VGA to Component (1 Viewer)

J3Dante37

Portal Member
March 15, 2005
16
0
Bettendorf, IA
I got this VGA to component adapter for my 9600 PRO XT card and I can't get it to work with my TV. Is there some kind of settings that I have to screw with? The S-video works but it looks like crap.
 

andro

Portal Member
October 9, 2005
25
0
Hi J3Dante37,

The adapter should work without a problem. I have the same adapter on a 9800 pro and under the ati config screen a YPbPr monitor shows up below the normal monitor. (desk monitor has normal vga, adapter on the dvi output). Unfortunately both monitors have to have the same resolution. Play a bit with the cloning settings and make sure both the connector and the software have all the different resolutions marked (the little pins).

Regards,

Andro
(PM me with your emailadres if you want some screenshots of the setup)
 

J3Dante37

Portal Member
March 15, 2005
16
0
Bettendorf, IA
I ordered the DVI to HDTV adapter. Do you think that should do the trick?

I currently can get the resolution to show the screen in triplict so there has got to be something wrong with the settings. Do you think that the post should come in clear?
 

andro

Portal Member
October 9, 2005
25
0
I have the Dvi to component adapter. In my config I use the dvi output to go to my jvc tv and the vga output to go to my monitor. It shows the same resolution on both sets. I figured out that the res of the tv is 1776x1000 (optimal) so I have a hotkey configured when I watch tv to switch to that res.

But yes.. it should work.. at least it does for me.
 

Commodore 64

Retired Team Member
  • Premium Supporter
  • June 20, 2005
    328
    1
    47
    Home Country
    United States of America United States of America
    As stated before, You need to use the DVI to component dongle not teh VGA to Component dongle. The VGA to component dongle was designed to be used with the radeon 8500 series of cards. Once you have that set up you can just set resolutions for your TV.

    1776 x 1000 gives a lot of people a nice desktop with minimal overscan/underscan. It all depends on the model of your TV. I have a philips and 1776 x 1000 works best for the desktop (@ 30 hz).
     

    weeb

    Portal Member
    April 24, 2006
    22
    0
    will these adapters work with standard def tv's? I have a standard def tv and am looking for a better solution than just the regualr old svideo from my radeon 9600 XT.
     

    weeb

    Portal Member
    April 24, 2006
    22
    0
    i am very capable of doing some soldering and that looks very interesting only problem is my tv doesn have a SCART input. I dontl even really know what SCART is. I am assuming it is a european format.

    Anyone tried the ATI dvi to component(YPrPb) adapter on an SDTV??
     

    Users who are viewing this thread

    Similar threads

    Found the "problem"..... Instead of backslash \ by entering a manual mapping, use a forward slash / in media portal 2. Then you can map a network share.... Windows guy.... But that's it‼️ After that it changes back in media portal 2 to backslashes in the GUI.... But now I can have some fun setting up MP2.
    Found the "problem"..... Instead of backslash \ by entering a manual mapping, use a forward slash / in media portal 2. Then you can...
    Hi, In mediaportal 1 it has a configuration part with an add folder option, but in mediaportal 2 I don't see any way at all to add...
    Replies
    6
    Views
    759
    No problem, Thanks for you help I will give other software a try:)
    No problem, Thanks for you help I will give other software a try:)
    Wondering if someone could help me with a tuning problem? My equipment for tuning are (3) HDhomerun primes each with a cable card...
    Replies
    11
    Views
    945
    Hi. When I try to play a Blu-Ray using the latest MediaPortal version (1.3) it seems to work OK. The disc starts playing the videos prior to the menu. Then, when it comes to display the menu, MediaPortal crashes. I'm using Windows 7 on a fresh installation and with all the updates available applied to the system. Windows shows a...
    Hi. When I try to play a Blu-Ray using the latest MediaPortal version (1.3) it seems to work OK. The disc starts playing the videos...
    Hi. When I try to play a Blu-Ray using the latest MediaPortal version (1.3) it seems to work OK. The disc starts playing the videos...
    Replies
    0
    Views
    324
    Database Scrapers don't index my TV Series single files in the following containers MP4, MOV, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS, M2TS, DAT, MPG, MPEG, DIV, DIVX, VOB, ISO, TRP I use the following simple format for container ISO (ISO's are full copies of DVD with all warnings, info, even encription intact) TV Series Name 00x00-00...
    Database Scrapers don't index my TV Series single files in the following containers MP4, MOV, AVI, ASF, WMV, MKV, FLV, TS, MTS...
    My Tv Series are in the Format. TV Series Name 00x00 Episode Name The First 00 is the Series Number The Second 00 is the Episode...
    Replies
    1
    Views
    158
    the best way is to use localhost or the name of the computer. 127.0.0.1 is good too.
    the best way is to use localhost or the name of the computer. 127.0.0.1 is good too.
    Hello team, Setup: MP 1.28 single seat on Win 10 pro x64, using MySQL database, wired NIC to router. The setup works fine until I...
    Replies
    4
    Views
    957
    Top Bottom