LiveTV freezes and shows a lot of artifacts | Page 6

Discussion in '1.5.x' started by Snoopy87, March 31, 2013.

  1. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    That's not what you said:


     
    Last edited: April 25, 2013
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. Snoopy87

    Snoopy87 Portal Pro

    Joined:
    August 12, 2012
    Messages:
    468
    Likes Received:
    123
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +166 / 10
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks guys!

    Because of the issue does not happen all the time, it will take some days, until I give you feedback if uninstalling mdapi, disabling dxva, etc. work.

    @HomeY: Before that post I posted, that they not work. After that post they also stopped working. Sometimes they work, sometimes not. When they work, they don't work after I restart my HTPC or MediaPortal. So I gave up and still using the original version and/or nonstopmod70, because with those versions I never ever had any problems.[DOUBLEPOST=1366899743][/DOUBLEPOST]
     
  4. Mister Bean

    Mister Bean Portal Pro

    Joined:
    June 30, 2008
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    ICT Projectmanager
    Location:
    Lelystad
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Any progress on this? Also many problems here with freezes and artifacts. I have never seen this before with earlier version of MP. At the moment I connected a separate settop box for television, because MP is unusable for watching TV at the moment. Such a shame!!

    Regards,
    Nico
     
  5. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    No.
    @Snoopy87 has not provided further information or logs as requested, so nobody that I'm aware of is investigating.

    This is your first post in this thread, and seems to be your first comment about this issue. I would prefer if you start a new thread. As usual, log files are required if you would like to receive support.
    http://wiki.team-mediaportal.com/1_MEDIAPORTAL_1/16_Support/3_Forums/2_Log_Files

    Well that is unfortunate... but like I said, you don't seem to have reported this problem previously and you have not provided the information that we need to help you. Our hands are tied - we can't help if we don't know there is a problem or we don't have the information we need to locate and fix the problem!
     
    • Agree Agree x 1
  6. Mister Bean

    Mister Bean Portal Pro

    Joined:
    June 30, 2008
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    ICT Projectmanager
    Location:
    Lelystad
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Hi mm1352000,

    Thanks for your respons. This is my first post in this section indeed, but that's because i was a very satisfied MP-user ;) When I have time, I will post logs and provide you with all other relevant information. But the problem is exact the same as driver140771 has described here https://forum.team-mediaportal.com/threads/livetv-freezes-and-shows-a-lot-of-artifacts.117848/page-2 Lots of video continuity errors.

    To be continued. At the moment I'm enjoying the weather here in the Netherlands :)

    Regards,
    Nico
     
  7. Mister Bean

    Mister Bean Portal Pro

    Joined:
    June 30, 2008
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    ICT Projectmanager
    Location:
    Lelystad
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Hello,

    A small update. I'm afraid the problem is caused by MD***filter.ax. I stream from Argus TV and if I disable the MD*** function in Argus TV the video continuity errors are gone. I have tested this with Servus TV HD Deutschland which is an unencrypted 1080i channel. When I enable the MD*** function in Argus TV and after that tuning in to Servus TV HD the video continuity errors are back! Of course, this is an unencrypted channel, but in this case is MD*** filter.ax is in the filtergraph. That is very bad news because all channels here in the Netherlands are encrypted, which make MP at this moment unusable for me and probably more Dutch users . . . It is a mystery for me why earlier version of MP and XBMC do not suffer from this problem. Tsreader enhancements ????
     
  8. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,527
    Likes Received:
    4,738
    Ratings:
    +8,205 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Hello again Nico

    Thanks for reporting (y)

    So your configuration is Argus TV server with MediaPortal and/or XBMC frontend, and both MP and XBMC have problems?

    Well first thing to say is that as I understand it XBMC and MP don't use the same TsReader, so although I'm pretty sure there have been changes in TsReader in MP 1.4 PR that does not mean that anything has changed for XBMC. For this reason I suspect an issue with MD, Argus, or even a system/platform issue (codecs, drivers etc.). Changes in MP may be contributing, but more likely the issue is outside our control...

    Did you change anything else in your system recently?

    mm
     
    • Like Like x 1
    • Agree Agree x 1
  9. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    If you want to try older versions of TsReader.ax, there is a collection of older dev versions here - https://forum.team-mediaportal.com/threads/experimental-tsreader-development.102693/

    But there haven't been any real changes to the way it handles discontinuity errors for a very long time.....
     
  10. Mister Bean

    Mister Bean Portal Pro

    Joined:
    June 30, 2008
    Messages:
    79
    Likes Received:
    4
    Occupation:
    ICT Projectmanager
    Location:
    Lelystad
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Hi Owlsroost and mm,

    At the moment I'm heavily troubleshooting. It's seems to be very difficult to pinpoint the exact cause. Just one simple question. What means the following entries in tsreader.log?

    Demux : Video to render 0.825 Sec
    Demux : Audio to render 0.370 Sec

    I see very, very much of those entries and these always end up with video continuity errors. Then the whole cycle repeats. Again this problem is exactly the same as driver140771 reported here https://forum.team-mediaportal.com/threads/livetv-freezes-and-shows-a-lot-of-artifacts.117848/page-2

    Thanks in advance for your help.

    Regards,
    Nico
     
  11. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,537
    Likes Received:
    2,829
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,131 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    As mm said - we need logs to help you.........

    The numbers are the amount of video/audio data (in seconds) buffered in the playback filtergraph - the values you have quoted are OK.
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!