an old maddening problem -- that's holding me back from upgrading | Page 4

Discussion in 'General Support' started by cewillis, February 19, 2012.

  1. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,612
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +683 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    The Eset thing is a virus scanner - but its the best one i've seen - just want to check for hidden nastyness.
    SFC in the 'Run' box


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. cewillis
    • Premium Supporter

    cewillis MP Donator

    Joined:
    August 27, 2010
    Messages:
    300
    Likes Received:
    5
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    In one of the previous threads mentioned, I did a COMPLETE reinstall on WXp, SP3, all recommended 'upgrades' (which is probably the biggest misnomer in CS), and install MP. Problem recurred. As mentioned above, sometimes it 'goes away' for a while, but then returns.
    No post-processing.
    I deliberately tried to have a very straight-forward simple install -- using only codecs supplied with MP.
    Now set to restart on resume.
    MediaPortal.xml attached.
     

    Attached Files:

  4. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,612
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +683 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    Did you install SAF too?
    If not I would :)
     
  5. cewillis
    • Premium Supporter

    cewillis MP Donator

    Joined:
    August 27, 2010
    Messages:
    300
    Likes Received:
    5
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    If you're probing for my ignorance, you succeeded. What's SAF? And no, if it isn't part of the stock distribution, I didn't install it.
     
  6. SpudR
    • Team MediaPortal

    SpudR Documentation Group

    Joined:
    July 27, 2007
    Messages:
    2,612
    Likes Received:
    451
    Occupation:
    CTO, MD
    Location:
    Yorkshire, UK
    Ratings:
    +683 / 2
    Home Country:
    England England
    Show System Specs
    Just trying to ascertain what you have/haven't installed.
    SAF is a codec pack specifically designed for MediaPortal - get it here: https://forum.team-mediaportal.com/threads/saf-v6-based-on-lavf.95635/
    You'll need to PM Hoborg for the unlock key to get an unlocked version with everything in it.

    Give it a go :)

    #edit#
    Just had a thought too - can you try disabling any picture enhancements (video card drivers AND MP) and disable the dynamic refresh changer if you have it installed.

    Test again...
     
  7. Lotsofjazz
    • Premium Supporter

    Lotsofjazz MP Donator

    Joined:
    January 7, 2008
    Messages:
    464
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Occupation:
    engineer at a big airline
    Ratings:
    +41 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    See my system specs and user Info, I built by system in 2007 and start using Mediaportal end of 2007.. The motherboard was made when Win 7 was still on the drawing board, Vista was just out...So my hardware was mostly made for Win XP the only upgrade in hardware was the addition of a more capable Videocard, Chinese USB3.0 card, addition of a few external Harddrives for Media storage

    But right now I run this same old hardware on Win 7 (Used Vista for a short while, but that was a bad idea!) and it seems to run very smoothly, much better then Win XP.. Mediaportal has improved meanwhile as well of course, but thinking about MP on Win XP of a few years back, and now MP on Win 7.. HUGE improvements are made!

    So if you do not have really strong reasons, and as I read, yours seem only be emotional, I really would try Windows 7, if it works much better on my old machine, so why not on yours.
     
  8. Lotsofjazz
    • Premium Supporter

    Lotsofjazz MP Donator

    Joined:
    January 7, 2008
    Messages:
    464
    Likes Received:
    36
    Gender:
    Male
    Occupation:
    engineer at a big airline
    Ratings:
    +41 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I tried SAF, but I found it breaking in into my sytem too agressively, better to stick with just the codecs you need and get rid of all the ones you do not need.

    Right now I use Cyberlink PDVD11 for TV and Video MPG2 and H264 and ffdshow Audio Decoder , and use Mediaportal Audio renderer, I tried the LAV decoder, but then I got weard sound on AC3 streams on TV channels. By applying the right tweaks in Mediaportal Audio Renderer I got finaly rid of the not so smooth playback of HD channels.

    I do not record TV so much, and I always put my computer to sleep manually, and also wake it up from sleep manually.
     
  9. cewillis
    • Premium Supporter

    cewillis MP Donator

    Joined:
    August 27, 2010
    Messages:
    300
    Likes Received:
    5
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Well, this didn't have any effect either. Same old problem, so I turned the option back off.

    btw, as someone asked me to do in one of the old threads, I checked that Windows Media player CAN play the recorded TV show .ts file when MP hangs up.
     
  10. cewillis
    • Premium Supporter

    cewillis MP Donator

    Joined:
    August 27, 2010
    Messages:
    300
    Likes Received:
    5
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    Show System Specs
    Just wondering if you've discovered anything. Thanks.
     
  11. STuNZ
    • Premium Supporter

    STuNZ MP Donator

    Joined:
    December 25, 2008
    Messages:
    101
    Likes Received:
    10
    Ratings:
    +10 / 0
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    Just curious if you have a Hauppauge Nova T 500 tuner card.
    I did and had a similar lockupup after resume until I put an 18 second delay into TV Server before detect tuner card.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!