MediaPortal 1.0.1 Release | Page 12

Discussion in 'MediaPortal 1 Talk' started by JO212, April 5, 2009.

  1. Undel
    • Premium Supporter

    Undel MP Donator

    Joined:
    December 23, 2008
    Messages:
    82
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Security
    Location:
    Lubertsy, Moscow region, Russia
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    calcon79,
    1) Try to change audio and video decoders in configuration.
    2) Try to install SAF from here


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. calcon79

    calcon79 Portal Member

    Joined:
    January 25, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Boeing Navigation Analyst
    Location:
    Trenton, IL
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I really like using ffdshow. Does the SAF pack have ffdshow? I don't want to sacrifice the post-processing capabilities of ffdshow. I have it working perfectly with 1.0.0 so I would rather go back to that version. Media Player classic still plays the files just fine using ffdshow. It is really unfortunate that there are codec conflicts on my pc with this newer version of MediaPortal because having the newer features is nice. By the way, I have mine set up to use Direct Show Merits. I have tried both ways and got the same results.

    Thanks for the help though. I still think MediaPortal is a great program despite my issues with this newer version.
     
  4. ddv2005

    ddv2005 Portal Member

    Joined:
    February 1, 2008
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    I have problem with updating Media Portal 1.0.0 I have both TVServer and Media Portal installed on same PC. And MP 1.0.1 installer update only TVServer and no way to update Media Portal. How i can do it?

    Best regards,
    Dmitry
     
  5. calcon79

    calcon79 Portal Member

    Joined:
    January 25, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Occupation:
    Boeing Navigation Analyst
    Location:
    Trenton, IL
    Ratings:
    +0 / 0
    Home Country:
    United States of America United States of America
    EVR works but VMR9 Renderless does not

    I have confirmed that I can playback video without changing my codec setup when enabling EVR mode instead of VMR9 Renderless. Not sure what would be causing this. I am reverting back to 1.0.0 which works quite well in VMR9 renderless on my machine.
     
  6. Undel
    • Premium Supporter

    Undel MP Donator

    Joined:
    December 23, 2008
    Messages:
    82
    Likes Received:
    12
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Security
    Location:
    Lubertsy, Moscow region, Russia
    Ratings:
    +12 / 0
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    I have both FFDShow and SAF. Works great.
    AFAIK, EVR is beter than VMR9.
     
  7. fraseyboy

    fraseyboy Portal Pro

    Joined:
    March 12, 2006
    Messages:
    74
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Which temp directory is this? I've tried C:\WINDOWS\Temp and there doesn't appear to be a deploy folder there...
     
  8. flokel
    • Team MediaPortal

    flokel Portal Developer

    Joined:
    October 11, 2005
    Messages:
    1,601
    Likes Received:
    157
    Location:
    Unterfranken
    Ratings:
    +157 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Just type %temp% in windows explorer adressbar.
     
    • Like Like x 1
  9. dir
    • Premium Supporter

    dir MP Donator

    Joined:
    August 30, 2006
    Messages:
    408
    Likes Received:
    32
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +40 / 0
    Home Country:
    Afghanistan Afghanistan
    Show System Specs
    use %temp% rather than c:\windows\temp. It will jump to the correct location (%temp% is a system-wide variable).
     
  10. fraseyboy

    fraseyboy Portal Pro

    Joined:
    March 12, 2006
    Messages:
    74
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Ah ok, thanks.

    Well I deleted the Mediaportal installation folder in temp and ran the install again. Same error 'Download of Settings file failed.' on install.team-mediaportal.com/DeployTool/ApplicationLocations.xml

    I can access this file fine in both Internet Explorer and Firefox. Why can't the installer get to it?
     
  11. flokel
    • Team MediaPortal

    flokel Portal Developer

    Joined:
    October 11, 2005
    Messages:
    1,601
    Likes Received:
    157
    Location:
    Unterfranken
    Ratings:
    +157 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    After the DeployTool has thrown this error and exists,
    please restart it and try again (without deleting anything in the mean time).
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!