Mouse Cursor is always present (1 Viewer)

Sebastiii

Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Please guys :) no one for trying, i'm trying to have a look there but if i can't have no help, then, i will let you figure out, like i have less time.
    Thanks.
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    So can someone try older TVS and MP bin ?
    Seems TVS Dev didn't change something related to it (but need to confirm that with him)
     

    xppx

    Portal Pro
    September 2, 2007
    80
    53
    Belgium Belgium
    Country flag
    Good news and perhaps for everyone.

    Apparently the issue is related to a Microsoft update.

    After the Windows Updates of last week the problem disappeared for me.

    Except for reinstalling the MP-TVSeries plug-in - as requested but which did not help - I did literally nothing with my HTPC.
    After updating Windows with last week (Tuesday) patches (there were a lot) - which I did yesterday - the mouse pointer is gone again.
    I cannot explain it.
    Perhaps the binary of MP-TVSeries was compiled against a new version of a library/dll in Windows that just recently got pushed to the desktops.

    Make sure you update your Windows, reboot and see if the problem persists.
     

    tony3ridge

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • June 1, 2012
    243
    85
    United Kingdom United Kingdom
    Good news and perhaps for everyone.

    Apparently the issue is related to a Microsoft update.

    After the Windows Updates of last week the problem disappeared for me.

    Except for reinstalling the MP-TVSeries plug-in - as requested but which did not help - I did literally nothing with my HTPC.
    After updating Windows with last week (Tuesday) patches (there were a lot) - which I did yesterday - the mouse pointer is gone again.
    I cannot explain it.
    Perhaps the binary of MP-TVSeries was compiled against a new version of a library/dll in Windows that just recently got pushed to the desktops.

    Make sure you update your Windows, reboot and see if the problem persists.
    Sadly the mouse cursor issue has raised its head once again, I have done all the windows updates, uninstalled tvseries plugin and reinstalled from the extension installer, used mediaportal 1.11 now onto mediaportal 1.12 pre release.
    @Sebastiii i will try your bin files in the next few days.Maybe the issue is related to waking the PC from sleep/hibernation, as I only get this issue when my PC resumes from its sleep state?
     

    jan.schreibe

    Portal Member
    January 11, 2009
    13
    2
    Germany Germany
    Hi Jan :)

    Yep could be nice to try on your rig.
    Hi,

    sorry for the late reply, work kept me very busy the last few days. So i tried a few things:

    - Install latest Windows Updates => No difference, Mouse Cursor still there
    - Uninstall/Reboot/Reinstall MPTVSeries through MPEX => No difference, Mouse Cursor still there
    - Upgrade to 1.12 Pre Release => No difference, Mouse Cursor still there
    - Replace the .exe with the V2 .exe you posted => No difference, Mouse Cursor still there

    Attached you'll find the logfiles with V2 .exe (cleared the logfile folder before upgrading to 1.12 Pre Release).

    Connecting to my rig would be possible during the evening or the weekend if you're still interested ;-)

    Thank you and kind regards

    jan
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    Hi Jan :)

    Yep could be nice to try on your rig.
    Hi,

    sorry for the late reply, work kept me very busy the last few days. So i tried a few things:

    - Install latest Windows Updates => No difference, Mouse Cursor still there
    - Uninstall/Reboot/Reinstall MPTVSeries through MPEX => No difference, Mouse Cursor still there
    - Upgrade to 1.12 Pre Release => No difference, Mouse Cursor still there
    - Replace the .exe with the V2 .exe you posted => No difference, Mouse Cursor still there

    Attached you'll find the logfiles with V2 .exe (cleared the logfile folder before upgrading to 1.12 Pre Release).

    Connecting to my rig would be possible during the evening or the weekend if you're still interested ;-)

    Thank you and kind regards

    jan
    Thanks and yes we could try connecting on your ring, if we can reproduce it easily, i wil be surely able to fix it :)
     

    Sebastiii

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • November 12, 2007
    16,433
    10,254
    France
    France France
    Country flag
    And please set level log to Debug :)
    upload_2015-6-5_7-43-5.png
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    ge2301 [Finished] [MP2-782] Show mouse cursor only if it was moved more than 10 pixels MediaPortal 2 13
    J Make the mouse cursor "inactive" when Enter is pressed Feature Requests 2
    B [solved] MP2.2.3 TV Guide not scrolling with mouse wheel General 2
    HTPCSourcer [Rejected] Mouse movements and focus: Windows standards MediaPortal 2 3
    N [confirm] Playing a recording, then pressing stop does not leave cursor on the recording MediaPortal 2 21
    B [MP2-772-773] improve busy cursor and settings loading Testing Area 10
    M partially watched video/song/recorded tv show file text color + remember cursor in folders other features (of release or svn versions) 28
    catavolt [WiP] When changing theme in my skins, I always get this error message in logs MediaPortal 1 9
    H 1.24.0 MP 1.24 high CPU utilization when 'Keep MediaPortal always on top' option enabled Bugreports 4
    M [Rejected] Always show full hours in TV Guide Feature Requests 2
    M [Duplicate] Always enter full screen when entering TV from main Menu Feature Requests 1
    Terra Videos do not start playing on first attempt, always have to press play twice General Support 9
    HTPCSourcer [fixed] [MP2-794] Genre filtering always displays English strings MediaPortal 2 9
    M Tuner always in use General 2
    W Strange recording behavior - Schedule shows type once when should be always General Support 1
    Alberto83 [fixed] Live TV always using highest priority tuner? Archive 23
    Top Bottom