LiveTV freezes and shows a lot of artifacts (1 Viewer)

driver140771

MP Donator
  • Premium Supporter
  • February 8, 2010
    474
    49
    Unterfranken
    Germany Germany
    In the file from Post #18 the picture have artefacts for 1sec.
    In the file from Post #17 the picture stopps.[DOUBLEPOST=1364923710][/DOUBLEPOST]On the other client with the original TsReader.ax (MP 1.3.0) there is the same problem.
     

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    It looks like the video decoder is sometimes just hanging after stream errors - see below for things to try:

    Try enabling 'Don't drop discontinued packets...' here - http://wiki.team-mediaportal.com/1_...n/MediaPortal_Configuration/22_TV/1_TV_Client - also PDVD video decoder is the best I know for handling stream errors cleanly, so that may be worth trying.
    As this is H.264, it may be the AMD hardware decoder which having the problem (assuming you are using DXVA) - have you tried software-only decoding in LAV ?
     
    Last edited:

    Snoopy87

    Portal Pro
    August 12, 2012
    468
    167
    Germany Germany
    Hi,

    attached you will find the log while I played the recorded file which includes the artifacts.

    Best regards
    Sascha
     

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi,

    attached you will find the log while I played the recorded file which includes the artifacts.

    Best regards
    Sascha
    The TsReader log is full of 'PES 0-0-1 fail' errors - these are usually caused by de-cryption problems. I can't tell you anything else from the logs - it's finding good packets sometimes, but then after a few seconds it's getting bad data again.

    Your problem is different to driver140771's problem.
     
    Last edited:

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi,

    attached you will find the log while I played the recorded file which includes the artifacts.

    Best regards
    Sascha
    If you change the file extension on that recording from .ts to .mts and play the file using the Video player (which should use LAV splitter), does it play correctly ?
     

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    Hi,

    attached you will find the log while I played the recorded file which includes the artifacts.

    Best regards
    Sascha
    The TsReader log is full of 'PES 0-0-1 fail' errors - these are usually caused by de-cryption problems. I can't tell you anything else from the logs - it's finding good packets sometimes, but then after a few seconds it's getting bad data again.

    Your problem is different to driver140771's problem.
    Hi Sascha,

    Please replace TsReader.ax with the attached version, play the same recording again and attach the log - it has extra logging so I can work out the reason for the 'PES 0-0-1 fail' messages.
     

    Attachments

    naich

    MP Donator
  • Premium Supporter
  • August 6, 2007
    529
    25
    Germany Germany
    I also had Problems with artefacts, i use 1.3.0 Final and didn't have those problems bevor.

    Now i 've disabled the xbmc TV Server Plugin (newest one) and the problem is gone!

    Maybe someone with These problems (also using the xbmc server Plugin) give it a try!

    Cu
     

    Snoopy87

    Portal Pro
    August 12, 2012
    468
    167
    Germany Germany
    If you change the file extension on that recording from .ts to .mts and play the file using the Video player (which should use LAV splitter), does it play correctly ?
    It's much better, but not completly artifact-free (90% of the artifacts are gone and there a of course audio interruptions)

    With your debug version of TSReader it seems to be a litte bit worse than with nostopmod70. Attached you will find the log.

    Thanks for helping us! :)
     
    Last edited:

    Owlsroost

    Development Group
  • Team MediaPortal
  • October 28, 2008
    5,540
    5,038
    Cambridge
    United Kingdom United Kingdom
    Country flag
    It looks like parts of the file are encrypted/corrupted (as I suspected) - the PES header data is junk (hence the PES 0-0-1 fail messages).

    The fact you get picture corruptions/audio dropouts using LAV splitter means the .ts has errors/junk/encrypted data sections, but I *might* be able to improve TsReader.ax handling of the bad sections.

    Could you upload a short (1- 2 minutes) section from the start of the .ts file - use a file splitter utility etc (not a video editor) to create the short file so it's not modified at all. FTP details below (or use Dropbox etc - anywhere as long as I can download it)

    Public upload FTP account

    Address: 78.47.34.246
    Login: tsdump@team-mediaportal.com
    Password: mpuser88
     
    Last edited:

    Snoopy87

    Portal Pro
    August 12, 2012
    468
    167
    Germany Germany
    I'll upload the file in the next 1-2 hours.

    The whole recording is less than a minute (because I just recorded the issue to log it). The file size is ca. 50 MB. So should I upload the whole file? (as a ZIP-file)
     

    Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

    OP Similar threads Forum Replies Date
    1gkar LiveTV Records Causing 100% Drive Activity Television (MyTV frontend and TV-Server) 9
    rbo Mp 1.21 pre - probleme livetv und videos Allgemeines Supportforum 5
    M WebMediaPortal Stream LiveTV Problems MPExtended 2
    framug General TV Engine, go ahead or continue freeze ? TV Engine 1
    404 [solved] Live TV...video and audio freeze General Support 20
    R [further infos missing] some movies freezing evry seconds Submit: Bug Reports 9
    S Mediaportal 1.22 Pre-Release remote live-tv freezes MediaPortal 1.22 Pre Release 0
    T Problems re-installing after MP 1.21.0 freeze up! Installation, configuration support 2
    joecrow Win 10 crash, hang and freeze with USB Tuner. General Support 13
    L MP Playback Freezes When Unpausing from Minimized Screen General Support 6
    R [solved] MTS files freeze on last frame Watch / Listen Media 2
    HTPCSourcer Harmony Smart Control freezes Input/Output Interfaces 3
    J Freezing after some time running General Support 21
    Remoteglen Freezing on startup General Support 4
    HTPCSourcer MP2 - V2.1 Picture freeze when jumping forward Older releases 7
    M EPG color by length of TV-show MediaPortal 1 Talk 1
    toricred Only Show Actual Recordings General 1
    R MP 2.2.3 Search TV program only with the correct begin of show title General 7
    F Show Player info while skipping Feature Requests 0
    P Recordings not showing up unless re-imported and not possible to delete General 0
    C Imported media doesn't show up immediately? General 1
    mrmojo666 [Tv Server Plugin ]Direct Show Video Control Plugin 0.0.0.1 for Hauppauge PVR cards MediaPortal 1 Plugins 0
    tano_grasa Movie cover not showing when starting a movie aMPed 0
    M [Rejected] Always show full hours in TV Guide Feature Requests 2
    J Understanding what EPG shows about schedules General 8
    Similar threads

























    Top Bottom