Version 0.2.0.1 beta 2 (1 Viewer)

Symphy

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 25, 2007
    501
    150
    Groningen
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    I am currently using SPDIF to pass audio to my receiver. I have a video card that can pass LPCM audio through HDMI but my current receiver does not support it. I have ASIO4all and use it with this plugin. I can play multi-channel DTS files and DTS and AC3 Audio from movies without issue. There are two places where I run into issues: Multi-Channel FLAC files and DTS Audio ripped from DVD's. The latter will not even play.
    It's as mikeyko alread said: over spdif you can only pass unencoded stereo and ac3/dts.
    In order to play ac3/dts over spdif with this plugin, it needs to be encapsulated in 2 channel PCM. Audio ripped from a DVD is in raw format and thus will not play. You can encapsulate it though using the spdifer tool from AC3Filter tools | AC3Filter
     

    AberDino

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 17, 2005
    240
    28
    Kincardineshire
    Scotland Scotland
    Country flag
    Symphy, I've long been using your fantastic plugin, but I've got a problem with the more recent versions. I've attached two logs, one with Pureaudio and the other without. All I did was select the genre 'Xmas' and 'add to playlist'. Without Pureaudio, the music starts playing pretty much straight away, but with Pureaudio there is a long delay, during which the system is not responding. This delay can be seen in the log:
    2008-12-14 17:04:39.176582 [Info.][MPMain]: g_Player.OnStarted() M:\Music\Xmas\BB King - A Christmas Celebration of Hope\01 - B.B. King - Please Come Home for Christmas.mp3 media:Music
    2008-12-14 17:04:39.176582 [Debug][21]: PureAudio: BASSPlayer.InternalPlay("M:\Music\Xmas\BB King - A Christmas Celebration of Hope\01 - B.B. King - Please Come Home for Christmas.mp3", True) called...
    2008-12-14 17:04:39.176582 [Info.][21]: PureAudio: Determined file type: AudioFile/None
    2008-12-14 17:04:39.176582 [Debug][MPMain]: GUITVCropManager.g_Player_PlackBackStarted: media: Music tv:False ts:False
    2008-12-14 17:05:18.348959 [Debug][21]: PureAudio: Stream created for : M:\Music\Xmas\BB King - A Christmas Celebration of Hope\01 - B.B. King - Please Come Home for Christmas.mp3
    If you need me to do further diagnostics then please let me know.
     

    grubi

    Portal Pro
    June 16, 2007
    1,216
    80
    127.0.0.1
    Germany Germany
    Any idea why version 1.2.2 is the last one giving me bitperfect playback.
    I'm using no ASIO but a soundcard+driver which is capable of playback 44.1 khz without resampling.
    When trying to playback a 44.1 khz DTS file, later versions only give hiss on playback.
    I tried 1.3.0 and all the 2.x releases without success.

    Thanks.
     

    Symphy

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 25, 2007
    501
    150
    Groningen
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Any idea why version 1.2.2 is the last one giving me bitperfect playback.
    I'm using no ASIO but a soundcard+driver which is capable of playback 44.1 khz without resampling.
    When trying to playback a 44.1 khz DTS file, later versions only give hiss on playback.
    I tried 1.3.0 and all the 2.x releases without success.

    Thanks.
    Hmm, that's odd. Maybe it's related to changing to floating point samples internally. Will have a look at it coming week.
     

    grubi

    Portal Pro
    June 16, 2007
    1,216
    80
    127.0.0.1
    Germany Germany
    Any idea why version 1.2.2 is the last one giving me bitperfect playback.
    I'm using no ASIO but a soundcard+driver which is capable of playback 44.1 khz without resampling.
    When trying to playback a 44.1 khz DTS file, later versions only give hiss on playback.
    I tried 1.3.0 and all the 2.x releases without success.

    Thanks.
    Hmm, that's odd. Maybe it's related to changing to floating point samples internally. Will have a look at it coming week.
    If you need additional information to track down the problem please let me know.

    Thanks
     

    trevor

    Portal Pro
    October 17, 2006
    1,600
    950
    Chelmsford
    United Kingdom United Kingdom
    this plugin and LastFm issues.....

    Just want to see if this is just me but I have an issue of LastFM only playing 1 track and then stopping and locking up MP at the same time.

    I pretty sure this was a issue before but jumping the 1st track seemed to solve it...not any more, well not for me.

    I have done some tesing at this happens on 3 seperate installs on MP and this plugin...enable Pure Audio LastFM/MP dies and disable all is fine.

    Pure Audio is a must have for me as have a lot of DTS music and the inbuilt ASIO support stopped worksing ages back!

    I get round it currently by manually disabling the plugin when I want to use Last|FM, in reality this means it is disabled most of the time :)

    If possible a soloution might me to fall back to the internal player of the active module is LastFM.

    Using MP V1.0 / Beta 2 of this plugin / ASIO4ALL V2.8 / Gigabyte MB with Realtec ALC883

    Thanks for any help suggestions

    Trevor
     

    MetalKiller

    Portal Member
    October 31, 2008
    21
    0
    Hello,
    Sorry but I dont know anything about ASIO, I am wondering:
    - if I am using SPDIF pass thought to my receiver. Is useful to install this ASIO plugin?
    - if you install ASIO4ALL. Is still useful to install Pure Audio plugin?

    Thank you very much in advance ;-)
     

    Symphy

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • August 25, 2007
    501
    150
    Groningen
    Netherlands Netherlands
    Country flag
    Just want to see if this is just me but I have an issue of LastFM only playing 1 track and then stopping and locking up MP at the same time.

    I pretty sure this was a issue before but jumping the 1st track seemed to solve it...not any more, well not for me.

    I have done some tesing at this happens on 3 seperate installs on MP and this plugin...enable Pure Audio LastFM/MP dies and disable all is fine.

    Pure Audio is a must have for me as have a lot of DTS music and the inbuilt ASIO support stopped worksing ages back!

    I get round it currently by manually disabling the plugin when I want to use Last|FM, in reality this means it is disabled most of the time :)

    If possible a soloution might me to fall back to the internal player of the active module is LastFM.

    Using MP V1.0 / Beta 2 of this plugin / ASIO4ALL V2.8 / Gigabyte MB with Realtec ALC883

    Thanks for any help suggestions

    Trevor

    Will look into it.
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    ajs [WiP] 5044: Upgrade NSIS to actual Version MediaPortal 1 21
    Symphy Version 0.2.9.0 for MediaPortal 1.25 ASIO music player 0
    1gkar A Couple of {On-going} Issues Within Various MP Versions General Support 25
    azzuro [fixed] 5011: Version label in Splash screen - pos, size from skin MediaPortal 1 61
    caveman [solved] Cannot download new version My TVSeries 5
    ajs [WiP] MP1 X64 Version MediaPortal 1 70
    RoChess Splashscreen MePo version Titan Skin Feedback 8
    D how to disengage from one version of a plugin to use another Newcomers Forum 0
    D How to switch versions of Schedules Direct Newcomers Forum 2
    D I just installed MP 1.23. Which version of Schedules Direct should I use, where do I obtain it from Newcomers Forum 6
    Z TV-Service in falscher Version Installationsprobleme? 9
    T Neue Treiber Version 3 für TV-Karte Digital Devices Cine C/C2/T/T2 V7 TV / Streaming 6
    M Version numbers MediaPortal 1 Talk 7
    framug LAVFilter 0.74.1 incorrect version Skins and Plugins Installer (MPEI) 8
    A Problem Windows 10 64 bit prof. Update auf Version 1903(gelöst) Installationsprobleme? 0
    T No TV after updating Windows 10 to latest Version 1903 / OS build 18362.175 (logs attached) General Support 2
    T Issues with MediaPortal not starting correctly using versions after 1.20 Final General Support 6
    N [Question] How come when I build WIP_2.2.1 the logged version number is 2.1.1711.10774? MediaPortal 2 1
    Lehmden MP2 client for Windows 10 ARM, possible? Maybe an UWP version could do the trick... MediaPortal 2 11
    Symphy Version 0.2.8.5 for MP 1.21 ASIO music player 18
    doskabouter [Question] Versions of subsystems MediaPortal 1 2
    G Best version of mp so far General 4
    T Cross reference version documents General 1
    M.Hulot Moving pictures startet nur im hintergrund und falscher version Allgemeines Supportforum 5
    J Things I noticed with MP2.2 almost within minutes after upgrading it over the 2.13 version General 6
    Similar threads

























    Top Bottom