Wake On Lan (WOL) feature inside MediaPortal | Page 8

Discussion in 'Area 51 - Testing Area' started by regeszter, December 14, 2013.

  1. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    No, not enough.
    22-59-11.png WOL parameters.png



    Settings and result above.
    The time required is probably depending on my hardware.
    ASROCK B75 + i3.
    I notice a difference in startup time when there is a DVD in the tray or not. With dvd it takes about 5-10 seconds longer as the OS and bios needs to figure out what is on there.. I think.

    [edit]
    @regeszter
    Oh sorry. My anwser is confusing. No, it is too small by default. and YES I can increase it :) Sorry for the confusion.
     
    Last edited: January 10, 2014
    • Thank You! Thank You! x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    Hi,

    can you test with the attached files? Just replace the files.

    • Check if can you enabled wol in mapped drive.
    • Check if the mapped network drive allways offline or not on root view.
     

    Attached Files:

    • V8.1.zip
      File size:
      2.3 MB
      Uploaded:
      January 11, 2014
      Views:
      109
    • Thank You! Thank You! x 2
    • Like Like x 1
  4. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Hi,

    Tried v8.1.zip.

    Here are the results.
    Case 1:
    When using normal server adress \\...\ all is normal and good.
    config_folder_2.png
    22-28-02.png

    Visible when entering MyVideo and shown as offline. WOL works as should

    Case 2:
    When using mapped networkdrive, cant select WOL.
    config_folder.png
    22-36-39.png

    Visible as ONLINE when entering MyVideos. WOL doesnt work (ofcourse) and shows an empty folder.
    22-36-54.png


    PS
    I still test using DW, because this skin shows me the folder online/offline status. Titan doesnt as far as I have seen it.
     
    Last edited: January 12, 2014
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  5. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    All work as I expected. The user have to use UNC path if wants to use WOL. We need to put this info to the documentation.
     
    • Agree Agree x 1
  6. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    just one thing I noticed. When mapped network drive is offline, it shows as online. If this can be shown correct as well this is perfection. :)

    Great work regeszter! Thank you.
     
  7. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    The mapped drive will be same as normal drive. If the user wants to handle it by wol "service" needs to use UNC path.
     
  8. edterbak
    • Team MediaPortal

    edterbak Test Group

    Joined:
    March 4, 2008
    Messages:
    2,114
    Likes Received:
    736
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Researcher
    Ratings:
    +1,178 / 5
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Ok, So I now understand the network folder mapped, is seen as a local folder. Not possible to detect it is actually a network folder.
     
  9. dvgeek

    dvgeek Portal Pro

    Joined:
    November 16, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Services - Consulting
    Location:
    SF Bay Area, California
    Ratings:
    +30 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    @regeszter - Thank you so much for this! Running MePo1.6.08 with patch 8.1 - works great! Hope this makes it into 1.7 Final !!!

    No need for the WOL Plug-In anymore.

    Observations for thought -
    1. When the MePo client starts, it starts up all mapped network shares, even if I want to watch Live TV - by design? Shouldn't WOL start the network share server only when folder is selected in Videos / Music /etc.
    2. After initial start, lets the server go to sleep and then wakes it up when folders are selected from Videos / Music / etc. - works GREAT !!!
    Again thanks for a great feature!
     
    Last edited: January 20, 2014
    • Like Like x 1
  10. azzuro
    • Team MediaPortal

    azzuro Test Group

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    8,512
    Likes Received:
    2,564
    Occupation:
    technician HVAC
    Location:
    France - IDF
    Ratings:
    +4,246 / 13
    Home Country:
    France France
    Show System Specs
    only for internal Myvidéo, because plugins are not supproted yet . regeszter must work with plugin dev for that.

    only when you enter in shared drive, wol packet must be send. maybe you use your nas for TV side ? or shared folder are checked as default when enter in plugins ( not tested this case )
     
    • Agree Agree x 1
  11. dvgeek

    dvgeek Portal Pro

    Joined:
    November 16, 2013
    Messages:
    64
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Services - Consulting
    Location:
    SF Bay Area, California
    Ratings:
    +30 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    @azzuro -

    My setup:
    Dedicated TV Server - MePo1.6.081 Srvr only install with Argus TV 2.2.1 scheduler (have not found a better scheduler yet) - RecordeDTV and TimeShifting on this
    Dedicated NAS for Videos, Music, etc.
    Dedicated MePo 1.6 client in living room with StreamedMP skin

    As I have to use Moving Pictures instead of MyFilms and Moving Pictures plug-in is configured to be InHome, instead of in InPlugIns, going by your second comment, I'm thinking StreamedMP/Moving Pictures send the WOL command, even if I'm starting the client to watch LiveTV only. Will try and test - have to be careful here not to upset WAF -:)
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!