[solved] - DVB/T2 HD Germany - Channelscan | Page 9

Discussion in 'Television (MyTV frontend and TV-Server)' started by Helios61, May 31, 2016.

  1. morpheus_xx
    • Team MediaPortal

    morpheus_xx Lead Dev MP2

    Joined:
    March 24, 2007
    Messages:
    11,171
    Likes Received:
    4,788
    Ratings:
    +6,865 / 11
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I know this even from cable providers which also just forwarded the satellite NIT. So such things happen :-(


     
    • Informative Informative x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,538
    Likes Received:
    728
    Ratings:
    +1,217 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Are there plans to include Owlsroost's HEVC package in an official release? Hope so soon.:)
     
    • Agree Agree x 1
  4. catavolt
    • Team MediaPortal
    • Administrator

    catavolt Design Group Manager

    Joined:
    August 13, 2007
    Messages:
    12,342
    Likes Received:
    5,060
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Technical Documentation, Translation
    Location:
    Lanzarote
    Ratings:
    +7,551 / 38
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    If there is no regresion at all - I fully agree ;)
     
    • Like Like x 1
  5. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,538
    Likes Received:
    2,830
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,132 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    For TsReader, I'm still investigating crashes of some (non-TV) files with Lentoid decoder (which don't happen if I use LAV Splitter, or LAV decoder with TsReader), and parsing problems with some HEVC files.
     
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  6. joecrow
    • Team MediaPortal

    joecrow Test Group

    Joined:
    August 9, 2012
    Messages:
    1,538
    Likes Received:
    728
    Ratings:
    +1,217 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I just noticed that I should be seeing more than 5 HD test channels, there are 6 more from a different transmitter (channel 26, 514Mhz) 2 clear and the rest scambled. I rescanned today but the additional 6 channels are not listed under TV channels however they are shown as radio channels (same as the screenshot I included in my post on page 1) . I tried to do a preview in the radio channel section and I do get a good quality video and audio playback.:)
    Am I doing something wrong? Or is something not right and how can I correct it? Logs attached, includes scan completed about 18:00 today

    UPDATE: Scratch that, I guess it was just a leftover from a scan prior to the HEVC package. I deleted the radio stations and rescanned and they now appear in TV Channels.:)
     
    Last edited: July 11, 2016
    • Like Like x 1
  7. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,538
    Likes Received:
    2,830
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,132 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I was just about to suggest trying that...:)
     
    • Like Like x 1
    • Funny Funny x 1
  8. ritterkun
    • Premium Supporter

    ritterkun MP Donator

    Joined:
    January 18, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    9
    Ratings:
    +16 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    I have installed MP/TVserver/TSReader files from Onedrive and got the six DVB-T2 channels (Düsseldorf 650000mhz) after deleting the former Radio Channels. The two unscrambled TV-channels are working but needing very much CPU-Usage on my thin-client I`ve installed to test with DVB-T2-Stick.
    Do you need logs any longer. Possible to generate.
    Thanks for the great work.
     
    • Like Like x 2
  9. Owlsroost
    • Team MediaPortal

    Owlsroost Development Group

    Joined:
    October 28, 2008
    Messages:
    5,538
    Likes Received:
    2,830
    Location:
    Cambridge
    Ratings:
    +4,132 / 1
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    • Like Like x 1
    • Thank You! Thank You! x 1
  10. ritterkun
    • Premium Supporter

    ritterkun MP Donator

    Joined:
    January 18, 2011
    Messages:
    53
    Likes Received:
    9
    Ratings:
    +16 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks for answer.
    There is no epg data on DVB-T2 HD-channels.

    Testing a little bit more. Maybe I install on my powerful TV-Server/Client.
    I try to help if there is any need for.


    edit:-EPG-Grabber is working also. German DVB-T2 is working on a AMD-A8 with about 50% CPU-usage.
     
    Last edited: July 14, 2016
    • Like Like x 1
  11. aspik
    • Team MediaPortal

    aspik Development Group

    Joined:
    April 14, 2008
    Messages:
    1,360
    Likes Received:
    365
    Ratings:
    +596 / 1
    I've uploaded two more samples. These ones are "real" channels and not some test streams. As they are on a different transponder, I've also uploaded the raw packet dump from this mux.
     
    • Thank You! Thank You! x 2
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!