[solved] - Unable to play xvid, avc etc. etc.

Discussion in 'Codecs, External Players' started by zekaja, March 23, 2016.

  1. zekaja
    • Premium Supporter

    zekaja MP Donator

    Joined:
    March 24, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Music Production
    Location:
    Copenhagen
    Ratings:
    +98 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Show System Specs
    Hello MP



    I have just run into a problem where no video is able to play in MP. The only thing i have done is to update my radeon driver to newest version. I have some log files, hope you can help me out.
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. mm1352000
    • Team MediaPortal

    mm1352000 Development Group

    Joined:
    September 1, 2008
    Messages:
    21,498
    Likes Received:
    4,711
    Ratings:
    +8,174 / 17
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Updating drivers can cause problems like this.

    Here's the error:
    If I understood correctly, dshowhelper.dll is missing.

    Did you reboot after updating the driver? (If no, you should.)
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  4. zekaja
    • Premium Supporter

    zekaja MP Donator

    Joined:
    March 24, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Music Production
    Location:
    Copenhagen
    Ratings:
    +98 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Show System Specs
    Yes i did reboot :(
     
  5. zekaja
    • Premium Supporter

    zekaja MP Donator

    Joined:
    March 24, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Music Production
    Location:
    Copenhagen
    Ratings:
    +98 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Show System Specs
    Do you know how i can fix this problem? and also why does error log say something related to VMR9 while i have i use the EVR video render??
     
  6. Vasilich
    • Team MediaPortal

    Vasilich Test Group

    Joined:
    August 30, 2009
    Messages:
    3,389
    Likes Received:
    608
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Germany, Mayence
    Ratings:
    +1,172 / 2
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    I would try to fix it as following: (test if it helps after each step)
    * revert back drivers
    * reinstall DX9
    * reinstall MP
    this is based on lack of knowledge whether dshowhelper.dll comes with graphic drivers, with DX9 runtime, or with MP.
     
    • Thank You! Thank You! x 1
  7. zekaja
    • Premium Supporter

    zekaja MP Donator

    Joined:
    March 24, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    54
    Gender:
    Female
    Occupation:
    Music Production
    Location:
    Copenhagen
    Ratings:
    +98 / 0
    Home Country:
    Denmark Denmark
    Show System Specs
    Thnx for reply. But before i do all that, i can tell that video play works in every player i can find on my PC, only MP is not working.[DOUBLEPOST=1458738243][/DOUBLEPOST]@Vasilich thnx alot.... I tried your fix, and updating MP to 1.13 fixed this :)(y)
     
    Last edited: March 23, 2016
    • Thank You! Thank You! x 1
  8. Vasilich
    • Team MediaPortal

    Vasilich Test Group

    Joined:
    August 30, 2009
    Messages:
    3,389
    Likes Received:
    608
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Developer
    Location:
    Germany, Mayence
    Ratings:
    +1,172 / 2
    Home Country:
    Russian Federation Russian Federation
    Show System Specs
    glad that you solved this and reported back!
     
    • Like Like x 1
  9. pistoletov

    pistoletov Portal Member

    Joined:
    April 22, 2008
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 1
    i have the same problem after i install 1.16 and LAV filters. I try to change in mp config codecs to LAV o ffdshow but video still not play. Thi is my log with errors. Please help me. I used mp many years and realy upset with this situation

    17-06-03 16:13:13,557] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - DirectShowUtils: Found audio renderer
    [2017-06-03 16:13:13,560] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - TSReaderPlayer: Exception while creating DShow graph Не удалось получить фабрику класса COM для компонента с CLSID {B9559486-E1BB-45D3-A2A2-9A7AFE49B23F} из-за следующей ошибки: 80040154 Класс не зарегистрирован (Исключение из HRESULT: 0x80040154 (REGDB_E_CLASSNOTREG)).
    [2017-06-03 16:13:13,564] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - TSReaderPlayer: Cleanup DShow graph False
    [2017-06-03 16:13:13,569] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - TSReaderPlayer:GetInterfaces() failed
    [2017-06-03 16:13:13,570] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - TSReaderPlayer: Disabling DX9 exclusive mode
    [2017-06-03 16:13:13,571] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - Main: GUI_MSG_SWITCH_FULL_WINDOWED message is obsolete.
    [2017-06-03 16:13:13,571] [Log ] [MPMain ] [INFO ] - g_Player: ended
    [2017-06-03 16:13:13,571] [Error ] [MPMain ] [ERROR] - PlaylistPlayer: *** unable to play - D:\video\concerts\Michael Buble - Performing At Dancing With The Stars (10.11.2009) HD-720p 22Mbps.ts - skipping track!
    [2017-06-03 16:13:13,594] [Log ] [MPMain ] [WARN ] - GUIWindow:OnWindowLoaded: 'C:\ProgramData\Team MediaPortal\MediaPortal\Skin\Ares\dialogOK.xml' is missing control id 11 (window property: btnYes)
    [2
     
  10. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,500
    Likes Received:
    2,768
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,048 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I think the error message is saying that TsReader.ax is not registered (the installer should do it, but registration may have failed).

    Go to C:\Program Files (x86)\Team MediaPortal\MediaPortal - check that TsReader.ax exists.

    To register it, open a Command Prompt window in Administrator mode, and type: regsvr32 TsReader.ax

    If it fails to register, open 'Programs and Features' and check that 'Microsoft Visual C++ 2015 Redistributable (x86)' is installed.
     
  11. pistoletov

    pistoletov Portal Member

    Joined:
    April 22, 2008
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Ratings:
    +0 / 1
    Thanks a lot! I have reinstall vc++ redist and install window7 sp1 update before and this resolve my problem. The problem was in setup vc++ redist without sp1 installed
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!