[Updated 27 Mar!] MPExtended Service 0.4.3 | Page 5

Discussion in 'MPExtended' started by Oxan, December 24, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Vampiro

    Vampiro Portal Pro

    Joined:
    January 29, 2008
    Messages:
    156
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Portugal Portugal
    Re: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1



    I´m using a Windows 7 Ultimate (32) HTPC with the latest verison of MP. With Mpextended I get the remote to work but I can't browse for media in My phone. It gives an error about WOL: "No connection to service, wake pc using WOL?"
    What am I doing wrong?
     
  2. Google AdSense Guest Advertisement



    to hide all adverts.
  3. IchBinsShort

    IchBinsShort Portal Pro

    Joined:
    January 3, 2008
    Messages:
    682
    Likes Received:
    52
    Ratings:
    +54 / 2
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: Re: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1

    Which version of Android do you use ? Android 4.0 ? Because I have with this Version of Android, too. But then I get noth the Error with "can not connect". I think this is a problem with a Port that didn't open the installer rightly. You must open the Port manually. But this is already discussed in this Thread. Maybe you can test it with disable the Firewall. If this works you know it is related by the closed port.
     
  4. Vampiro

    Vampiro Portal Pro

    Joined:
    January 29, 2008
    Messages:
    156
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Portugal Portugal
    Re: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1

    I'm using android 2.3.6

    I have disabled the firewall but the problem remains...
    After the "No connection to service, wake pc using WOL" error I get "no connection to service"...
     
  5. Oxan
    • Team MediaPortal

    Oxan Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2009
    Messages:
    1,730
    Likes Received:
    1,024
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,115 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Re: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1

    Interesting, your logs don't seem to indicate any failure. I'll see if I can reproduce it.

    Please follow the troubleshooting guide.
     
  6. Vampiro

    Vampiro Portal Pro

    Joined:
    January 29, 2008
    Messages:
    156
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Portugal Portugal
    Re: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1

    Ok, I've followed the Troubleshooting guide and the problem seems to remain here: "Try to open these links in a webbrowser on another computer. If this doesn't work, but the previous step worked, there is a problem with your firewall. The installer only opens the port in the Windows Firewall by default: if you are using another firewall, you have to open the port manually."
    I can't open the links in another computer. Only in the computer where MP is installed...
    I can see what is playing in MP in my Phone, but I can't explore or browse the media using my phone...
    I'm using Microsoft Security Essencials and I don't know how to change firewall settings and port settings...
    Can you help?
    Thanks
     
  7. Deichgraf

    Deichgraf Portal Pro

    Joined:
    August 26, 2011
    Messages:
    105
    Likes Received:
    4
    Location:
    /dev/null
    Ratings:
    +4 / 0
    Home Country:
    Germany Germany
    Show System Specs
    AW: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1

    Hi,

    i'am also in Trouble..

    If i try to install the Version 0.4.1 (Server install) on my MediaPortal Server, the Install-Routine trys to "Start the Service" and Stops at this Point with the Message: "...fail to Start. Be sure you have the sufficiant Previleges to Start Services..." (or similar).

    My Server runs "Windows Storage Server 2008 R2 Essentials" with running/working MediaPortal 1.2.2.0.

    Do you have any Idea why it dosen't work? Whitch Information do you need to have a closer look?

    Thanks for Help

    Greetz
    Deichgraf
     
  8. Oxan
    • Team MediaPortal

    Oxan Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2009
    Messages:
    1,730
    Likes Received:
    1,024
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,115 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Re: AW: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1

    Can you try if it works with MSE disabled?

    Could you try to run the installer as administrator? Otherwise, can you execute the installer from the command line with the following command and send me the resulting logfile?
    Code (Text):
    1. msiexec /lvoicewarmupx* <path to a logfile> /i <path to the installer>
     
  9. Vampiro

    Vampiro Portal Pro

    Joined:
    January 29, 2008
    Messages:
    156
    Likes Received:
    2
    Ratings:
    +2 / 0
    Home Country:
    Portugal Portugal
    Re: AW: [Updated 30 Dec!] MPExtended Service 0.4.1

    Tryed. Still not working...
     
  10. mickelin

    mickelin Portal Pro

    Joined:
    September 29, 2006
    Messages:
    77
    Likes Received:
    7
    Ratings:
    +7 / 0
    Home Country:
    Sweden Sweden
    Re: MPExtended Service 0.4

    I have opened the 4322 port but still cannot get access from another PC on my LAN. If i turn off the firewall (Windows XP) it works perfectly! Nothing in the logs.

    Also, even though have I have disabled the authentication, I must still login. Is that feature not operational yet? Can I submit the account/password directly in the url and bypass the login screen? syntax?

    I'm using 0.4.1

    Great project!

    EDIT: fixed the firewall issue by also opening port 8080 manually
     
  11. Oxan
    • Team MediaPortal

    Oxan Retired Team Member

    Joined:
    August 29, 2009
    Messages:
    1,730
    Likes Received:
    1,024
    Gender:
    Male
    Ratings:
    +1,115 / 2
    Home Country:
    Netherlands Netherlands
    Re: MPExtended Service 0.4

    That's really strange. I've no idea what could be causing this, sorry.

    Disabling authentication only works for the service atm, not for WebMediaPortal.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Users Viewing Thread (Users: 0, Guests: 0)

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice
  • About The Project

    The vision of the MediaPortal project is to create a free open source media centre application, which supports all advanced media centre functions, and is accessible to all Windows users.

    In reaching this goal we are working every day to make sure our software is one of the best.

             

  • Support MediaPortal!

    The team works very hard to make sure the community is running the best HTPC-software. We give away MediaPortal for free but hosting and software is not for us.

    Care to support our work with a few bucks? We'd really appreciate it!