[fixed] - Unable restore MP from tray if contex menu is opened

Discussion in '1.4.0 Pre-Release' started by regeszter, May 17, 2013.

  1. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    • Start MP in windowed mode
    • go to my video
    • go to an folder or video file
    • press f9 to open the context menu
    • send MP to tray
    • try to restore (will do not success because of the context menu block it) :(



     
    • Like Like x 1
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    I can confirm this.
     
    • Like Like x 1
  4. regeszter
    • Premium Supporter

    regeszter Retired Team Member

    Joined:
    October 29, 2005
    Messages:
    5,335
    Likes Received:
    2,863
    Ratings:
    +5,152 / 18
    Home Country:
    Hungary Hungary
    It was known bug for me just I want to wait to release 1.4pre because of there was not forum section to submit bug of unreleased version.
     
  5. Holzi
    • Team MediaPortal

    Holzi Super Moderator

    Joined:
    April 21, 2010
    Messages:
    7,930
    Likes Received:
    1,591
    Gender:
    Male
    Location:
    Ba-Wü
    Ratings:
    +2,228 / 8
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Thanks!
    So this does work in MP 1.3.0?
     
  6. infinite.loop
    • Premium Supporter

    infinite.loop Retired Team Member

    Joined:
    December 26, 2004
    Messages:
    16,163
    Likes Received:
    3,861
    Gender:
    Male
    Location:
    127.0.0.1
    Ratings:
    +4,154 / 7
    Home Country:
    Austria Austria
    Show System Specs
    Thanks for posting a detailed step-by-step description and the log! (y)
     
    • Like Like x 1
  7. Scythe42
    • Premium Supporter

    Scythe42 Retired Team Member

    Joined:
    June 20, 2009
    Messages:
    2,065
    Likes Received:
    2,632
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Professional Hacker
    Location:
    Berlin
    Ratings:
    +2,724 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    Can confirm, open context menu for files blocks the message pump.

    The message send by Window to inform MP to restore itself is not processed as the Context Menu of Files (there could be others as well) does not allow MediaPortal to process any other messages while MP is not visible.

    This would also impact other system messages (e.g. suspend/resume) for example.

    Need to investigate where in (probably Dialog Plugin) the blocking of the message pump takes place.
     
    Last edited: May 17, 2013
    • Like Like x 1
  8. elliottmc
    • Premium Supporter

    elliottmc Retired Team Member

    Joined:
    August 7, 2005
    Messages:
    14,927
    Likes Received:
    4,011
    Gender:
    Male
    Location:
    Cardiff, UK
    Ratings:
    +5,503 / 13
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
    - 0004444: [MediaPortal 1] MediaPortal cannot be restored from system tray if context menu is open (Scythe42) - assigned.
     
  9. jameson_uk
    • Premium Supporter

    jameson_uk Retired Team Member

    Joined:
    January 27, 2005
    Messages:
    7,258
    Likes Received:
    2,228
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Data Warehousing Consultant
    Location:
    Birmingham
    Ratings:
    +2,405 / 0
    Home Country:
    United Kingdom United Kingdom
    Show System Specs
  10. Scythe42
    • Premium Supporter

    Scythe42 Retired Team Member

    Joined:
    June 20, 2009
    Messages:
    2,065
    Likes Received:
    2,632
    Gender:
    Male
    Occupation:
    Professional Hacker
    Location:
    Berlin
    Ratings:
    +2,724 / 1
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    More or less the same symptom but different cause.

    The problem here is that the actual Message Pump is blocked by the Context Menu when MP is not actively rendering. It's about message from Windows and not related to MP's own message. Also applies to fullscreen as well if you allow a minimization to the tray.
     
  11. kiwijunglist
    • Team MediaPortal

    kiwijunglist Super Moderator

    Joined:
    June 10, 2008
    Messages:
    6,746
    Likes Received:
    1,420
    Occupation:
    Doctor
    Location:
    New Zealand
    Ratings:
    +1,849 / 9
    Home Country:
    New Zealand New Zealand
    Show System Specs
    This bug also effects fullscreen mode:

    Steps to reproduce
    Enable minimize to system tray on exit
    Run MP, open a context menu
    Close MP
    * Can not restore MP *
     
Loading...

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!