OnlineVideos 1.9.0.0 [2014/09/7] | Page 5

Discussion in 'OnlineVideos' started by offbyone, December 18, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. emphatic
    • Team MediaPortal

    emphatic Design Group

    Joined:
    August 25, 2006
    Messages:
    3,597
    Likes Received:
    834
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Surface treatment
    Location:
    Alingsås
    Ratings:
    +1,094 / 2
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Show System Specs
    If 1080p is available, then the sound's not working.

    Emph


     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. desnake

    desnake Portal Pro

    Joined:
    August 3, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    5
    Location:
    Buskerud
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    I got a problem with sound in Online Videos.
    I got only lav filters as i just did a clean install from 1.2 to 1.5 MP.
    I've went into online videos config and testet all types from there with great result.
    However once i get into MP and online videos there is no sound on anything.
    Everything else works fine, tv shows in mptvseries and movies in mypictures radiotime works fine and rockstar with spotify also works fine.
    I've also tried to uninstall Online Videos and reinstall it. No luck.

    Any idea? :(

    EDIT: Actualy now after the reinstall of it and going to config testing every video some videos have sound :D Hurray! :D

    Only problem now is with Trailers viewed from trakt, i dont know if they go via onlinevideos?

    EDIT2: Hmm tried some trailers with trakt or directly from trailers AND searched those up on youtube and tried imdb trailers. And now i know the problem are the channels for trailers that are not working in OnlineVideos.

    Anyone else have problem with Youtube and imdb movietrailers etc on OnlineVideos?

    EDIT3: Allright, this is what works in this is what dont!

    Works: Trailer Search on youtube, then choose mp4 18 or lower, flv, webm.
    Dont Work: Trailer Online (not sure what provider it uses), mp4 43 or higher (on youtube)
     
    Last edited: January 3, 2014
  4. findftp
    • Premium Supporter

    findftp MP Donator

    Joined:
    September 20, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Precision Engineer
    Location:
    Nootdorp
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    When adding the site 'youtube' from within the external plugin config method, this site is not configurable.
    It means that you're not possible to set desired bitrate (HD/SD/etc) or enter your account info.
    When I delete the site and add it from within mediaportal itself, the site is now configurable!
    I think this is a bug. I had it with MePo 1.5.0 and now also with a clean 1.6.0 MePo install. I only copied the database with my favorite videos.

    edit: Also, when 'localize' is being activated (I'm dutch) the search function won't work anymore!
     
    Last edited: January 4, 2014
  5. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    In the screenshot, you can see that you can configure the site in the lower part of the form:
    https://code.google.com/p/mp-onlinevideos2/wiki/Introduction#Sites
    Is that what you meant?
     
  6. findftp
    • Premium Supporter

    findftp MP Donator

    Joined:
    September 20, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Precision Engineer
    Location:
    Nootdorp
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    When youtube is selected after a clean install or added through the site creation tool, the input boxes are all empty and unconfigurable (also this time when attempting it through a virtual machine):[​IMG]
     
  7. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Hm, did you close the configuration while adding it through the Site Creation tool and reopen Config afterwards? The SiteCreation tool edits the xml directly.
    It is also not the recommended way to add a site that already exists - use the sitemanager within MediaPortal for that ;)
     
  8. desnake

    desnake Portal Pro

    Joined:
    August 3, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    5
    Location:
    Buskerud
    Ratings:
    +6 / 0
    Home Country:
    Norway Norway
    offbyone any news for us with sound problems?
     
  9. offbyone
    • Team MediaPortal

    offbyone Development Group

    Joined:
    April 26, 2008
    Messages:
    3,981
    Likes Received:
    2,704
    Gender:
    Male
    Location:
    Stuttgart
    Ratings:
    +3,303 / 3
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    YouTube clips that are HD and have fmt numbers above 100 won't have sound in OV. The streaming format is new and not yet fully supported by OV as the audio track is separate. this was discussed in a different thread:
    https://forum.team-mediaportal.com/threads/no-full-hd-videos-on-youtube.122607/

    It started as HD not available, I added those new formats, but they have no audio for now. If I remove the formats again I guess then many people will ask about no HD again. It's a circle.
     
    • Like Like x 1
  10. Deda
    • Premium Supporter

    Deda Lead Dev MP1 Videos

    Joined:
    March 18, 2009
    Messages:
    2,423
    Likes Received:
    2,098
    Gender:
    Male
    Occupation:
    IT Consultant
    Location:
    Zagreb
    Ratings:
    +2,385 / 1
    Home Country:
    Croatia Croatia
    Show System Specs
    I missing this badly :(
     
  11. findftp
    • Premium Supporter

    findftp MP Donator

    Joined:
    September 20, 2011
    Messages:
    184
    Likes Received:
    21
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Precision Engineer
    Location:
    Nootdorp
    Ratings:
    +30 / 1
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Show System Specs
    Yes, that is what I did, including saving.

    If adding from within mediaportal is the preferred method, the site creation tool should not have that option.
    Especially when the site creation tool does not work correctly. It is unclear for new users.

    True, but videos without sound could let people think about other problems (soundcard, drivers, cable, etc)
    If they were not available at all you would not have this problem.
    Ok, some HD clips already have no sound at all so they are unaffected but I think this is just a very tiny percentage of videos which are viewed on youtube.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!