Importing new movies fails (1 Viewer)

Requiem

MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    588
    216
    Home Country
    Germany Germany
    Since I sent some movies back to the importer, it'll hang on startup, not find any hits mor new movies and crash if a manual re-scan is initiated...

    any ideas on this one?
     

    RoChess

    Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,434
    1,897
    Your log file is not in debug verbosity, so all I can verify for you is that things indeed crash for you on import with a NullException.

    Provide more info if you want a better answer. It does appear to relate at the MediaInfo level, so more then likely you have a corrupt file somewhere, but no telling which one without more info.
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    588
    216
    Home Country
    Germany Germany
    I'll try to gather more logs, thanks for the information so far!
     

    RoChess

    Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,434
    1,897
    Requim, you appear to have database corruption, because I instantly see:

    Code:
    28-May-2013 23:54:37 Error [	SettingsManager]: Failed loading setting data for NoiseFilter. System.NullReferenceException: Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.

    This can be fixed, but it tends to be an indicator of more problems. So best move is to copy and paste or write down all the important settings (make screenshots of the existing settings, copy and paste import path, etc) and then just delete the db3 and start over. You might be lucky that MovPic secured an auto backup when you upgraded it, but I never risk it myself (the backup can be corrupted as well) and just start over..

    If you like a clean collection, you can also purge your thumb/artwork folder, incase you have added/removed a lot of movies in past usage.
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    588
    216
    Home Country
    Germany Germany
    Thanks, in this case this could have happened when sending back a movie to the importer, I think
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    588
    216
    Home Country
    Germany Germany
    Just deleted thumbs and database, importer seems to work fine now. Thank you.
     

    kiwijunglist

    Super Moderator
  • Team MediaPortal
  • June 10, 2008
    6,746
    1,751
    New Zealand
    Home Country
    New Zealand New Zealand
    I frequently use a little utility that puts a nfo file with the imdb id# inside every movie folder, for situations like this. When you have over 1000 movies it makes things a lot easier, I can create a new database without having to confirm any movie matches :)
     

    Requiem

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • January 1, 2012
    588
    216
    Home Country
    Germany Germany
    Sounds good. Normally, I have incremental daily full system backups on my server and could just go back to a working state if anything fails. But I just recently set up my HTPC from scratch as some things were serioously f** up. What kind of tool is it that you use?
     

    RoChess

    Extension Developer
  • Premium Supporter
  • March 10, 2006
    4,434
    1,897
    MovPicNFO, it is actually an MPEI now, so installs easy. It stores everything in XBMC NFO format and can secure artwork, so you can do a full off-line re-import if needed. For XBMC import to work you have to position it as primary script, so be sure to read the instructions on that for future import/recovery.

    MovPic also offers a build in renamer option, and you can add [${movie.imdb_id}] to the end of the folder and/or file rename pattern, but this still requires the scraper-scripts to do an on-line test.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Also clear your "log" folder before running the import. In the backend importer (from the Configuration/Plugins/MovingPictures), there's a setting for ignored files you can try to disable. I'm using Mediaportal right now, so can't check exactly how it's worded. Emph
    Also clear your "log" folder before running the import. In the backend importer (from the Configuration/Plugins/MovingPictures)...
    Guys, I could really use some suggestions on this one. I've a large film collection that I've recently transferred over to a new...
    Replies
    4
    Views
    632
    Well, it's not a problem to add extension exclude list to the MediaInfo service. Anyway, if the MediaInfo is not available, then the video refresh rate(FPS) for the adapater cannot be determined. There is alternate way how to get the fps(from videopin). It seems to be working (at least for my tested wtv file) and can be used as...
    Well, it's not a problem to add extension exclude list to the MediaInfo service. Anyway, if the MediaInfo is not available, then...
    I am in the process of moving my media portal installation to a new PC running Windows 11. I open TV-Server configuration go to TV...
    Replies
    49
    Views
    4K
    Yes correct that would have solved it. I guess I was more interested in finding out what I had done to cause the problem as the error message was of no help. By deleting everything I wouldn't have known so it was a learning curve for future reference. Fully understood I thought that might be the case. I also had some issues with...
    Yes correct that would have solved it. I guess I was more interested in finding out what I had done to cause the problem as the...
    I've just updated to Win 10 on a second drive and am installing MP 1.31. Having a bit of trouble with the install with the...
    Replies
    14
    Views
    2K
    MP1 MP2 Re-importing Movies DE
    So after playing around with it over the last few days I have managed to work out how I did it previously. I select the Movie and then press the Info button on my Harmony remote and this brings up a list of actions of which resend to importer is is one. Not sure what the button maps to on a Microsoft remote. Just glad I worked it...
    So after playing around with it over the last few days I have managed to work out how I did it previously. I select the Movie and...
    Hi, I think I am having a senior moment here as I have done this previously but just can't seem to get it right now. I have a...
    Replies
    6
    Views
    796
    @Brownard another logs of failed installations. I'll take a look into the user management. Edit: I can confirm user management is completey broken with NET4 and NET6 :( Neither an existing profile can be selected nor a new one can be created.
    @Brownard another logs of failed installations. I'll take a look into the user management. Edit: I can confirm user management is...
    Description: Hi there. First of all, I appreciate all the effort in MediaPortal 2 release 2.5 - visible changes look great (eg...
    Replies
    1
    Views
    319
    Top Bottom