MP 1.3b Crash (1 Viewer)

DaiC1

Portal Pro
November 17, 2007
77
2
Neath
Home Country
Wales Wales
I have the latest moving pic & tvseries installed and MePo crashes whatever type of avi file play in either plugin.

But if I disable either the other plugin plays with no crash,
 

Nils Mosbach

New Member
November 29, 2012
2
3
36
Weissach
Home Country
Germany Germany
Happened to me as well. Seems to be a problem with MediaInfo if a movie file caused it to Crash while reading information. In my case the movies had no Screen size and surround Information in moving Pictures.

Have a look here: https://forum.team-mediaportal.com/...-install-mp-with-moving-pictures.98797/page-2

Could someone of the devs have a look at this behavoir? Would be nice that MediaPortal won't stop working just because a Problem with MediaInfo ;). Anyway, I love Moving Pictures and MPTVSeries. Great Job guys! :)
 

Nils Mosbach

New Member
November 29, 2012
2
3
36
Weissach
Home Country
Germany Germany
I finally got to work out what caused the issue in my case. MediaInfo seems to crash if it does not have the access right to modify the file. After I gave all rights to the folder, everything worked out fine :).

If that won't help you, there's still a way to disable the MediaInfo lookup in the advanced Settings of Moving Pictures. I even found out that it does not actually crash MP, furthermore it's kind of a two min delay in playback.
 

DaiC1

Portal Pro
November 17, 2007
77
2
Neath
Home Country
Wales Wales
Thanks, not sure how to do that but will do some research and try again on the next upgrade.
 
Last edited:

DaiC1

Portal Pro
November 17, 2007
77
2
Neath
Home Country
Wales Wales
I finally got to work out what caused the issue in my case. MediaInfo seems to crash if it does not have the access right to modify the file. After I gave all rights to the folder, everything worked out fine :).

If that won't help you, there's still a way to disable the MediaInfo lookup in the advanced Settings of Moving Pictures. I even found out that it does not actually crash MP, furthermore it's kind of a two min delay in playback.

Hi I cant find how to disable the MediaInfo lookup in the advanced Settings of Moving Pictures any ideas
 

DaiC1

Portal Pro
November 17, 2007
77
2
Neath
Home Country
Wales Wales
For personal interest, do the freezes happen every time you start a video file or just sometimes?
Ever time I start video in either moving pictures or mytvseries. If I disable moving pictures mytvseries works
 

Users who are viewing this thread

Similar threads

Yes. I've just this minute found the cause of the problem; though I haven't found the exact line of configuration that caused it. I am using a centrally configured system, meaning that some configuration files are stored centrally and are not overridden when installing new versions. It would seem that 1.31 had a change in...
Yes. I've just this minute found the cause of the problem; though I haven't found the exact line of configuration that caused it...
Since I installed 1.31 .wtv files display in the top left-hand quadrant of the screen instead of the whole screen. Is this a known...
Replies
2
Views
868
Yes, unfortunately, this would need a code change to support it. Next time I'm doing something on the plugin I'll try and remember to add support for this sort order.
Yes, unfortunately, this would need a code change to support it. Next time I'm doing something on the plugin I'll try and...
Hi, I was wondering if there is anyone who might be able to help me out. Is there a way to either use the sort feature and/or a...
Replies
6
Views
733
On Windows 11 I'm having a similar experience, except it's with MySql. Today I downloaded MediaPortalSetup_1.31_Release.zip and I get CRC check error. On third try I don't get CRC error
On Windows 11 I'm having a similar experience, except it's with MySql. Today I downloaded MediaPortalSetup_1.31_Release.zip and I...
When I was installing MP 1.31 last weekend I selected to download the files and install from a local folder. I got these messages...
Replies
8
Views
1K
Hi. When I try to play a Blu-Ray using the latest MediaPortal version (1.3) it seems to work OK. The disc starts playing the videos prior to the menu. Then, when it comes to display the menu, MediaPortal crashes. I'm using Windows 7 on a fresh installation and with all the updates available applied to the system. Windows shows a...
Hi. When I try to play a Blu-Ray using the latest MediaPortal version (1.3) it seems to work OK. The disc starts playing the videos...
Hi. When I try to play a Blu-Ray using the latest MediaPortal version (1.3) it seems to work OK. The disc starts playing the videos...
Replies
0
Views
2K
HD terrestrial TV in the UK supports both interlaced and progressive modes. My Sony TV's info screen identifies what mode is currently being received, and I was astonished to observe that the video datastream can switch rapidly between interlaced and progressive, even within single advertisement! :eek: I am glad that you were able...
HD terrestrial TV in the UK supports both interlaced and progressive modes. My Sony TV's info screen identifies what mode is...
Hi I have the strangest problem. On two different downloaded video files, my MP crashes and restarts right after the programme...
Replies
3
Views
2K
Top Bottom