[confirm] Problem playing recorded TV in RC2

Golf4

Portal Pro
August 18, 2006
2,697
63
Dunkeldeutschland
Country flag


AW: Problem playing recorded TV in RC2

ATI 10.5 preview oder 10.4 ??

I have the error with 10.2 and 10.3

Codec PDVD9/10 als VC1 oder getrennt als mpeg2/H.264 -- (egal was ich anstelle) all the same.
Always in connection with AC3-Filter 1.63b.
 

disaster123

MP Donator
  • Premium Supporter
  • May 14, 2008
    3,546
    83
    AW: Problem playing recorded TV in RC2

    10.5 preview / beta or whatever :)

    elliottmc

    Here are the relevant log parts:
    Playing through TVSeries:
    Code:
    2010-04-27 22:07:51.662349 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer play:\\192.168.178.100\mp.data\VID\Lipstick Jungle\Lipstick Jungle - (Die Büchse der Pandora) S2E1 - 2009-11-04 - 21_15.ts radio:False
    2010-04-27 22:07:51.672349 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Enabling DX9 exclusive mode
    2010-04-27 22:07:51.673349 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer:play \\192.168.178.100\mp.data\VID\Lipstick Jungle\Lipstick Jungle - (Die Büchse der Pandora) S2E1 - 2009-11-04 - 21_15.ts
    2010-04-27 22:07:51.686350 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: GetInterfaces()
    2010-04-27 22:07:51.714352 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device 
    2010-04-27 22:07:51.830358 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: Found audio renderer
    2010-04-27 22:07:51.833358 [Debug][MPMain(1)]: DirectShowUtils: added filter:Default DirectSound Device to graph
    2010-04-27 22:07:51.835359 [Debug][MPMain(1)]: setAsReferenceClock sync source No DX Error
    2010-04-27 22:07:51.852359 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Add TsReader to graph
    2010-04-27 22:07:51.852359 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Open file: \\192.168.178.100\mp.data\VID\Lipstick Jungle\Lipstick Jungle - (Die Büchse der Pandora) S2E1 - 2009-11-04 - 21_15.ts
    2010-04-27 22:07:51.889362 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer:OnRequestAudioChange()
    2010-04-27 22:07:51.890362 [Debug][MPMain(1)]: TVHome.OnAudioTracksReady()
    2010-04-27 22:07:51.905363 [Debug][MPMain(1)]: TVHome.GetPreferedAudioStreamIndex(): preferred LANG(s):deu;ger preferAC3:False preferAudioTypeOverLang:False
    2010-04-27 22:07:51.906363 [Debug][MPMain(1)]: Audio streams avail: 2
    2010-04-27 22:07:51.908363 [Info.][MPMain(1)]: TsReaderPlayer: AudioDualMonoMode switching not available. Audioswitcher filter not loaded
    2010-04-27 22:07:51.910363 [Info.][MPMain(1)]: TsReaderPlayer: AudioDualMonoMode switching not available. Audioswitcher filter not loaded
    2010-04-27 22:07:51.911363 [Debug][MPMain(1)]: Stream 0 lang ger, lang priority index 1
    2010-04-27 22:07:51.912363 [Debug][MPMain(1)]: Setting mpeg pref
    2010-04-27 22:07:51.912363 [Info.][MPMain(1)]: TsReaderPlayer: AudioDualMonoMode switching not available. Audioswitcher filter not loaded
    2010-04-27 22:07:51.913363 [Debug][MPMain(1)]: Stream 1 lang ger, lang priority index 1
    2010-04-27 22:07:51.913363 [Debug][MPMain(1)]: Setting AC3 pref
    2010-04-27 22:07:51.915363 [Info.][MPMain(1)]: Audio stream: switching to preferred MPEG audio stream 0, based on LANG ger
    2010-04-27 22:07:51.917363 [Info.][MPMain(1)]: TsReaderPlayer: AudioDualMonoMode switching not available. Audioswitcher filter not loaded
    2010-04-27 22:07:51.953365 [Info.][MPMain(1)]: TsReaderPlayer: OnVideoFormatChanged - streamtype=MPEG2 resolution=720x576 aspect ratio=16:9 bitrate=15000000 isInterlaced=True
    2010-04-27 22:07:51.966366 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Add codecs
    2010-04-27 22:07:51.981367 [Info.][MPMain(1)]: VMR9: added EVR Renderer to graph
    2010-04-27 22:07:52.071372 [Debug][MPMain(1)]: VMR9: Now active
    2010-04-27 22:07:52.072372 [Debug][MPMain(1)]: VMR9: Renderer successfully added
    2010-04-27 22:07:52.092373 [Info.][MPMain(1)]: Added filter: CyberLink Video/SP Decoder (PDVD10) to graph
    2010-04-27 22:07:52.110374 [Info.][MPMain(1)]: Added filter: ffdshow Audio Decoder to graph
    2010-04-27 22:07:52.111374 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Render TsReader outputs
    2010-04-27 22:07:52.113374 [Debug][MPMain(1)]: Filter: TsReader - try to connect: Audio
    2010-04-27 22:07:52.195379 [Debug][MPMain(1)]: Filter: TsReader - try to connect: Video
    2010-04-27 22:07:52.202380 [Debug][MPMain(1)]: PlaneScene: PresentImage() dispose surfaces
    2010-04-27 22:07:52.213380 [Debug][MPMain(1)]: Filter: TsReader - try to connect: Subtitle
    2010-04-27 22:07:52.277384 [Debug][MPMain(1)]: - failed
    2010-04-27 22:07:52.279384 [Debug][MPMain(1)]: Check graph connections for: Enhanced Video Renderer
    2010-04-27 22:07:52.280384 [Debug][MPMain(1)]: Check graph connections for: Default DirectSound Device
    2010-04-27 22:07:52.280384 [Debug][MPMain(1)]: Check graph connections for: CyberLink Video/SP Decoder (PDVD10)
    2010-04-27 22:07:52.281384 [Debug][MPMain(1)]: Check graph connections for: ffdshow Audio Decoder
    2010-04-27 22:07:52.281384 [Debug][MPMain(1)]: Check graph connections for: TsReader
    2010-04-27 22:07:52.368389 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: OnInitialized
    2010-04-27 22:07:52.368389 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: position:0, duration:4207,92919921875
    2010-04-27 22:07:52.369389 [Info.][MPMain(1)]: g_Player.OnStarted() \\192.168.178.100\mp.data\VID\Lipstick Jungle\Lipstick Jungle - (Die Büchse der Pandora) S2E1 - 2009-11-04 - 21_15.ts media:Video
    Playing through Recordings:
    Code:
    2010-04-27 22:09:45.856671 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer play:\\192.168.178.100\mp.data\VID\Unser Baby\Unser Baby - (Ein Leben entsteht) SE - 2010-04-20 - 23_50.ts radio:False
    2010-04-27 22:09:45.863671 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Enabling DX9 exclusive mode
    2010-04-27 22:09:45.863671 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer:play \\192.168.178.100\mp.data\VID\Unser Baby\Unser Baby - (Ein Leben entsteht) SE - 2010-04-20 - 23_50.ts
    2010-04-27 22:09:45.872671 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: GetInterfaces()
    2010-04-27 22:09:45.892673 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: First try to insert new audio renderer Default DirectSound Device 
    2010-04-27 22:09:45.985678 [Info.][MPMain(1)]: DirectShowUtils: Found audio renderer
    2010-04-27 22:09:45.986678 [Debug][MPMain(1)]: DirectShowUtils: added filter:Default DirectSound Device to graph
    2010-04-27 22:09:45.988678 [Debug][MPMain(1)]: setAsReferenceClock sync source No DX Error
    2010-04-27 22:09:45.993678 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Exception while creating DShow graph Die COM-Klassenfactory für die Komponente mit CLSID {B9559486-E1BB-45D3-A2A2-9A7AFE49B23F} konnte aufgrund des folgenden Fehlers nicht abgerufen werden: 800700c1.
    2010-04-27 22:09:45.996679 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: cleanup DShow graph False
    2010-04-27 22:09:45.999679 [Debug][MPMain(1)]: Remove filter from graph: Default DirectSound Device 0
    2010-04-27 22:09:46.000679 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Disabling DX9 exclusive mode
    2010-04-27 22:09:46.001679 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer:GetInterfaces() failed
    2010-04-27 22:09:46.001679 [Info.][MPMain(1)]: TSReaderPlayer: Disabling DX9 exclusive mode
    2010-04-27 22:09:46.001679 [Info.][MPMain(1)]: g_Player: ended
    2010-04-27 22:09:46.003679 [Info.][MPMain(1)]: Skipping MediaInfo for .ts File: \\192.168.178.100\mp.data\VID\Unser Baby\Unser Baby - (Ein Leben entsteht) SE - 2010-04-20 - 23_50.ts
    2010-04-27 22:09:46.038681 [Debug][MPMain(1)]: WindowManager: route TvPlugin.TvRecorded:603->MediaPortal.Dialogs.GUIDialogOK:2002
    2010-04-27 22:09:46.038681 [Debug][MPMain(1)]: DialogWindow: MediaPortal.Dialogs.GUIDialogOK init
     

    disaster123

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • May 14, 2008
    3,546
    83
    AW: Problem playing recorded TV in RC2

    JUHU!!!

    I was able to fix this :) But i wasn't able to find the bug. I simply exchanged the default core.dll against a newly compliled DEBUG core.dll. Then everything works fine. When i switch back to the default RELEASE core.dll or a new self compiled RELEASE core.dll it DOESN't work. Hopefully a dev can tell me why.
     

    Golf4

    Portal Pro
    August 18, 2006
    2,697
    63
    Dunkeldeutschland
    Country flag
    AW: Problem playing recorded TV in RC2

    Moin moin
    my Logfiles today morning:

    Wo gibts denn die neue core.dll??


    "TSReaderPlayer:
    Exception while creating DShow graph Die COM-Klassenfactory für die Komponente mit CLSID {B9559486-E1BB-45D3-A2A2-9A7AFE49B23F} konnte aufgrund des folgenden Fehlers nicht abgerufen werden: 800700c1." ?? :(
     

    disaster123

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • May 14, 2008
    3,546
    83
    AW: Problem playing recorded TV in RC2

    I've attached my self compiled core debug .dll. Please try that one - you'll find the core.dll in your MediaPortal program path. (please make a backup of your .dll before replacing)

    Edit: removed RC2 core debug dll
     

    elliottmc

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 7, 2005
    14,927
    113
    Cardiff, UK
    Country flag
    Re: AW: Problem playing recorded TV in RC2

    JUHU!!!

    I was able to fix this :) But i wasn't able to find the bug. I simply exchanged the default core.dll against a newly compliled DEBUG core.dll. Then everything works fine. When i switch back to the default RELEASE core.dll or a new self compiled RELEASE core.dll it DOESN't work. Hopefully a dev can tell me why.
    What about a self-compiled core.dll from the current SVN, non-debug?

    It may be that there was a problem in RC2, but it has been fixed since RC2 - hopefully this is the case.

    Mark
     

    mylle

    Portal Pro
    April 14, 2005
    574
    28
    Denmark
    Re: AW: Problem playing recorded TV in RC2

    JUHU!!!

    I was able to fix this :) But i wasn't able to find the bug. I simply exchanged the default core.dll against a newly compliled DEBUG core.dll. Then everything works fine. When i switch back to the default RELEASE core.dll or a new self compiled RELEASE core.dll it DOESN't work. Hopefully a dev can tell me why.
    What about a self-compiled core.dll from the current SVN, non-debug?

    It may be that there was a problem in RC2, but it has been fixed since RC2 - hopefully this is the case.

    Mark
    I believe he already tried that with no luck.

    "When i switch back to the default RELEASE core.dll or a new self compiled RELEASE core.dll it DOESN't work. Hopefully a dev can tell me why"
     
    Top Bottom