortal 1 10
    ajs [Action Required] MP 1.25 Final Release thread MediaPortal 1 503
    ajs [Action Required] MP 1.24 Final Release thread MediaPortal 1 37
    azzuro [Action Required] MP 1.23 Final Release thread MediaPortal 1 58
    badboyxx MP 1.22 final is crashing when jumping forward while playing DVD-Iso watch/edit Videos 26
    T Issues with MediaPortal not starting correctly using versions after 1.20 Final General Support 6
    ajs [Action Required] MP 1.22 Final Release thread MediaPortal 1 83
    O [Action Required] MP 1.21 Final Release thread MediaPortal 1 84
    Similar threads

























    Top Bottom