Codecs LAV Filters LFE Crossover Frequency (2 Viewers)

Zuzler

Portal Pro
May 18, 2010
88
11
Home Country
Germany Germany
Is there any option to set this one up or am I just blind?
Otherwise, I am stuck with AC3 Filter for the moment as the sound (bass) seems just flat or missing.
 

Owlsroost

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    LAV doesn't do bass re-direction (AFAIK), just down-mixing (if you enable it) so the only 'LFE' control available is the level for mixing the source LFE channel *into* the other speakers (when downmixing from formats with an LFE channel).

    The LFE channel is not for normal bass - it's meant for 'Low Frequency Effects'.
     

    Zuzler

    Portal Pro
    May 18, 2010
    88
    11
    Home Country
    Germany Germany
    So something like this in AC3 Filter is not possible (yet?), right?

    bass_redirection.png
     

    Owlsroost

    Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    Home Country
    United Kingdom United Kingdom
    Correct (not possible) - what AC3 filter is doing is bass managment/redirection, which is normally done by an AVR or an active speaker system.
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    MP1 MP2 Delete recordings DE
    Hi, please check the yellow box (almost bottom of the page) about deleting recordings in the wiki. It’s possible to delete recordings, if access is guaranted. I’m not sure which connection problems you have. Normally the client is directly connected to the server on startup. In case you feel it’s too long, please describe the issue...
    Hi, please check the yellow box (almost bottom of the page) about deleting recordings in the wiki. It’s possible to delete...
    Hi, I can't seem to find any posts in this forum or on the wiki on deleting recordings. I am currently running 2.4.1 and there...
    Replies
    1
    Views
    185
    MP1 MP2 Bitstreaming E-AC3 DE
    I have a reasonably modern HTPC setup: LG OLED77, Pioneer AV-Receiver SC LX901, 7.1 Klipsch speaker setup and a PC with nice specs with MP 1.30. Everything connected with HDMI. I have lav-filters setup to bitstream EVERY format. If I don't do this, I get a very unimpressive result from all my sources: very low volume, use of only a...
    I have a reasonably modern HTPC setup: LG OLED77, Pioneer AV-Receiver SC LX901, 7.1 Klipsch speaker setup and a PC with nice specs...
    I have a reasonably modern HTPC setup: LG OLED77, Pioneer AV-Receiver SC LX901, 7.1 Klipsch speaker setup and a PC with nice specs...
    Replies
    0
    Views
    1K
    Also clear your "log" folder before running the import. In the backend importer (from the Configuration/Plugins/MovingPictures), there's a setting for ignored files you can try to disable. I'm using Mediaportal right now, so can't check exactly how it's worded. Emph
    Also clear your "log" folder before running the import. In the backend importer (from the Configuration/Plugins/MovingPictures)...
    Guys, I could really use some suggestions on this one. I've a large film collection that I've recently transferred over to a new...
    Replies
    4
    Views
    635
    MP1 MP2 1.29.0 Static noise DE
    I have not seen any acknowledgement for this, although it is easily repeatable. Just switch the checkmark for "Use internal Blu Ray menu Player" and try to play something with an LPCM track. I suspect a bug as there is no relation to these things, or am I missing something?
    I have not seen any acknowledgement for this, although it is easily repeatable. Just switch the checkmark for "Use internal Blu Ray...
    I have a problem with playback through Mediaportal 1 of mostly concerts that have an LPCM audio track. All I get is static noise. I...
    Replies
    4
    Views
    2K
    I get the same graph for both channels in PiP mode. See attached. No sound from second channel (even it it's subsequently switched to be the main channel), but the graph stays the same in any of the possible scenarios. N.
    I get the same graph for both channels in PiP mode. See attached. No sound from second channel (even it it's subsequently...
    I had this problem in MP1, and could never solve it, which prompted me to switch to MP2, in which, blessedly, I did not have the...
    Replies
    24
    Views
    3K
    Top Bottom