[confirm] - Music Visualisation Not Working | Page 2

Discussion in '1.8.x' started by sleepycol, July 2, 2014.

  1. sleepycol

    sleepycol Portal Pro

    Joined:
    June 2, 2006
    Messages:
    531
    Likes Received:
    26
    Ratings:
    +36 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    I've noticed that setting vis to use Open GL helps with Rabbit Hole vis working and also gives better image quality (ie you can select 1024x768). However, some stability issues with exiting fullscreen seem to exist. See logs if they are any help.

    Still same issue with cover art though


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    @hwahrmann are you able to confirm that there should be cycling in NowPlaying (in 1.7.1) between visualisation & cover? I can't get that to work.
     
  4. hwahrmann
    • Team MediaPortal

    hwahrmann Development Group

    Joined:
    September 15, 2004
    Messages:
    4,503
    Likes Received:
    1,641
    Gender:
    Male
    Location:
    Vienna, Austria
    Ratings:
    +2,271 / 1
    Home Country:
    Austria Austria
    Need to check. Not sure tough.
    i can see no reason however, why i would show Viz in low quality in a small window.

    our goal should be to have nice Viz shown in Full Screen Window only and remove it from everywhere else,
    Don't know if i find time to look at that before going on vacation
     
    • Thank You! Thank You! x 2
    • Like Like x 1
  5. sleepycol

    sleepycol Portal Pro

    Joined:
    June 2, 2006
    Messages:
    531
    Likes Received:
    26
    Ratings:
    +36 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi hwahrmann,

    The cycling was certainly in before 1.7.1 so not sure which version it stopped but I noticed it now in 1.8 as not cycling/showing album art.

    I do agree though, I don't see the value of showing vis in small window. Only fullscreen. Obviously Album art should be shown, but that's not working for me at the moment.

    Anything to do with the warnings for VU meter etc in the logs?


    Cheers,
    Colin
     
  6. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    I already gave the solution for that a few posts back >> Uncheck the 'show visualization (BASS player only)' on the NowPlaying tab, and you'll get your cover in NowPlaying and still have the X to jump to fullscreen vis.

    Or are you saying that you did that and it's not working for you?
     
  7. sleepycol

    sleepycol Portal Pro

    Joined:
    June 2, 2006
    Messages:
    531
    Likes Received:
    26
    Ratings:
    +36 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Please see other posts where its mentioned that it used to be the case it cycled between cover art and vis. Also, I tried unchecking the show vis in now playing and that does get the cover art back. However, when I press X I get a fullscreen vis, but not the rabbit hole I selected. Additionally, when I press X it will not exit fullscreen. I have to press ctrl+alt+del for it to regain focus back to MP but then it drops me to homescreen. See logs attached.

    Something definitely has been changed/broken as this all worked perfectly in previous versions.
     
  8. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Yeah, i get that, but i thought we were past that discussion, since you said last night:
    So you agree that you don't need to see the vis (which is probably how we're going to fix this, by simply disabling cycling of vis & cover in NowPlaying). You don't mind missing the vis in cover window, but you want the albumcover to show up in NowPlaying, so just use the solution provided, and you have the cover showing in NowPlaying :)

    As we've already determined, the RabbitHole Visualization is giving me problems also which means we probably have a faulty visualization (or the configuration isn't perfect), so the provider of the visualization package should fix that. Just change the default visualization to another then RabbitHole and test the toggle between NowPlaying & Fullscreen visualization, and you'll see it should work fine (it does here after testing).
     
  9. sleepycol

    sleepycol Portal Pro

    Joined:
    June 2, 2006
    Messages:
    531
    Likes Received:
    26
    Ratings:
    +36 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Hi,

    I'm not sure you understand, the reason I was talking about the vis cycling was to emphasize that something must have been changed?

    Also, there is an issue that when I go full screen the incorrect vis gets showed. This was also covered in an earlier post by JimCatMP.

    As an end user I'm reporting an issue, confirmed by another user. Something has changed and its not the vis as it all worked before.

    I get the feeling feedback is not welcomed.


    Cheers,
    Colin
     
  10. HomeY
    • Team MediaPortal

    HomeY Test Group

    Joined:
    February 23, 2008
    Messages:
    6,460
    Likes Received:
    2,627
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Network Engineer
    Location:
    ::1
    Ratings:
    +4,737 / 16
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Well, if that was the case, then i wouldn't have spend time on replying would i? ;)
    So let's try again, because i think you're mixing up some things, since we have both MP core functionality and a plugin that supplies the VisPackages (which are 2 separate things!).

    Yeah, that i understand, but the last change on visualizations was done in 1.8 Pre Release:
    MP1-4379 - 'Flickering' visualization when switching sections
    And this is only a cosmetic UI change which prevents a flicker when switching screens.

    So what should we do if we can't reproduce it?
    You also agreed (in this thread) that it's pointless to show visualization in the cover window, so the cycling isn't an issue anymore for me. That it did cycle before (as you mentioned) isn't imported anymore, since it won't be fixed (after all, we all agreed that it's a bit useless to show the visualization on the cover window, right?)

    So that leaves us with the issue you and JimCatMP seem to have:
    I just tested this again, and i still can't reproduce this with MP 1.8 Final and the latest AudioVisPackage (1.0.3.0). So if it works on my system, why doesn't it on yours (and JimCatMPs)?? I doubt it's hardware related (but could be), so maybe a setting? What AudioVisPackage are you using, since there have been issues with previous packages.

    Like i said: we're definitely open for feedback, but if i (we) can't reproduce a problem it will be impossible for us to fix it.
    Hope the above explains a bit better (y)

    What vis package are you running, because i can't find that vis in the latest package.
     
    • Like Like x 1
  11. JimCatMP
    • Team MediaPortal

    JimCatMP Documentation Group

    Joined:
    April 1, 2010
    Messages:
    647
    Likes Received:
    153
    Gender:
    Male
    Location:
    Leeds
    Ratings:
    +282 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    Latest 1.0.3.0 and the hardware is entirely different on both systems.

    As you can't reproduce problem did make me wonder, so I've just wiped MePo off system [full clean up], reinstalled & reset and still same issue with selection of visualization, the last visualization alphabetically in Sonique is selected.

    Pulse 1.02 - c:/Program Files (x86)/Team MediaPortal/MediaPortal/MusicPlayer/plugins/visualizations/Sonique/Pulse

    Contains Pulse1.02.svp & Pulse1.02.txt

    I also just uninstalled [it's removed] and reinstalled visualization package [was wondering if I had some hang over from previous install...].

    Cleaned all logs, configured music for Pulse, started MP & select track.

    Music starts, switch to full screen and visualzation is Soniquq Xoo - alphabetically, last in directory list. Page up and Page down, get expected visualizations from directory listing - it's problem ONLY at 1st reading of directory.

    Logs attached - error log IS empty, so not included.

    I'll try later on machine that has NEVER has any visualization or MePo installed - it could be something bizarre from previous install of something that is problem and not directly MePo or Vis package:)

    TTFN - JCMP
     
    • Like Like x 1
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!