[solved] - JRiver as external player | Page 2

Discussion in 'Codecs, External Players' started by Icaro, December 14, 2018.

  1. ajs
    • Team MediaPortal

    ajs Development Group

    Joined:
    February 29, 2008
    Messages:
    8,706
    Likes Received:
    2,693
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT
    Location:
    Kyiv
    Ratings:
    +4,658 / 30
    Home Country:
    Ukraine Ukraine
    Show System Specs
    In MP Config select full path to JRiver player (drive:\fullpath\mc24.exe)
    In Parameters set /Play %filename% or /Play "%filename%"

    Or try run manualy from cmd, press [Win][R] enter cmd and press [Enter]
    In command line enter drive:\fullpath\mc24.exe /Play drive:\fullpathtovideo\video.mkv
    And check work or not ...


     
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    716
    Ratings:
    +1,199 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I have done a real quick install of JRiver, the X64 version and using the settings shown in the screenshot this played a video from MP1 in JRiver.
    jriv1.jpg
    i.e Media Center24.exe seems to be the way to go.:)
     
    • Like Like x 1
  4. Icaro

    Icaro Portal Pro

    Joined:
    November 29, 2013
    Messages:
    60
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    Thank you guys,
    Unfortunately I also tried it, but nothing happens.
    :(
     
  5. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    716
    Ratings:
    +1,199 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Can you play the video you are testing from MP directly in JRiver, if yes then MP debug logs needed.
     
  6. Icaro

    Icaro Portal Pro

    Joined:
    November 29, 2013
    Messages:
    60
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    :eek: Wow,
    in debug mode it works,
    But I loaded the ISO manually,
    Play, and the film started with JRiver
    But I normally use the Skin Titanus, with Automount and Autoplay,
    but with JRiver it does not work
    While in Debug mode it starts with Titan.
    What can it be?

    Perhaps a problem with VCD and Automount?
    Here the Log
     

    Attached Files:

    Last edited: March 10, 2019
  7. Icaro

    Icaro Portal Pro

    Joined:
    November 29, 2013
    Messages:
    60
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    I noticed now that when I select Play, the ISO is mounted, and after a second unmounted.
    Maybe that's why JRiver does not start ?
     
    Last edited: March 10, 2019
  8. Icaro

    Icaro Portal Pro

    Joined:
    November 29, 2013
    Messages:
    60
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Italy Italy
    But you managed to start an ISO automatically ?
     
  9. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,485
    Likes Received:
    716
    Ratings:
    +1,199 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    My initial test was with a video file (.mkv). This morning I have tested with both an iso and an actual Bluray disk using the settings shown in the screenshots, note if the .iso was originally a Bluray you do need to specify JRiver as the external player also in the Bluray settings (last screenshot).

    The Bluray iso mounted automatically and MP asks me if I want to open it, "yes" and it starts playing immediately in JRiver, without a menu. With an actual Bluray Disk MP switched to JRiver where I got a message saying I needed to install an additional program to play Blurays.

    I used both Titan and Default Wide HD skins.

    jriv1.jpg jriv2.jpg jriv3.jpg jriv4.jpg
    All looks good to me.:)
     
    • Like Like x 1
  10. Icaro

    Icaro Portal Pro

    Joined:
    November 29, 2013
    Messages:
    60
    Likes Received:
    8
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +11 / 0
    Home Country:
    Italy Italy

    I tried in every way but nothing,
    the ISO is mounted and disassembled immediately without giving JRiver time to start.

    I also use Moving Pictures, the same settings I put there, but nothing.
     
  11. ajs
    • Team MediaPortal

    ajs Development Group

    Joined:
    February 29, 2008
    Messages:
    8,706
    Likes Received:
    2,693
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT
    Location:
    Kyiv
    Ratings:
    +4,658 / 30
    Home Country:
    Ukraine Ukraine
    Show System Specs
    May be problem in MovPics? Try in standard MyVideo plugin...

    --
    WBR, ajs :):whistle::coffee:
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!