DD Max S8 tuning Problems | Page 2

Discussion in 'General Support' started by BPOH_Voodoo, January 9, 2015.

  1. BPOH_Voodoo

    BPOH_Voodoo Portal Pro

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    37
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +59 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thank you for your assistance. I allready opened a ticket at DD, but i think they will be telling me that it is a mediaportal Problem, as their Software DD-TV, which is based on DVBVIEWER is working fine.
    Could it be a graph problem?


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,515
    Likes Received:
    4,723
    Ratings:
    +8,189 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Ahhh, so it is DD-TV and not DVBViewer standard? That can make a difference.
    Of course DD-TV is expected to work with DD tuners... but we can work together to make MP work as well.

    It could be anything. There are no obvious errors.
    The only other things I could suggest (related to graph issues) are to try:
    • preferred network provider "DVBS"
    • when card enters idle state stop instead of pause
    Those are in the tuner settings.
    http://wiki.team-mediaportal.com/1_...nfiguration/02_TV_Servers#Edit_Tuner_Settings
     
  4. BPOH_Voodoo

    BPOH_Voodoo Portal Pro

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    37
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +59 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    the full Version of DVBViewer is working, too.
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,515
    Likes Received:
    4,723
    Ratings:
    +8,189 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Any update from DD?
    I can try to contact their support team directly, but I don't want to do that unless they are not helping you with your ticket.
     
  6. BPOH_Voodoo

    BPOH_Voodoo Portal Pro

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    37
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +59 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hi, they requested their tuner.log file, but no new Infos yet.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  7. BPOH_Voodoo

    BPOH_Voodoo Portal Pro

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    37
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +59 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Here is the result of the Investigation:
    It seems to be a problem with the 19.2°E Astra 1KR,1L,1M,1N.xml.
    As DD told me this tuner card Needs modulation to be set correctly.
    It seems that this card is not able to autodetect Moduluation, etc.
     
  8. Vasilich
    • Team MediaPortal

    Vasilich Test Group

    Joined:
    August 30, 2009
    Messages:
    3,389
    Likes Received:
    608
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Germany, Mayence
    Ratings:
    +1,172 / 2
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    have you tried to set modulation in advanced settings and try to scan one transponder?
     
  9. BPOH_Voodoo

    BPOH_Voodoo Portal Pro

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    37
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +59 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    No I updated the mysql database tables manually.
    Is Looks like TVServer is using Modulation type 27 instead of the correct 32
     
  10. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,515
    Likes Received:
    4,723
    Ratings:
    +8,189 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Please ask DD what modulation values should be set for:
    1. DVB-S QPSK
    2. DVB-S2 QPSK
    3. DVB-S2 8 PSK
    Please also be sure to ask which values should be used for Windows XP, which does not support BDA_MOD_NBC_QPSK (31) and BDA_MOD_NBC_8PSK (32).

    For the record, TV Server currently uses these defaults:
    1. DVB-S QPSK = BDA_MOD_NOT_SET (-1)
    2. DVB-S2 QPSK = BDA_MOD_QPSK (20)
    3. DVB-S2 8 PSK = BDA_MOD_8PSK (27)
    Vendors can have different values if necessary to make their cards work. However, the default values have been used without problem for all other DD hardware for years, so I don't understand why there is suddenly a problem for this new card. :confused:
     
    • Agree Agree x 1
  11. BPOH_Voodoo

    BPOH_Voodoo Portal Pro

    Joined:
    May 27, 2013
    Messages:
    117
    Likes Received:
    37
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +59 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Here is my working, manually corrected transponder list for DD Max S8
     

    Attached Files:

    • Thank You! Thank You! x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!